Κακοκαιρία Γηρυόνης: Ερχεται το βράδυ και θα είναι σφοδρή -Καταιγίδες και χαλάζι .

0

Η κακοκαιρία Γηρυόνης ετοιμάζεται να πλήξει τη χώρα με έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα σήμερα, όπως έχει προειδοποιήσει από το Σάββατο με έκτακτο δελτίο της η ΕΜΥ.

Λόγω της αναμενόμενης σημαντικής επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που ενδεχομένως να πλήξουν την Αττική από το βράδυ της Κυριακής, η Περιφέρεια βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ άμεσα μέτρα θωράκισης της Θάσου και της Χαλκιδικής προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το νέο κύμα κακοκαιρίας, εξετάστηκαν χθες από την κυβέρνηση.

Η κακοκαιρία Γηρυόνης αναμένεται να χτυπήσει σε τρεις φάσεις.
Στην πρώτη φάση την Κυριακή, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά τόπους στα ηπειρωτικά, ενώ εξαιρούνται η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις Σποράδες και τη Δυτική Κρήτη.
Κατά τη δεύτερη φάση από αργά το βράδυ της Κυριακής έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας, ένα μέτωπο ισχυρότατων καταιγίδων θα διασχίσει το σύνολο της χώρας, με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.
Τέλος, από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας έως και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης, ένα τρίτο κύμα τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσει κυρίως τα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Meteo.gr: Κακοκαιρία "Γηρυόνης" -01

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και από τα νότια σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρές στην Πελοπόννησο, από το βράδυ στην ανατολική Στερεά και τη νύχτα πιθανώς στη Θεσσαλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά.
Ανεμοι: Αρχικά στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενισχυόμενοι περαιτέρω από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/kakokairia-giryonis-erhetai-brady-kai-tha-einai-sfodri-kataigides-kai-halazi

Αφήστε μια απάντηση