Αίτημα για Διεξαγωγή του φεστιβάλ Κατέθεσε Ο Δήμος Επιδαύρου.

0

Επιστολή στην Υπουργό πολιτισμού Κ. Μενδώνη και προς τους υπεύθυνους του Φεστιβάλ Επιδαύρου αλλά και προς το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών και τεχνικών κατέθεσε ο Δήμος Επιδαύρου.

Μεταξύ άλλων ζητάει την διεξαγωγή του φεστιβάλ μετά της 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου με όριο τους 5.000 θεατές ανά παράσταση , οι παραστάσεις να είναι για 3 ημέρες (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) , να καθοριστεί μεγαλύτερη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του κοινού και με έλεγχο εισιτηρίων ακόμα και μακριά απ΄το θέατρο.

Ο Δήμος Επιδαύρου δεσμεύεται να αναλάβει την απολύμανση μετά από κάθε παράσταση και φυσικά δηλώνει ανοιχτός σε κάθε διάλογο.

Μεταξύ αυτών ο Δήμαρχος δήλωσε :

“Καλοκαίρι σημαίνει Θέατρο Επιδαύρου. 
Με σεβασμό στις υγειονομικές δεσμεύσεις θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να συναντηθούμε και πάλι στο “Κοιλον του Θεάτρου “.
Θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους και να ξαναδούμε, με κανόνες και προφύλαξη, τους καλοκαιρινούς μας φίλους. 
Ελπίζουμε….”

Αναλυτικά :

“Σας εκθέτω κάποιες προτάσεις μας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει εφέτος το Φεστιβάλ, τις οποίες παρακαλώ να λάβετε υπόψιν σας, να τις αξιολογήσετε και να τις συζητήσετε με τις αρμόδιες επιτροπές που εισηγούνται στην Κυβέρνηση τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού από την διασπορά του covid 19. Εμείς είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συνεργασία ώστε να διαφυλαχθεί πρωτίστως η υγεία των πολιτών.
 Tο Φεστιβάλ Επιδαύρου μπορεί να λειτουργήσει μετά τις 15 Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου , ο μέγιστος αριθμός εισιτηρίων να μην υπερβαίνει τα 5.000 ανά ημέρα  με δεδομένο ότι το Αρχαίο Θέατρο Ασκληπιείου Επιδαύρου είναι ανοιχτό και χωρητικότητας περίπου 12.000 θεατών , η κάθε παράσταση να παρουσιάζεται επί τρεις ημέρες, αντί για δύο, ήτοι Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ο Δήμος Επιδαύρου θα αναλάβει την απολύμανση του χώρου στο τέλος κάθε παράστασης.
Nα καθοριστεί μεγαλύτερη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης του κοινού
ο έλεγχος των εισιτηρίων να  γίνεται δυο χιλιόμετρα πριν το Θέατρο.
Με την πεποίθηση ότι θα αξιολογήσετε θετικά την πρότασή μας και θα συμβάλλετε ώστε να μην εκλείψει ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτιστικό γεγονός από την Χώρα μας αλλά και να επιβιώσουν κατά κάποιον τρόπο οι εμπλεκόμενοι με το Φεστιβάλ και οι επιχειρήσεις της περιοχής μας»

«Ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ότι η διεξαγωγή του φεστιβάλ Επιδαύρου 2020, με προϋποθέσεις που θα συζητηθούν και θα συναποφασιστούν ως προς τον χρόνο, τη διάρκεια, την προσέλευση του κοινού και ότι άλλο ενδείκνυται, είναι δικαίωμα μας να το διεκδικήσουμε και όλοι μαζί να το υλοποιήσουμε με επιτυχία και ασφάλεια.
Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για τον θεσμό, με όλους τους εμπλεκόμενους άμεσα, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.
Μέχρι τότε,  να γνωρίζετε ότι η σκέψη μας είναι μαζί σας και είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε συζήτηση και συνεργασία για την επίτευξη του κοινού στόχου.»

“Επιστροφή στην κανονικότητα χωρίς πολιτιστικές δράσεις αποτελεί ουτοπία. Όταν μάλιστα η αμέσως επόμενες σκέψεις παραπέμπουν στο Φεστιβάλ Επιδαύρου που βρίσκεται «στον αέρα» για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες αδιάκοπης λειτουργίας τότε απαιτείται μια σοβαρή προσέγγιση και μία ρεαλιστική στρατηγική με ένα και μοναδικό 
στόχο: Να πείσουμε ότι μπορούμε να κρατάμε τα σκήπτρα του πολιτισμού ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές μας. Να πείσουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε πολιτισμένα και με υπευθυνότητα ειδικά όταν βρισκόμαστε σε ιερούς χώρους του πολιτισμού όπως είναι το Θέατρο της Επιδαύρου. Η πιθανότητα να υπάρξουν σκέψεις που μπορεί να οδηγήσουν στην ακύρωση παραστάσεων στην Επίδαυρο έχει σημάνει συναγερμό στον Δήμο Επιδαύρου αφού οι παραστάσεις διακόπηκαν μόνο λόγω του Β Παγκοσμίου Πολέμου.”

Αφήστε μια απάντηση