Η δομή , η Ερμιονίδα , τα κρούσματα και στο βάθος ο Δήμος Επιδαύρου.

0

Ήταν 6 Μαρτίου όταν επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ερμιονίδα. Ήταν ζευγάρι Ελληνοαμερικανών που διαγνώστηκε με κορωνοϊό σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στο εξοχικό τους στην Ερμιονίδα μέχρι να μεταβούν ξανά στη  πρωτεύουσα και η μεν γυναικά να τεθεί σε καραντίνα σε κάποιο διαμέρισμα ο δε άνδρας να νοσηλευτει σε κεντρικό νοσοκομείο.

O Δήμαρχος Ερμιονίδας στις 26 Μαρτίου ανακοίνωσε το συμβάν. Ήταν η αρχή. Στις 16/04 ανιχνεύτηκαν δύο νέα κρούσματα στην Ερμιόνη , πρόκειται για το ζευγάρι που δούλευε στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας για το οποίο σήμερα ακούστηκε ότι μάλλον νόσησε από μία άλλη υπάλληλο η οποία σταμάτησε την εργασία της στις 9 Απριλίου λόγω υγείας !

 Ακόμα και τότε στην Δομή οι μετανάστες κινούνταν κανονικά χωρίς να τρέχει τίποτα. Και όχι μόνο αυτό αλλά από διάφορες πλέον πληροφορίες ακούστηκε ότι νεαρές γυναίκες οι οποίες φιλοξενούνταν στη δομή φιλοξενίας μεταναστών εκδίδονταν.

Σάλος στο Κρανίδι για μετανάστριες από τη δομή φιλοξενίας που εκδίδονταν

Στη δομή χαμός. Βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων αποκαλύπτει μια ζούγκλα με μάχες μεταξύ μεταναστών για τα τρόφιμα και για είδη ανάγκης όσο και για διάφορες ζημιές που είχαν διαπράξει στο ξενοδοχείο.

Οι δε εργαζόμενοι που Φέραν τον ιό δούλευαν και σε άλλα σπίτια της περιοχής. Και εδώ κάπου φαίνεται να συνδεόταν το πρώτο κρούσμα των Ελληνοαμερικανών.

Στις 20/04  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αλλά και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης μετέβησαν στην δομή δείχνοντας πως τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Η Ερμιονίδα τίθεται σε καραντίνα.

Σήμερα έχουμε 152 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 180 δείγματα σε αναμονή αποτελεσμάτων. Οι πολίτες της Ερμιονίδας κατακλύζουν τα κέντρα υγείας ζητώντας να κάνουν τεστ  για τον Κορωνοϊο.  Πλήθος πολιτικού κόσμου παρελαύνει δε για να δηλώσει παρών , ο Περιφερειάρχης , αντιπεριφερειάρχες , βουλευτές , μεταξύ άλλων και ο δικός μας Γιάννης Ανδριανός ο οποίος μετά επισκέφθηκε με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη και το Κέντρο Υγείας Λυγουριού (Φώτο).

Το βράδυ της Τετάρτης 23/04 δύο παιδιά ηλικίας 5 και 3 ετών από το ξενοδοχείο κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν μαζί με τις μητέρες τους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου και τελικά από εκεί με το ΕΚΑΒ στο ΠΑΙΔΩΝ λόγω του υψηλού πυρετού από τον Κορωνοϊο.

Πηγές :

https://anagnostis.org/article/ti-synebi-apo-tis-6-martioy-poy-emfanistike-proto-kroysma-stin-ermionida-mehri-simera

https://argolidatv.gr/?s=Σάλος+στο+Κρανίδι+για+μετανάστριε

Αφήστε μια απάντηση