Μέτρα για παράνομο camping στην Επίδαυρο.

0

Πινακίδες που απαγορεύουν το ελεύθερο κάμπινγκ έβαλε ο Δήμος Επιδαύρου σε αρκετά σημεία κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας- Πελοποννήσου.

Το αίτημα της Ένωσης Κάμπινγκ αναφέρει:

«Ο κλάδος του κάμπινγκ της Επιδαύρου και όλης της Πελοποννήσου δυστυχώς εκτός από την άγνοια και αδράνεια της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής απειλείται και από ταξιδιωτικούς οδηγούς του εξωτερικού, οι οποίοι αποκαλύπτουν στους επισκέπτες Επιδαύρου ότι κάνοντας ελεύθερο κάμπινγκ στα σημεία που γνωρίζετε δεν τους ενοχλεί καμία Δημόσια Αρχή αλλά ούτε υπάρχει και κάποια πινακίδα για να μπορεί η αρχή να κάνει τη δουλειά της. Έχουμε φτάσει λοιπόν στο σημείο να κερδοφορούν άνθρωποι από άλλες χώρες εις βάρος μας, πουλώντας τους οδηγούς αυτούς μέσω internet, με αποτέλεσμα τη μείωση της πληρότητάς μας και την απειλή λουκέτου των επιχειρήσεων μας. Εμείς από εσάς ζητάμε τρία συγκεκριμένα πράγματα:

1) Αγορά, κατασκευή και τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων από το Δήμο Επιδαύρου ή όποιος έχει αρμοδιότητα που να αποτρέπουν τη στάθμευση, διανυκτέρευση αυτοκινούμενων τροχόσπιτων στα σημεία που γνωρίζετε στο Δήμο Επιδαύρου. Π.χ. «Σας καλωσορίζουμε στο Δήμο Επιδαύρου, απαγορεύεται η στάθμευση, διανυκτέρευση αυτοκινούμενων τροχόσπιτων Ν.4403/2016. Ο παραβάτης τιμωρείται με πρόστιμο 300  ευρώ. Παρακαλώ απευθυνθείτε στα οργανωμένα κάμπινγκ». Οι πινακίδες προτείνουμε να είναι σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, λευκές με κόκκινα γράμματα. Επίσης κάποιες στρογγυλές απαγορευτικές αλλά με το σήμα σκηνής και αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, όχι τροχόσπιτου.

2) Κατασκευή μπάρας στα σημεία όπου προϋπήρχαν ή όπου αλλού κριθεί ότι χρειάζεται. Εγγραφή, ενημέρωση του Δήμου Επιδαύρου προς Αρχές Αστυνομίας και Λιμενικού για την υποχρέωση της επίβλεψης και εφαρμογής του νόμου επιβάλλοντας πρόστιμα. Παρακαλούμε να ενημερώνεται και η Ένωση Κάμπινγκ μέσω e-mail για την επιβολή προστίμων διότι θέλουμε να προσπαθήσουμε να τροποποιήσουμε το νόμο για την καλύτερη λειτουργία των Αρχών. Οποιαδήποτε πρόταση των Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, εσωτερικού ή εξωτερικού, Συλλόγους κλπ για Φεστιβάλ ή οτιδήποτε προς το Δήμο Επιδαύρου παρακαλούμε να μας το προωθείτε ώστε να κάνουμε τη δική μας πρόταση με τη συνεργασία των συναδέλφων και των συναφών επιχειρήσεων. Ο Δήμος Επιδαύρου ως Δήμος παγκόσμιας εμβέλειας λόγω και του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου είναι κρίμα να μην είναι πρότυπο ως Δήμος προς παράδειγμα για άλλους Δήμους της Πελοποννήσου. Εσείς είστε υπεύθυνοι, εσείς θα φροντίσετε γι’ αυτό. Παρακαλούμε για τη σωστή απόφασή σας, για τη θέση σας στο σοβαρό θέμα που κλονίζει τα κάμπινγκ μας διότι την 1η Απριλίου η σεζόν μας ξεκινάει και θα αρχίσουμε να καταγράφουμε πάλι τους παραβάτες αλλά θα τους δημοσιοποιούμε σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Αργολίδας.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας, με εκτίμηση κυρία Φλίγκα Γεωργία (Τζίνα)»

Αφήστε μια απάντηση