Η απάντηση του Αθ. Γαλάνη για την αναμετάδωση της Λειτουργίας σε Λυγουριό και Άργος.

0

Ο Επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Επιδαύρου Αθανάσιος Γαλάνης εξέδωσε ανακοίνωση/απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν για τα σχόλια του για την αναμετάδοση του εσπερινού της Κυριακής των Βαΐων.

Η απάντηση στα σχόλια για την ανάρτηση μου στο fb. :

Διαβάζω τα σχόλια και δεν το πιστεύω ότι επικροτείτε αυτήν πράξη ,μου θυμίζει τριτοκοσμική χώρα ή κάποια άναρχη.
– Με την ίδια λογική ο κάθε ένας από εμάς να ξεκινήσει και κάθε βράδυ ανάλογα την προσωπική του κρίση να παίζει από ντουντούκες δημόσια ότι του γουστάρει.
– Ο Νόμος λέει ότι απαγορεύει τα μεγάφωνα στους Ιερούς Ναούς.
– Η δε αποφαση της Διαρκους Θερας Συνοδου Αρ. 3016/2.4.20:
”Ἡ τέλεσις τῶν ἱερῶν Ἀκολουθιῶν, κατά τήν ἐν λόγῳ περίοδον, δέον νά εἶναι λιτή καί σεμνοπρεπής, συμφώνως πρός τό ἦθος καί τήν παράδοσιν τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς Ἐκκλησίας. Ἰδίως αἱ μεταδιδόμεναι ἀπό τῆς τηλεοράσεως ἤ τοῦ διαδικτύου ἱεραί Ἀκολουθίαι ἐπιβάλλεται νά πληροῦν τά προβλεπόμενα ὑπό τῆς Κ.Υ.Α., διά νά μή δώσωμεν οἱανδήποτε ἀφορμήν πρός κακεντρεχῆ σχόλια καί ψόγους. Ὑπενθυμίζομεν ὧδε τά ἤδη ὑμῖν ἐγνωσθέντα, διά τῆς ὑπ᾿ ἀριθ. 3016/ 2.4.2020 Συνοδικῆς Ἐγκυκλίου, περί ἀποφυγῆς τελέσεως συλλειτούργων καί φωτογραφικῶν στιγμιοτύπων ἀπό τάς ἱεράς Ἀκολουθίας, ὡς καί ἀπαγορεύσεως τῆς χρήσεως τῶν ἐξωτερικῶν μεγαφώνων τῶν Ἱερῶν Ναῶν”
– Προς τι λοιπόν η δια των ηχείων μετάδοση ;;;
– Μόνος στόχος πιστεύω είναι να δείξουν κάποιοι πως είναι πάνω από τους νόμους κι αύριο ως νεοταλιμπάν να κάνουν οποιαδήποτε παρανομία στο όνομα δήθεν της θρησκείας ενώ θα είναι μόνο προς ικανοποίησης της δικής του ματαιοδοξίας.
– Φτάνει λοιπόν τόση υποκρισία & χολή έστω από κάποιους ελάχιστους.
– Πάσχα έρχεται , όχι εκλογές. (αυτές τέλειωσαν πριν 11 μήνες.)
– Ο χριστιανός έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά:
Την ταπεινότητα, την αλληλεγγύη, την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
– Το τι κάνει καθένας προσωπικά είναι δικό του θέμα.
– Βάλτε λοιπόν όσοι θέλετε και το αισθάνεστε, τα ραδιόφωνα στα σπίτια σας , ανοίξτε τις τηλεοράσεις σε αυτά τα κανάλια που έχουν ακολουθίες και ζήστε το κλίμα των ημερών….
– Όσο για σας που ξαφνικά φέτος θυμηθήκατε να μας θυμίσετε ότι ξεκίνησαν οι ακολουθίες της Μεγάλης εβδομάδος σας αφήνω στην κρίση του κάθε συμπολίτη μας.
Εγώ θα σας πω μόνο :
– Τα προηγούμενα χρόνια που είσαστε ;;;
– Γιατί δεν επιβάλατε τις επιλογές σας ;;;
– Γιατί δεν επιτρέπεται στους συνδημότες σας την επιλογή να αισθανθούν αυτές τις μέρες- ώρες όπως το αισθάνονται ;;;;
– Αν αυτό δεν είναι μαγκιά και ”εξυπνάδα” τι είναι ;;;;;.
Όποιος θέλει να ακούσει την θεία λειτουργία μπορεί να την απολαύσει σπίτι του, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το ιντερνέτ, από την στιγμή που οι ναοί παραμένουν κλειστοί για τους πιστούς, λόγω του κορωνοϊού.
Τώρα για τα υπόλοιπα περί χριστιανών κλπ, δεν δέχομαι μαθήματα πίστης και χριστιανοσύνης, μακριά από εμένα.
– Οι μεγάλες μετάνοιες και οι επιδείξεις σε αυτούς που δεν σας γνωρίζουν.
– Όπως αναφέρει ο Μητροπολίτης Λαυρεωτικής Νικόλαος στο βιβλίο του :
http://www.oodegr.com/oode/orthod/genika/afthentikot1.htm )
”Αντί να λειτουργούμε ως αφανή κύτταρα του πνευματικού σώματος του Χριστού, εμείς βλέπουμε την Εκκλησία ως σωματείο με μέλη, καταστατικό, δικαιώματα και υποχρεώσεις, το οποίο έχει ανάγκη περισσότερο της δικής μας βοήθειας παρά των άλλων”

– Τέλος για την δημοσίευση της εφημερίδας -ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ- (https://www.argolikianaptiksi.gr/2020/04/blog-post_982.html?fbclid=IwAR3KC58xm3sQB_wiTlSyKGf9fF3_rx4jz2nei1v0GaJymtBv4TYQN2dgquc) και το σχόλιο του εκδότη και ”φίλου” μου Κου Αργυρίου περί απόφασης του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη να αναμεταδώσει τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας ,σας ενημερώνω ως Δημοτικός σύμβουλος ότι τέτοια απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Επιδαύρου δεν υπάρχει. – Αν την γνωρίζει να την δημοσιεύσει.-
Όσο για την μετάδοση θρησκευτικών ύμνων όπως πάλι αναφέρει στο ίδιο δημοσίευμα που έγινε το πρωί στο Άργος με την αναμετάδοση του σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας και ο Δημήτρης Καμπόσος “έβαλε ” τους δημότες στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και η αναμετάδοση έγινε από Δημόσιο Κτίριο, ξέρω ότι σήμερα πέρασαν την πόρτα του Αστυνομικού Τμήματος Άργους 3-4 άτομα αλλά,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ.
ΓΙΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ”ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ”

Με ειλικρίνεια, χωρίς φόβο και πάθος
Αθανάσιος Χρ. Γαλάνης

Αφήστε μια απάντηση