Η απάντηση του Τ. Χρόνη σε Γαλάνη και Τσιλογιάννη.

0

Μετά της δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Α. Τσιλογιάννη και της ελάσσονος αντιπολίτευσης Α. Γαλάνη ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης πέρασε στην αντεπίθεση.

Αναλυτικά δήλωσε :

Κατανοώντας την ανάγκη κάποιων να μιλήσουν, για να δείξουν ότι είναι παρόντες, είδα τα δελτία τύπου των επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Οι αστειότητες (φαιδρότητες) που ξεκίνησαν να λέγονται πριν τις εκλογές μάλλον συνεχίζονται, γιατί μερικοί δεν αποδέχονται ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα. Ελπίζω και εγώ να σταματήσουν οι αστειότητες. Μόνο που δεν αφορούν την δική μας παράταξη.

Διότι δεν νομίζω να είναι ‘’χαβαλές’’, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε, οι παρεμβάσεις μας για την κρίση του ιού Covid-19, όπως οι αντιμικροβιακοί ψεκασμοί σε σχολεία και κοινόχρηστους χώρους, η αγορά Μέσων Ατομικής Προστασίας για όλους του εργαζόμενους, η εξ αποστάσεως εργασία, η λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου με μειωμένο προσωπικό, υλικό και βοήθεια προς μονάδες που είναι στο δήμο μας όπως το Κέντρο Υγείας, η Αστυνομία, το Λιμενικό, η πυροσβεστική, η δημιουργία δομής για την αντιμετώπιση του ιού και τόσα άλλα που θα έπρεπε, τουλάχιστον, να γνωρίζετε.

Δε νομίζω ότι είναι ‘’χαβαλές’’ οι παιδικές χαρές, το ξεμπάζωμα ρεμάτων που είχαν να καθαριστούν δώδεκα χρόνια, οι αγροτικοί δρόμοι που φτιάχνονται σε όλο το δίκτυο, η δημιουργία παιδικού σταθμού στην Αρχαία Επίδαυρο, ο καθαρισμός των ακτών, η αποκομιδή απορριμμάτων και γενικότερα ο καθαρισμός όλου του Δήμου, με μειωμένο προσωπικό και προσωπική εργασία αιρετών και εθελοντών, επαναφορά στην κανονικότητα της λειτουργίας της ΔΕΥΑΕΠ, η υποβολή προτάσεων σε όσα προγράμματα μπορούσαμε με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας και αλλά τόσα πολλά μικρά και μεγάλα που είναι πραγματικά θέματα της κοινωνίας, που μάλλον κάποιοι τα αγνοείτε!

Μιλάτε για θέματα που δεν επείγουν και σας λέμε ότι ετοιμαζόμαστε να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία και οικονομία για την μετά κρίση εποχή με πράγματα που θέλουν χρόνο προετοιμασίας. Δεν θα συρθούμε σε αυτό που θέλετε, δηλαδή σε απραξία με δικαιολογίες μιζέριας. Αυτά τα έκαναν αυτοί που σας υποστήριξαν ψυχή και σώμα και άφησαν τον τόπο να βαλτώσει, ψάχνοντας τώρα απαντήσεις σε δικές τους παραλείψεις, σε υπηρεσίες και συνεργάτες της νέας δημοτικής αρχής.

Έχουμε πει και έχουμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι αυτά που θεσμοθετεί η κυβέρνηση ως μέτρα ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, θα τα εφαρμόσουμε και εμείς. Δεν χρειάζεται να λαϊκίζουμε συνεχώς. Άλλωστε το άμεσο οικονομικό όφελος από αυτά είναι μικρό, πλην όμως αναγκαίο. Αυτό που θέλουμε εμείς να προτάξουμε είναι η Ανάσταση του τόπου και όχι οι μικροελαφρύνσεις που είναι για 3 μήνες. Γι αυτό δεν σταματάμε να εργαζόμαστε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε. Γι αυτό βάζουμε οικονομικές επιτροπές και δημοτικά συμβούλια δια περιφοράς, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει, για να μη μείνουμε πίσω. Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο της προσφοράς και όχι τον δρόμο της μιζέριας, που θα μας εξασφάλιζε την συμπάθεια του κόσμου αλλά δυστυχώς θα στερούσε την τοπική κοινωνία και οικονομία από μια έστω ελάχιστη βοήθεια. Και κάτι τελευταίο για τον τουρισμό, εμείς επενδύουμε στην προσέλκυση πραγματικών τουριστών, προφανώς η δικής σας τουριστική προσέγγιση, ευκαιριακών και ‘’μεταναστευτικών’’ τουριστών δεν χρειάζεται τίποτα από αυτά που αποφασίζουμε και καμία ιδιαίτερη προετοιμασία, για αυτό δεν κατανοείτε αυτά που σας λέμε.

Όσο για τον κανονισμό κοιμητηρίων, θα παραβλέψω ότι τον είχατε ψηφίσει και δεν εκφράσατε κάποια τέτοια αντίρρηση, προφανώς όμως η συνιστώσα σας, σας δημιούργησε πρόβλημα, αλλά για να σας βοηθήσω και να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση απαντήστε τους ότι εάν εφαρμόζαμε τον κανονισμό που είχαν αυτοί ψηφίσει θα έπρεπε ο δημότης να πληρώνει 600€ τον χρόνο για τέλος διατήρησης τάφου! Για αυτό τον αλλάζουμε!

Για τη σύσταση της δημοτικής επιχείρησης, εμείς κάνουμε την πρόταση μας και στηριζόμαστε στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου και της κοινωνίας. Φυσικά οι τοποθετήσεις σας θα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήσασταν δήμαρχος όταν την βουλιάξατε και ακόμα και σήμερα χρωστάμε σε ανθρώπους που δούλεψαν και δεν είχαν την πρόθεση με μηνύσεις να πάρουν τα χρήματά τους! Αλλά προφανώς αυτά θα μας τα πείτε κάποια άλλη στιγμή, για να μην κάνουμε τα ίδια.

Τέλος θεωρώ ακατανόητη την πρόταση του κ. Γαλάνη για ‘’κεκλεισμένων των θυρών’’ συνεδρίαση, δηλαδή να μαζευτούμε 21 σύμβουλοι, 8 πρόεδροι τοπικών, ο δήμαρχος και ένας υπάλληλος στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου να συνεδριάσουμε για τέσσερις τουλάχιστον ώρες, όταν τα σχόλια του, που έγιναν με αφορμή την μετάδοση ραδιοφωνικής λειτουργίας ήταν τέτοια που δίνουν εντύπωση σε όλους μας ότι όχι μόνο πάνω από δέκα άτομα, αλλά ούτε και στο τηλέφωνο. Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό εμείς για να υποδεικνύουμε στους πολίτες τι να κάνουν, με βασιλικό ύφος, αλλά να θεωρούμε ότι αυτά δεν ισχύουν για εμάς τους ίδιους!

Καλή Ανάσταση και το Άγιο Φως να μας φωτίσει όλους!

Ο Δήμαρχος
Αναστάσιος Κ. Χρόνης

Αφήστε μια απάντηση