«Ζηνοβία»: Χιόνια και τσουχτερό κρύο φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας.

0

Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός, καθώς ξεκίνησε η έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας, υπό την ονομασία «Ζηνοβία». Πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις θα σαρώσουν τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε επιφυλακή για τα έντονα φαινόμενα. 

Σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο θα πέσει κατακόρυφα η θερμοκρασία ενώ θα υπάρχει σταδιακή σημαντική ενίσχυση των βοριάδων, βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Αιγαίο.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, κατά τόπους στα ημιορεινά, καθώς επίσης σε περιοχές της ανατολικής και της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. 

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αρχικά στις Σποράδες, στη Χαλκιδική, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα, στο Νότιο Ιόνιο και στη Νότια Πελοπόννησο, ενώ χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά. Μετά το μεσημέρι, βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και στα νότια ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά τους τμήματα, το βράδυ στα ημιορεινά και τη νύχτα προς Κυριακή σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από – -1 έως 11 στην Αργολίδα με κατά τόπους αραιές χιονοπτώσεις στα ορεινά κομμάτια που ίσως δούμε και των δήμο μας

Αφήστε μια απάντηση