Δελτίο τύπου Τσακαλιάρη, Κωστούρου, Μπιμπή για την παραγραφή της υπεξαίρεσης

0

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

ΝΤΡΟΠΗ !  ΝΤΡΟΠΗ !  ……. ΜΟΝΟ  ΝΤΡΟΠΗ!!!

    Η υπόθεση παραγραφής του ποινικού αδικήματος της υπεξαίρεσης 76.800 ευρώ από τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Δημήτρη Αγγέλου από το 2011 έως το 2017, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην τοπική κοινωνία του Δήμου Επιδαύρου και πλήγωσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα (η δίκη? ….. έγινε την 1η Νοεμβρίου 2019)! Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ δε φτάνει για να αποτυπώσει τον αποτροπιασμό μας.

    Δικονομική αστοχία λόγω αλλαγής των ποινικών κωδίκων που μετέτρεψαν τα όρια των υπεξαιρεθέντων ποσών και έτσι το αδίκημα μετατράπηκε από κακούργημα, με όριο παραγραφής τη δεκαπενταετία, σε πλημμέλημα με όριο παραγραφής την πενταετία; Αμέλεια της εισαγγελίας που ενώ κινδύνευε με παραγραφή η υπόθεση (τουλάχιστον το είχαμε επισημάνει στις επισκέψεις μας ως αντιπολίτευση ), δε φρόντισε να εκδώσει το κλητήριο θέσπισμα για την υπόθεση, δύο μήνες πριν για να προλάβει τον κίνδυνο παραγραφής; Έπαιξαν το ρόλο τους αυτές οι αιτιάσεις που θα ακούτε συχνά ως δικαιολογία από τους πραγματικά υπεύθυνους και υπόλογους απέναντι στην τοπική κοινωνία, τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Γκάτζιο και τον Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Γιάννη Γεωργίου Ξυπολιά που διαδέχτηκε τον υπεξαιρέτη Δημήτρη Αγγέλου;

    Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Γκάτζιος – Ξυπολιάς! Λόγω της βαρύτατης αμέλειας και ολιγωρίας που επέδειξαν οδήγησαν την υπόθεση στην παραγραφή τους. Και για να μην μας λένε κάποιοι υποστηρικτές του Γκάτζιου και κάποιοι κακοπροαίρετοι, εσείς ως αντιπολίτευση τι κάνατε, δημοσιοποιούμε τα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και μάλιστα τις αιτήσεις μας που απευθύνονταν εκτός από τον πρώην Δήμαρχο και τον τότε Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Κράτους, με τα αντίστοιχα πρωτόκολλα! Το επισημαίναμε, όμως, στα δημοτικά συμβούλια και στα συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών επανειλημμένως. Ο Δήμαρχος μας χλεύαζε, ενώ ο Πρόεδρος μας καθησύχαζε ότι όλα είναι υπό έλεγχο!!

      Είχαν όμως γραφτεί και σε φύλλα της εφημερίδας που εκδίδαμε με τίτλο “Επίδαυρος …. τάπητος”. Στο 4ο τεύχος/Δεκέμβρης 2017, στο άρθρο με τίτλο “Εισαγγελείς και …. Φαρισαίοι” και στο 6ο τεύχος/Αύγουστος 2018, στο άρθρο “Σχολικές Επιτροπές …… Ακόμα περιμένουμε!!!”. Άρα δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας κατηγορεί και να μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι με αυτούς που είχαν τον πρώτο λόγο και είχαν ορκισθεί να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Δήμου και μόνο αυτό δεν έκαναν!!

      Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή, σε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου ενημερωθήκαμε ότι δεν είχε οριστεί δικηγόρος να παρακολουθεί την υπόθεση και ότι το ποσό της υπεξαίρεσης δεν πιστοποιούνταν από έλεγχο υπερκείμενης αρχής ή ορκωτών λογιστών, αλλά από υπολογισμούς του Προέδρου!! Φυσικά έτσι δεν πας με αξιώσεις να κερδίσεις δίκη!

    Ο νέος Δήμαρχος Αναστάσιος Χρόνης, όρισε δικηγόρο και ανέθεσε σε ορκωτούς λογιστές έλεγχο, για να πιστοποιηθεί η υπεξαίρεση. Όμως δεν προλάβαμε να πετύχουμε το στόχο μας, δηλαδή να αποδοθεί δικαιοσύνη, γιατί οι άνθρωποι που μας κουνούσαν το δάχτυλο στα συμβούλια και μας έψεγαν ως δικομανείς, με την “εγκληματική” τους αμέλεια πέρασαν ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία. Ακόμη και η κλοπή που ομολογείται από αυτόν που την έκανε στην απολογία του, αλλά και παρουσία μας την ανέφερε ο δικηγόρος του στον Πρόεδρο του δικαστηρίου, μπορεί να μείνει ατιμώρητη!

     Ας ζητήσουν συγνώμη από την τοπική κοινωνία οι πολιτικά υπεύθυνοι. Εμείς που πρωτοστατήσαμε να διαλευκανθεί η υπόθεση δε σταματάμε εδώ. Θα εξαντλήσουμε κάθε ένδικο μέσο, όχι μόνο για το αστικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά και για το ποινικό! Το ευχάριστο είναι ότι ο νέος Δήμαρχος, επειδή έκανε αγώνα για την ανάδειξη του σκανδάλου, κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Λυγουριό, 4-11-2019

Χρήστος Τσακαλιάρης

Γιώργος Κωστούρος

Βασίλης Μπιμπής

(πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Επιδαύρου,

οι οποίοι είχαν συνυπογράψει στις 14-3-2017,

την αναφορά στον κ. εισαγγελέα με τον

 Τάσο Χρόνη και την Ευαγγελία Σμυρλή)

Αφήστε μια απάντηση