Ποιές εκδηλώσεις στηρίζει η Περιφέρεια στον Δήμο Επιδαύρου το 2020

0

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια δημοσιοποίησε ποιες εκδηλώσεις θα στηρίξει στον Δήμο Επιδαύρου και είναι η εξής τρεις για το 2020 :

Γιορτή Μελιού στον Άγιο Δημήτριο ΠΟΛΙΤΙ ΣΤΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟ ΓΟΣ ΑΓΙΟΥ
ΔΗΜΗ
ΤΡΙΟΥ
Πρόκειται για την ανάδειξη και προβολή της τέχνης της Μελισσοκομίας μέσα από τους κατοίκους της τοπικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου. Εκλεκτές ποικιλίες μελιού, κηρήθρα, πρόπολη θα είναι οι πρωταγωνιστές ενώ οι επισκέπτες της γιορτής μελιού στον Άγιο Δημήτριο θα μπορούν να τα δοκιμάσουν και να τα προμηθευτούν. Η πρωτοβουλία αυτή ωφελεί τόσο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και όσους ασχολούνται με το συγκεκριμένο κλάδο. Η ανταλλαγή ιδεών θα δώσει κίνητρο και σε νέους του επαγγέλματος να συνεχίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα. Απαραίτητα δράσεις της εκδήλωσης θα αποτελέσουν οι ομιλίες από εισηγητές με τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις στον τομέα της μελισσοκομίας , το στήσιμο περιπτέρων, η διαφήμιση-ενημέρωση από τα ΜΜΕ.
ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2020   ΜΑΙΟΣ 2020 ΔΗΜΟ Σ ΕΠΙΔΑΥ ΡΟΥ Ο Επιδαύριος Δρόμος καθιερώθηκε να λειτουργεί ως «προπομπός των Επιδαυρίων» και περιλαμβάνει πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Στον «ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» μπορούν να συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές κάθε ηλικίας και επιπέδου. Ο αγώνας ξεκινάει από το Μικρό θέατρο της Επιδαύρου. Η διαδρομή στα πρώτα μέτρα είναι χωμάτινη καθώς βρισκόμαστε σε αρχαιολογικό χώρο. Στη συνέχεια η διαδρομή εναλλάσσεται μεταξύ κυβόλιθων και ασφάλτου. Οι αθλητές περνούν από το λιμάνι της Επιδαύρου, μέσα από το χωρίο και στην συνέχεια κατευθύνονται προς το Λυγουριό. Στο 8,5km χιλιόμετρο, αρχίζει το χωμάτινο ανηφορικό μονοπάτι (trail) με διάρκεια περίπου 2,5km. Μετά το τέλος του μονοπατιού, οι αθλητές τρέχουν για περίπου 2.5km σε άσφαλτο, πριν συνεχίσουν σε χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στο αρχαίο στάδιο, όπου και τερματίζουν.
ΤΡΙΑΘΛΟ – multisport event Epidavros Action 12-13 Σεπτεμβρίου 2020 ΔΗΜΟ Σ ΕΠΙΔΑΥ ΡΟΥ Η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση κάθε χρόνο διευρύνεται πράγμα το οποίο προκύπτει από τη συμμετοχή. Το 2019 σημείωσε αύξηση 48% φτάνοντας τις 720 συμμετοχές και τους 250 επισκέπτες. Πρόκειται για αθλητική εκδήλωση τριάθλου, Aquathlon, κολύμβησης και τρεξίματος με κέντρο την Αρχαία Επίδαυρο. Πρόκειται για διοργάνωση η οποία έχει διεξαχθεί το 2014, 2017, και 2018 με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην τριαθλητική κοινότητα. Πρόθεση είναι το Epidavros Action να «ντυθεί» καλλιτεχνικά αλλά και αγροτοτουριστικά με έκθεση ντόπιων προϊόντων. Απώτερος στ΄χος είναι η εξωστρέφεια προκειμένου να υπάρχουν διεθνείς συμμετοχές.

Αφήστε μια απάντηση