Η ομιλία του Γ.Ανδριανού στο Λυγουριό.

0

Η ομιλία του υποψήφιου βουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Γ. Ανδριανού στο πνευματικό κέντρο Λυγουριού .

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟ
«Σας ευχαριστώ για την στήριξή σας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ για τους αγώνες που μαζί δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια. Για όλα αυτά που μαζί διεκδικήσαμε και κατακτήσαμε για τον τόπο μας. Αλλά και για όσα θα συνεχίζουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα να διεκδικούμε και να κατακτούμε, για όσα δικαιούται και αξίζει η Αργολίδα μας και οι άνθρωποί της. Για όσα αξίζει και δικαιούται η Επίδαυρος.
Βλέπω απέναντί μου γνώριμα πρόσωπα, βλέπω φίλες και φίλους, παλιούς συμμαθητές, βλέπω δασκάλους, βλέπω τους ιερείς μας που πραγματικά τους ευχαριστώ, Άγιοι Πατέρες, για την παρουσία σας, τον Δήμαρχό μας. Όλοι σας μου δίνετε δύναμη σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα που ξεκινάμε γιατί πραγματικά τα προβλήματα του τόπου μας είναι τεράστια, κι ο τόπος μας χρειάζεται ανθρώπους που έχουν δείξει με το έργο τους και τη διαδρομή τους ότι μπορούν. Βλέπω όμως και νέους ανθρώπους που ζητούν, δικαιούνται και αξίζουν ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερες και ουσιαστικές ευκαιρίες για προκοπή και ευημερία μέσα από την αξιοποίηση των πολλών και σπουδαίων αναπτυξιακών δυνατοτήτων της Αργολίδας μας.
Ξεκινώ την προεκλογική μάχη από δω, από την Επίδαυρο, το Λυγουριό. Από έναν τόπο με ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για μένα. Έναν τόπο που χαρίζει απλόχερα έμπνευση, δύναμη και αισιοδοξία.
Κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα εδώ σ’ αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση: Μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης. Μήνυμα συστράτευσης στον αγώνα της 7ης Ιουλίου. Μήνυμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η πατρίδα μας. Μήνυμα ισχυρής αυτοδύναμης εντολής στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εφαρμόσουμε χωρίς συμβιβασμούς και λογοδοτώντας αποκλειστικά και μόνο στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, το κυβερνητικό μας πρόγραμμα που εγγυάται την ανάταξη της χώρας, της κοινωνίας και της οικονομίας.
Πέντε χρόνια τώρα, ζήσαμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Μια κυβέρνηση που με ό,τι καταπιάστηκε, το έκανε με προχειρότητα, ανευθυνότητα, αλαζονεία και ιδεοληψία.
Είπαν ψέματα για να εκλεγούν, και συνέχισαν με τον πιο χονδροειδή τρόπο τα ψέματα και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν την κρίση, και φόρτωσαν νέα και αχρείαστα μνημόνια στις πλάτες των Ελλήνων. Έπαιξαν επικίνδυνα με τους θεσμούς και τις αξίες της κοινωνίας μας, ενώ τα έβαλαν μέχρι και με τον πατριωτισμό των Ελλήνων, αλλά και την Εκκλησία. Δεν υπολόγισαν όμως ότι βάζοντας απέναντι την Εκκλησία, τους κληρικούς, χτυπάνε τον Έλληνα στην καρδιά. Γιατί γνωρίζει ο πιστός Έλληνας τον αγώνα που διαχρονικά έχει δώσει η Εκκλησία για το έθνος και την πατρίδα. 
Αντιμετώπισαν με ασυγχώρητη προχειρότητα και ανευθυνότητα μέχρι και τα εθνικά θέματα, επιχειρώντας συνειδητά να διχάσουν τους Έλληνες, όπως έκαναν στο ζήτημα των Σκοπίων.
Και θέλω εδώ να είμαι ξεκάθαρος: Στην επιθετικότητα της Τουρκίας που αυξάνεται τον τελευταίο καιρό, η απάντηση είναι η αποφασιστική πολιτική από μία υπεύθυνη και στιβαρή Κυβέρνηση και η πολιτική σταθερότητα. 


Στην παιδεία, αντιμετώπισαν τα παιδιά μας με ανευθυνότητα, θυσιάζοντας τα πάντα σε μια απαράδεκτη λογική της ισοπέδωσης, της ήσσονος προσπάθειας και της δημιουργίας κομματικών στρατών. Μετέτρεψαν τα πανεπιστήμιά μας σε άντρα παρανομίας και παραβατικότητας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί, κι εγώ ως αναπληρωτής τομεάρχης παιδείας είχα την ευθύνη αυτό το διάστημα σε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του εθνικού ζητήματος, έχουμε δεσμευθεί να καταργήσουμε το άσυλο. Δεν μπορεί τα πανεπιστήμιά μας να είναι άντρα παρανομίας, να πουλάνε ναρκωτικά, να μην μπορούν οι φοιτητές να κάνουν μάθημα. Αυτό τελειώνει από την επομένη των εκλογών.
Εφάρμοσαν μια πολιτική φτωχοποίησης και εξάρτησης όσο γίνεται περισσότερων Ελλήνων από επιδόματα, προσπαθώντας μάλιστα να εξαπατήσουν και να εμπαίξουν μέχρι και τους συνταξιούχους, βαφτίζοντας προεκλογικά «13η σύνταξη» το φιλοδώρημα που όλοι γνωρίζετε. Οι Έλληνες όμως θέλουν αξιοπρέπεια. Τα νέα παιδιά θέλουν αξιοπρέπεια. Και η αξιοπρέπεια αποκτάται μέσα από τη δουλειά. Ο Έλληνας θέλει δουλειά, να δουλέψει, να γεμίσει το ψυγείο της οικογένειάς του. Κι αυτό δεσμευόμαστε με το πρόγραμμα το οικονομικό, το αναπτυξιακό που έχει καταρτίσει και θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση στραγγάλισε την πραγματική οικονομία με την υπερφορολόγηση. 
 Εδώ στην Αργολίδα, τις επιπτώσεις της πολιτικής της απερχόμενης κυβέρνησης της ζούμε καθημερινά. Έργα πνοής για τον τόπο μας που μαζί ξεκινήσαμε και δρομολογήσαμε μέχρι το 2015 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, είτε σταμάτησαν, είτε καθυστερούν αδικαιολόγητα: 
-Το οδικό τμήμα Δερβενάκια-Εκκλησιαστικά, η σύνδεση δηλαδή της Αργολίδας, του μόνου νομού της χώρας που δεν συνδέεται με τους μεγάλους οδικούς άξονες με ένα σύγχρονο κομμάτι έξι χιλιομέτρων που είναι ζήτημα και ασφάλειας αλλά και ανάπτυξης. 
-Ο δρόμος Ισθμού-Επιδαύρου-Κρανιδίου, γνωρίζετε πόσο επικίνδυνος και ασυντήρητος είναι. Υπήρξαν δεσμεύσεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Θυμάστε πολλοί, επικίνδυνες κατολισθήσεις και πόσες παρεμβάσεις έχω κάνει για το ζήτημα.
– Και βεβαίως τονίζω το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Αναβάλου που ξεκινήσαμε επί νομαρχίας Βασίλη Σωτηρόπουλου το 2008, όταν ήμουν κι εγώ σε ένα πόστο που όλοι γνωρίζετε δίπλα στον Κώστα Καραμανλή. Ξεκινήσαμε αυτό το έργο, και μάλιστα το 2009, στην κεντρική πλατεία, στην πρώτη μου ομιλία ως υποψήφιος τότε βουλευτής μίλησα γι’ αυτό το έργο και πολλοί αμφέβαλλαν. Σήμερα όμως το βλέπετε αυτό το έργο. Κι αυτό ήταν ένα στοίχημα προσωπικό, γιατί πραγματικά το χρειάζεται ο τόπος, το χρειάζεται η Αργολίδα, το χρειάζεται η Επίδαυρος, η Ερμιονίδα. Αυτό θα πολλαπλασιάσει τις δυνατότητες και την παραγωγή μας και θα μπορέσει να κρατήσει και νέα παιδιά στον τόπο μας.
-Στην Παλαιά Επίδαυρο παλεύουμε και με τον Δήμαρχο το πρόβλημα με τη χερσαία ζώνη και το λιμάνι. Έχουμε φτάσει σε ένα καλό σημείο με τα προβλήματα με την αρχαιολογία, και ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού τότε με την κυρία Σίμωση κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, την είχα φέρει και εδώ μαζί με τον Δήμαρχο. Προχώρησαν ως έναν βαθμό τα έργα. Πρέπει να γίνουν κάποια βήματα ακόμη. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω ότι αυτό με τη βούληση που έχουμε θα το ολοκληρώσουμε γιατί πραγματικά το χρειάζεται η Παλιά Επίδαυρος και το λιμάνι, αλλά και την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης. 
Και βεβαίως να θυμίζω τα έργα που είχαμε ξεκινήσει και καθυστέρησαν για το λιμάνι και τη μαρίνα του Ναυπλίου, το Μπούρτζι που είχαμε ξεκινήσει ως κυβέρνηση και μετά από 4-5 χρόνια καθυστέρηση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες, ή το αρχαιολογικό μουσείο του Άργους, που ενώ το είχαμε εντάξει ως έργο δυστυχώς ενώ φτιάξαμε τη μουσειακή αποθήκη έγινε η μεταφορά των εκθεμάτων, ακόμη δυστυχώς είναι κουφάρι και δεν έχουν προχωρήσει τα έργα. 
Είδαμε την κυβέρνηση να αφήνει τους αγρότες στη μοίρα τους, να δίνουν αγώνα επιβίωσης απέναντι όχι μόνο στις συνέπειες της κρίσης, αλλά και στο υψηλό κόστος παραγωγού και τις χαμηλές τιμές παραγωγής, τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων ειδικά στο γάλα. Βλέπουμε τους κτηνοτρόφους να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα και να στενάζουν όταν οι ζωοτροφές είναι ακριβότερες από το γάλα που πουλούν. Βλέπουμε τις ολοένα και συχνότερες καταστροφικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής χωρίς να έχει αλλάξει ακόμα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται ασθένειες που έχουν σχέση με την κλιματική αλλαγή, και δυστυχώς αυτή η προσαρμογή που έπρεπε να έχει γίνει δεν έχει γίνει. 
Εδώ στο Λυγουριό, όπως και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, είδαμε τις αποζημιώσεις και τις επιδοτήσεις να καθυστερούν χωρίς λόγο, αλλά και την επανειλημμένη ολιγωρία των αρχών στην έγκαιρη υλοποίηση του προγράμματος δακοκτονίας, με σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγή, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο βλέπαμε τα ίδια, και παρά τις επανειλημμένες, συνεχείς προειδοποιήσεις μου ότι φέτος θα έχουμε πάλι προβλήματα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Δυστυχώς, ο Άγιος Δημήτρης, το Μετόχι και το Αρκαδικό έχουν φέτος πάλι το ίδιο πρόβλημα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι με την τροπολογία που φέρανε έχουν λύσει το πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν λύθηκε δυστυχώς, κι αυτό πάλι θα λειτουργήσει εις βάρος των παραγωγών.
Είδαμε ακόμη τον άδικο αποκλεισμό ορεινών χωριών της Αργολίδας από τον κατάλογο των μειονεκτικών περιοχών που δικαιούνται εξισωτική αποζημίωση, αποκλεισμός που αφαιρεί μια ανάσα ζωής από τους δικαιούχους κτηνοτρόφους και αγρότες.
Είδαμε την προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τον πολιτισμό στην Αργολίδα, με την επανειλημμένη ολιγωρία στη στελέχωση των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, με απαράδεκτες εικόνες που δεν τιμούν την ιστορία και την ταυτότητα του τόπου μας, όπως είδαμε στις Μυκήνες με τα αρνητικά δημοσιεύματα πριν από λίγο καιρό. Δυστυχώς τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν. Από πλευράς μας, υπάρχει η δέσμευση να διορθωθούν αυτά τα λάθη και να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικότερα τον πολιτιστικό μας πλούτο γιατί ο πολιτισμός είναι ένα εργαλείο είναι ένα εργαλείο που δίνει και μπορεί να δώσει ακόμη πάρα πολλά στην εθνική οικονομία. Αρκεί να το δούμε σωστά και να κάνουμε εγκαίρως τα σωστά βήματα. 
Σας θυμίζω ότι στο θέατρο της Επιδαύρου, η οκτάμηνη σύμβαση λειτουργίας του πωλητηρίου ξεκίνησε πέρσι στις 12 Ιουλίου, όταν οι επισκέψεις στο χώρο ξεκινούν από το Πάσχα και μετά. Κι αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι θα δούλευαν νέοι άνθρωποι από τον Μάρτη, είναι θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος. Είναι σαν να σου λένε «πάρε χρήματα» κι εσύ να λες «δεν τα θέλω». Όταν ο τουρίστας βλέπει πωλητήρια κλειστά ή χωρίς τα αντικείμενα που πρέπει το ΤΑΠΑ να έχει προμηθεύσει το πρόβλημα είναι μεγάλο. 
Είδαμε την υποβάθμιση αναγκαίων δομών για την Αργολίδα, την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας τόσο στις Νοσοκομειακές Μονάδες του Άργους και του Ναυπλίου, όσο και εδώ στο Κέντρο Υγείας του Λυγουριού – αλλά και στο Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου – με σημαντικά κενά σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό και προβλήματα στη λειτουργία των εφημεριών, αλλά και με ασθενοφόρα που έχουν 1 εκ. χιλιόμετρα, παρά το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας του Λυγουριού δέχεται ετησίως πάνω από 45.000 επισκέψεις και εξυπηρετεί πάνω από 5.000 έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.
Είδαμε την ολιγωρία στην έγκαιρη επίλυση του ζητήματος της μετακίνησης των μαθητών και τη στελέχωση των σχολείων μας. Σας θυμίζω πως ήμασταν ο μόνος νομός που ενώ πέρσι είχαν ξεκινήσει τα σχολεία, οι μαθητές πήγαιναν σ’ αυτά με αγροτικά, γιατί δεν είχε λυθεί το ζήτημα της μεταφοράς τους από τα ΚΤΕΛ. Αυτό δεν θα επαναληφθεί, υπάρχει δέσμευση από την πλευρά μας. 
Αυτή η κατάσταση δεν αξίζει, δεν αρμόζει στην Αργολίδα. Μαζί έχουμε αποδείξει, με έργα και όχι στα λόγια, ότι η Αργολίδα μπορεί καλύτερα.
Πριν από πέντε χρόνια, στην τότε προεκλογική περίοδο, τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης έλεγαν ότι κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσα μεγάλη έμφαση στην Αργολίδα. 
Ναι, δρομολόγησα έργα, υλοποίησα έργα και εδώ και στην υπόλοιπη Ελλάδα γιατί ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι στοιχεία της ταυτότητας του τόπου μας, μοχλοί πολύπλευρης ανάπτυξης, και σημαντικοί παράγοντες της ποιότητας της ζωής μας.
Και αυτό το γνωρίζουν τα νέα παιδιά που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και οι επισκέπτες των μουσείων, των αρχαιολογικών χώρων, τον γηπέδων και των χώρων πολιτισμού της Αργολίδας όπου μαζί υλοποιήσαμε και δρομολογήσαμε σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. 
Και θέλω να θυμίσω επιγραμματικά κάποια από αυτά τα έργα και τις παρεμβάσεις που μαζί πετύχαμε για τον τόπο μας, για δύο πολύ σημαντικούς λόγους. 
Πρώτον, για να συγκρίνουμε ανάμεσα σε όσα κατακτήσαμε μέχρι το 2015, και σε όσα αφήνει στην Αργολίδα η σημερινή απερχόμενη κυβέρνηση. 
Και δεύτερον, για να υπογραμμίσω ακριβώς ότι η σημερινή θλιβερή κατάσταση δεν είναι μονόδρομος, ότι με σοβαρότητα και συστηματικότητα μπορούμε να πετύχουμε πολλά και σημαντικά. 
Τονίζω και πάλι τη δρομολόγηση και την υλοποίηση του Αναβάλου. Βλέπετε τα έργα που έχουν γίνει στις τρεις δεξαμενές και όσα απομένουν. Είναι ένα αναπτυξιακό έργο για όλη την περιοχή, τον Άγιο Δημήτριο, το Αρκαδικό, τα Χουνταλέικα, τα Γιαννουλέικα, τη Δήμαινα, το Λυγουριό, τη Νέα Επίδαυρο, την Παλαιά Επίδαυρο. Ένα έργο που θα δώσει ανάσα και προοπτική στον τόπο. 
Θυμίζω την ανάληψη της μετατροπής του κτηρίου του παλιού Δημοτικού Σχολείου της Επιδαύρου σε μουσείο της Α’ Εθνοσυνέλευσης και τον εξοπλισμό της αίθουσας συνεδριάσεων και εκδηλώσεων στην πλατεία της Α΄ Εθνοσυνέλευσης από τη Βουλή των Ελλήνων ύστερα από πρότασή μου στον τότε Πρόεδρο της Βουλής. Και εδώ πρέπει να πω ότι δεν έχει ανταποκριθεί η Βουλή ακόμα και δεσμεύομαι να το κάνω σε συνεργασία με τον δήμο, ώστε να υπάρξει κάποια λύση σε πρόσληψη υπαλλήλων ώστε να μένει ανοιχτό αυτό το μουσείο.
Θυμίζω την συντήρηση και ανάδειξη του κάστρου στην Πιάδα, τα έργα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. 
Θυμίζω τα έργα για τον αθλητισμό, μόνο για τον Δήμο της Επιδαύρου: Το γήπεδο στην Νέα Επίδαυρο, το γήπεδο στην Παλιά Επίδαυρο, στο Λυγουριό οι κερκίδες, αλλά και στο κλειστό του μπάσκετ, που κάναμε ανακαίνιση και αλλάξαμε το παρκέ για παίζουν τα παιδιά μας. Ήταν ένα από τα πρώτα έργα που έκανα με μεγάλη χαρά όταν πληροφορήθηκα πως το σχολείο έχει το κλειστό γήπεδο και τα παιδιά δεν μπορούν να το αξιοποιήσουν γιατί το παρκέ έχει καταστραφεί.
Αλλά επίσης, είχα προγραμματίσει και προεντάξει τα έργα στον Άγιο Δημήτριο, και στη Δήμαινα το γήπεδο 5Χ5, έργα που δυστυχώς τα απένταξαν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενώ ήταν ώριμα και υπήρχαν μελέτες. 
Θυμίζω ακόμη, στην παιδεία, την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης, και πλέον ΔΙΕΚ, στον Άγιο Δημήτριο στο Μετόχι, με ειδικότητες που αξιοποιούν την τοπική οικονομία και γι’ αυτό έτυχαν ευρείας αποδοχής από την τοπική μας κοινωνία, αλλά και από σπουδαστές από άλλες περιοχές που όπως γνωρίζετε έρχονται εδώ για να σπουδάσουν είτε μελισσοκομία, είτε λιθοξόοι ή άλλες ειδικότητες. Και δυστυχώς, ενώ τα πρώτα χρόνια ξεκινήσαμε πολύ θετικά – υπάρχουν ευθύνες εδώ και προσωπικές σε κάποιους πρώην διευθυντές της Σχολής – η Σχολή υποβαθμίστηκε. Πιστεύω και θα παλέψω γι’ αυτό, να την κρατήσουμε ζωντανή. Πρέπει να μείνει ζωντανή, γιατί η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση πρέπει να πάρει νέα ώθηση γιατί αυτό είναι απαραίτητο για τις τοπικές οικονομίες. Είναι απαραίτητο για το αύριο. Είναι θέσεις δουλειάς. Είναι μόρφωση, είναι γνώσεις που χρειάζεται ο κάθε επαγγελματίας.
Το λίγο και το μίζερο δεν ταιριάζουν λοιπόν στην Αργολίδα. Μαζί το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Και μαζί θα επισφραγίζουμε στις 7 Ιουλίου τη μεγάλη ποιοτική αλλαγή που θα φέρει τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας. 
Δέσμευσή μας είναι μια ριζικά διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική που έχει ως άξονες την ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το ασήκωτο βάρος των φόρων και των εισφορών, τη δημιουργία νέων πραγματικών, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας μέσα από την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, την στήριξη της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, της ελληνικής οικογένειας, που σ’ αυτή την κρίση απέδειξε την ισχύ της. Αυτή η δομή της ελληνικής οικογένειας ήταν αυτή που μας κράτησε όρθιους. Είναι οι μανάδες, οι γιαγιάδες, οι γονείς – και τα παιδιά που βλέπουν αυτά τα παραδείγματα. 
Πάνω απ’ όλα όμως, η πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση είναι να αποκαταστήσει την κανονικότητα. Να απαντήσουμε οριστικά στις φωνές των άκρων και του λαϊκισμού, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται, σε όσους πιστεύουν ότι η δημοκρατία μας δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της. 
Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην κοινωνία μας και τους θεσμούς, την απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε αισιόδοξη σκέψη. 
Να επιδιώξουμε και να πετύχουμε την ομόνοια και την ομοψυχία, την κοινή αντίληψη του συλλογικού, κοινωνικού και εθνικού συμφέροντος, που υπερβαίνει τις επιμέρους ιδεολογικές αφετηρίες και διαφορές. Να καταλάβουμε ότι πρέπει να βάλουμε πάνω απ’ όλα το συλλογικό, το εθνικό συμφέρον. Δεν υπάρχει ατομικό συμφέρον, αν δεν υπάρχει συλλογικό συμφέρον. 
Φίλες και φίλοι, 
Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε χτίσει μεταξύ μας ένα πολύτιμο κεφάλαιο ειλικρίνειας, εμπιστοσύνης και χειροπιαστών έργων και παρεμβάσεων για τον τόπο μας. Υπήρξα πάντα δίπλα σας, πάντα δίπλα στην Αργολίδα και τους ανθρώπους της για να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε μαζί όσα αξίζουμε και δικαιούμαστε. 
Σας κοιτώ λοιπόν όπως πάντα στα μάτια, και σας ζητώ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου να ανανεώσετε την στήριξη και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου.
Σας ζητώ να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για την Αργολίδα που μας εμπνέει και μας αξίζει.
Και σας ζητώ ακόμη τις μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τη φωνή μας. Να μιλήσουμε με επιχειρήματα και με προτάσεις σε όλους τους συμπατριώτες μας. Να φέρουμε κοντά μας κάθε συμπολίτη μας, ανεξάρτητα από ιδεολογική αφετηρία, που συμμερίζεται την επιτακτική ανάγκη για πολιτική αλλαγή, και κυρίως, όσες και όσους για τον έναν ή τον άλλο λόγο έχουν κρατήσει τις αποστάσεις τους αυτά τα χρόνια της κρίσης.
Αυτές τις κρίσιμες μέρες, δεν χωρά επανάπαυση και εφησυχασμός. Κάθε επιπλέον ψήφος στη Νέα Δημοκρατία δυναμώνει την εντολή της πολιτικής αλλαγής. Δίνει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη στην επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δίνει μεγαλύτερη δύναμη στις ριζικές αλλαγές προς το καλύτερο που χρειάζεται η πατρίδα μας.
Φίλες και φίλοι,
Ξεκινώντας από την Επίδαυρο, το Λυγουριό, είμαι απολύτως βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά η Αργολίδα θα πρωτοστατήσει στη νίκη της μεγάλης φιλελεύθερης δημοκρατικής παράταξης. Είμαι βέβαιος ότι για μια ακόμη φορά η Αργολίδα, θα ξαναμπεί στο προσκήνιο της επόμενης μέρας. Ενώνοντας όπως πάντα δυνάμεις μπροστά στα μεγάλα και τα σημαντικά, μπορούμε να κατακτήσουμε τα έργα, τις παρεμβάσεις και τις θετικές αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας. 
Με τα μανίκια σηκωμένα, από την επομένη των εκλογών συνεχίζουμε τη δουλειά με δύναμη για να σηκώσουμε την Αργολίδα ψηλότερα.
Γιατί τόσο η Αργολίδα μας, όσο και η Ελλάδα αξίζουν καλύτερα»

Αφήστε μια απάντηση