Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου

Δήμος Για Όλους

Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής !!!

 Τί να σημαίνει άραγε;

Ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων στο άρθρο 217 ορίζει ότι η Δημοτική Αρχή οφείλει, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να εκθέτει τα πεπραγμένα της σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης του προηγούμενου έτους.Δεν σκέφτηκε όμως ο νομοθέτης να προβλέψει, ποιός πρέπει να κάνει τον απολογισμό πεπραγμένων όταν αλλάζει η Δημοτική Αρχή, όπως καλή ώρα εφέτος πιστεύοντας ότι υπάρχει συνέχεια και συνέπεια στους δήμους !!!

Που να φανταστεί ότι υπάρχουν Δήμαρχοι και Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου οι οποίοι δυσκολεύονται να κατανοήσουν τι σημαίνει “Δημοτική Αρχή” !!!!, άσχετα αν ο ένας καμαρώνει ότι έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο άλλος είναι εκπαιδευτικός, όπως καλή ώρα στο Δήμο Επιδαύρου !!!

Ποια να είναι άραγε η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Επιδαύρου σήμερα ;

Απορίας άξιον!!!

Μας κάλεσε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος Επιδαύρου την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 προκειμένου να γίνει ο απολογισμός πεπραγμένων 2018. (το 2017 το χάσανε)

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του μας είπε ότι ήταν δύσκολη χρονιά αλλά πήρανε κάποια χρήματα λόγω φυσικών καταστροφών, και ότι κλάπηκαν χρήματα από τις σχολικές επιτροπές.            Αυτό ήταν όλο !!!
Τα υπόλοιπα δεν ήταν, λέει, δική του δουλειά διότι ήταν άλλος Δήμαρχος -ο κ. Γκάτζιος- και έπρεπε να τα πει αυτός, ενώ ο ίδιος να τα πει από την πλευρά της αντιπολίτευσης που ήταν τότε !!!

Όλοι του το είπαμε… κ. Χρόνη εσύ είσαι ο Δήμαρχος σήμερα, εσύ κάλεσες το Δημοτικό Συμβούλιο, εσύ οφείλεις να έχεις τα στοιχεία στα χέρια σου από τις υπηρεσίες του Δήμου ως Δήμαρχος, εσένα ψήφισε ο κόσμος και έχεις αναλάβει εδώ και τέσσερις μήνες, άρα εσύ πρέπει να εκθέσεις τα πεπραγμένα…

Δυσκολευόταν να το πιστέψει !!!

Ίσως για αυτό “ξέχασαν” να έρθουν οι συνεργάτες του, πλην ενός, οπότε η απαρτία για τη συνεδρίαση στηρίχθηκε στις μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου !!!
Με την δική μας στήριξη δηλαδή έφτασε να γίνει τελικά αυτός ο απολογισμός και ο λόγος είναι να τελειώνουμε με το χθες ως προς αυτό μήπως και ξεκινήσουμε καμιά φορά για το αύριο.

Τέλος πάντων, δεν καταφέραμε έως το τέλος της συνεδρίασης να τον πείσουμε ότι αυτός είναι σήμερα ο Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής.

Είδε και αποείδε ο κ.Γκάτζιος, άνοιξε τελικά τις σημειώσεις του, είπε όσα ήθελε και έκρινε ότι έπρεπε να πει, και αποχώρησε.
Δεν καταλάβαμε αν τα είπε ως Δήμαρχος ή ως πρώην Δήμαρχος.

Ο κ. Χρόνης πάλι δεν κατάλαβε γιατί αποχώρησε χωρίς να περιμένει να τον ακούσει.
Νόμισε ότι αποχώρησε γιατί δεν αντέχει, λέει, την κριτική.

Πάλι εμείς πρέπει να του λύσουμε τις απορίες.
Ο κ. Γκάτζιος αποχώρησε κ. Χρόνη, διότι μόλις αρχίζει να συνειδητοποιεί τις τεράστιες ευθύνες του, όχι για τα πεπραγμένα του 2018 αλλά για τις ενέργειές του που οδήγησαν εσάς στη θέση του Δημάρχου.
Γιατί είτε το πιστεύεις είτε όχι, εσύ είσαι Δήμαρχος εδώ και 4 μήνες………………..

Και μια συμβουλή αν νομίζεις ότι τα λέμε για καλό.
Πρέπει να μάθεις σε κάθε θέμα να ξεχωρίζεις το υπηρεσιακό σκέλος από το πολιτικό.
  Ό,τι προβλέπουν οι νόμοι, όπως πχ. το θέμα του απολογισμού, είναι υπηρεσιακό θέμα.
Ο τρόπος παρουσίασης είναι ο Πολιτικός λόγος.


Καλά Χριστούγεννα  και το 2020 ευχόμαστε για άλλη μια φορά όπως εκφράσαμε και κατά την επίμαχη συνεδρίαση  να είναι έτος αλλαγής νοοτροπίας στο Δήμο μας. 


Λυγουριό 23 Δεκεμβρίου 2019

 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση