Α. Τσιλογιάννης : Άστοχες οι κινήσεις της δημοτικής αρχής.

0

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Επιδαύρου και επικεφαλής της Πορείας Δημιουργίας Α. Τσιλογιάννης εξέδωσε δελτίο τύπου για της “άστοχες κινήσεις” όπως δηλώνει στον Δήμο Επιδαύρου.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου :

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή  κινήθηκε άστοχα, άκριτα, και χωρίς,  όπως συνηθίζει να πράττει έως σήμερα, να ασχοληθεί με τα πραγματικά θέματα της κοινωνίας και του δήμου Επιδαύρου. 

 Για τον λόγο αυτό η Πορεία Δημιουργίας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αφελείς, ανούσιες, και  κάποιες φορές επικίνδυνες, πρακτικές απείχε του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καταγγέλλουμε την κατάσταση διότι:
  Αντί να ασχοληθούμε με το μεγάλο πρόβλημα του Κορονοϊού και τα μέτρα, τις ειδικές αποφάσεις και την στάση μας ως δήμος για να προστατεύσουμε τους πολίτες  τα θέματα που έφερε ο κ. Χρόνης και οι συν αυτώ για συζήτηση ήταν : α) ο κανονισμός του νεκροταφείου ( ενώ υπάρχει κανονισμός και δεν υπάρχουν κανονισμοί  αθλητικών χώρων και κοινοχρήστων χώρων) β) ίδρυση κοινωφελούς επιχείρησης ( χωρίς ουσιαστικά οικονομοτεχνικής μελέτης σύμφωνα με τα  αναγκαία στοιχεία σύμφωνα με το ΦΕΚ1574/17.08.2007 Β. Απόφαση  Υπουργού) και διάφορα άλλα που εμείς ως παράταξη τα θεωρούμε έκτος τόπου και χρόνου αφ’ ενός, και δεν επείγουν αφ’ ετέρου, αλλά θέλουν διαλογική συζήτηση και όχι αποφάσεις δια περιφοράς.
  Επιπρόσθετα αντί ως νέοι φρέσκοι και με μεράκι που έλεγαν στην προεκλογική περίοδο να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και τα όσα η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει   για αυτή την περίοδο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, οι δημοτικοί άρχοντες περί άλλων τυρβάζουν.
Ο χαβαλές ( η αστειότητα) πρέπει να σταματήσει.
  Η Πορεία Δημιουργίας στο πλαίσιο των έκτακτων συνθηκών αντιλαμβάνεται τα όσα συμβαίνουν. Έτσι και προτείνουμε για όσο χρονικό  διάστημα ισχύουν οι περιορισμοί
1. Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού(αρθρ. 1 παρ.1 ν. 25/1975)
2. Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων
3. Απαλλαγή μισθωμάτων δημοτικών καταστημάτων, που μισθώνονται από επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή της λειτουργίας τους.
4. Απαλλαγή καταβολής μισθωμάτων κυλικείων των σχολείων.
5.Ενέργειες για μέτρα υπέρ των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας του δήμου μας που αυτή την περίοδο έχουν σοβαρά προβλήματα.
  Η πρότασή μας είναι ενταγμένη στα όσα και το κεντρικό κράτος αποφάσισε, και αποβλέπουν στο να στηριχθούν οι άνθρωποι και οι επιχειρήσεις αυτή την δύσκολη περίοδο.
                                        Αυτό θεωρούμε πρώτιστο θέμα.
  Ευχόμαστε ολόψυχα σε όλους τους συμπολίτες μας  ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ  επίσης στους συναδέλφους αιρετούς το άγιο φως να μας φωτίσει και να μην θίγουμε με αδόκιμο τρόπο θέματα της Εκκλησίας  και θρησκείας.
Για την Δημοτική ΠαράταξηΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣΑλέξανδρος Τσιλογιάννης

Αφήστε μια απάντηση