Κορωνοϊος : Μας πολιορκεί ; Στο Κρανίδι Χαρδαλίας – Τσιόδρας.

0

Όπως πρώτο έγραψε το epidavrosnews.com μετά το κρούσμα του ζευγαριού που βρέθηκε στην περιοχή της Ερμιονίδας και  δούλευε σε ξενοδοχείο που στέγαζε πρόσφυγες , κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είχε ήδη από την παρασκευή κατακλίσει το ξενοδοχείο γα ελέγχους.

Δυστυχώς οι φόβοι για κρούσμα/κρούσματα επιβεβαιώθηκε και  τα πράγματα είναι μάλλον αρκετά σοβαρά , πράγμα που δηλώνει και η επί τόπου παρουσία σήμερα  20/04/2020 δύο εκ των αρμοδιότερων πολιτικών προσώπων που ηγούνται των εξελίξεων της πανδημίας  του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά  και του εκπρόσωπου του υπουργείου Υγείας, καθηγητή , Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η 28χρονη γυναίκα από τη Σομαλία, που βρίσκεται στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, προσήλθε χθες το πρωί στο νοσοκομείο του Ναυπλίου για άλλη αιτία, που δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού, και υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για Covid-19. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους, καθώς εμφανίστηκε θετικό κρούσμα σε εργαζόμενη στο ξενοδοχείο, η οποία όμως δεν προσήλθε για εργασία τις τελευταίες δώδεκα ημέρες. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της Αφρικής.

Φόβοι για επαφές προσωπικού αλλά και μεταναστών οι οποίοι δεν έμεναν μόνο στον χώρο του ξενοδοχείου υπάρχουν αν και με απόλυτη επιφύλαξη.

Ευχόμαστε αν και αρκετά κοντά σε εμάς ο Δήμος μας να μείνει καθαρός και ανέγγιχτος από τoν Ιό.

Αφήστε μια απάντηση