Aφαίρεση κλάδων δένδρων ζητά ο Δήμος.

0

Την αφαίρεση κλάδων δένδρων και θάμνων που εμποδίζουν την διέλευση
οχημάτων στους δρόμους ζητά ο Δήμος Επιδαύρου  από τους δημότες ώστε να προλάβει δυσάρεστα περιστατικά που μπορεί να στοιχίσουν υλικές ζημιές η ακόμα και ζωές Πέρα και άνω από όλα όμως δείχνει την πίστη του σε
ένα νέο μοντέλο διοίκησης με τους πολίτες να συμμετέχουν στα προβλήματα της καθημερινότητας Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
Σύμφωνα με το άρθρο 7 της αριθμ.Ι/ΦΕΚΙ691/Β’722-8-2008 Αγρονομικής Διάταξης, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την απόφαση 101Ι/4/3στ/ΦΕΚ933/Β719-5-2009: «Απαγορεύεται να αφήνονται προεξέχοντα σε δρόμους η μονοπάτια, κλαδιά δένδρων. θάμνοι ή άλλα αντικείμενα που εμποδίζουν τη διάβαση πεζών και οχημάτων ή να ανοίγονται τάφροι ή άλλες εκβαθύνσεις, ώστε η διέλευση να καθίσταται επικίνδυνη.» Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 21 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου: «Οι ιδιοκτήτες οικιών, επιχειρήσεων ή οικοπέδων, οφείλουν σε τακτά χρονικά διαστήματα να κλαδεύουν τα δέντρα ή τα φυτά που βγαίνουν σε δημοτικό δρόμο ή κοινόχρηστο χώρο. Αν παρ’όλες τις συστάσεις του Δήμου, αδιαφορούν για την κλάδευση τους, τότε αυτήν αναλαμβάνει ο Δήμος καταλογίζοντας σε αυτούς τα έξοδα και επιβάλλοντας πρόστιμο 30 Ευρώ». Με βάση τα ανωτέρω, καλείστε, οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων να προβείτε στην αποκλάδωση των δένδρων ή και θάμνων που εξέχουν προς το οδικό δίκτυο, δρόμους, μονοπάτια καθώς εμποδίζουν την διέλευση πεζών και οχημάτων, μετά το πέρας της συγκομιδής  και όχι μετά την 31/01/2020. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος θα μεριμνήσει για την κοπή ή αποκλάδωση και αποκομιδή τους. επιβαρύνοντας οικονομικά τους αντίστοιχους ιδιοκτήτες.

Αφήστε μια απάντηση