ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ.

0

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πορεία Δημιουργίας του Α. Τσιλογιάννη απάντηση στον Δήμαρχο Α. Χρόνη για τα όσα είπε στην τελευταία του ανακοίνωση :

ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ –ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Σεβόμενοι την περίοδο του Πάσχα και τους συμβολισμούς της δεν προχωρήσαμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις  σχετικά με την «μη πρόοδο»  του δήμου Επιδαύρου και την στασιμότητα που περιβάλλει,  εδώ και μήνες την παρουσία της νέας δημοτικής αρχής.

Επισημάναμε με ανακοίνωσή μας την Μ. Εβδομάδα αστοχίες και άκριτες κινήσεις με αφορμή την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέματα εκτός τόπου και χρόνου κάτι που οδήγησε τον Δήμαρχο κ. Α. Χρόνη να βγάλει μακροσκελή ανακοίνωση που δεν απαντούσε στα όσα καταγράφαμε, αλλά όπως το συνηθίζει η αναφορά του αφορούσε άσχετα θέματα(δηλ. άρρητα ρήματα κουκιά  μαγειρεμένα …σαν  έκθεση εκτός θέματος και ως εκ τούτου το γραπτό μηδενίζετε όπως μας μάθανε στο σχολείο .         

   Και τώρα επανερχόμαστε θέλοντας να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο για αδιαφορία και έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σεβασμού. Και αυτό διότι αγνοεί, παραβλέπει και δεν συζητά ως οφείλει τα θέματα που θέτουμε ως παράταξη «Πορεία Δημιουργίας».
  2. Απέχουμε της σημερινής έκτακτης  συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου παρά το γεγονός ότι συμφωνούμε με το βασικό του θέμα που είναι η Ίδρυση εποχικού κλιμακίου πυροσβεστικής στον Δήμο Επιδαύρου, μιας πρότασης και ενός στόχου και της δικής μας δημοτικής παράταξης αλλά και μια επιδίωξη όλων των προηγούμενων δημοτικών αρχών εδώ και τριαντα  χρόνια  την οποία και χαιρετίζουμε (απέχουμε μόνο για την επιλογή του Δημάρχου να αποφασίζει μόνος χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση) 
  3. Ρωτάμε με ποια λογική αναθέτει ο Δήμαρχος έργο σε «ανάδοχο» με 24 χιλιάδες ευρώ για χρήση χωματουργικού μηχανήματος για εκατό μέρες , ποσό ίσο με την αγορά του; Τόσο κόστισε η πασχαλινή λαμπάδα?
  4. Τελικά με τις θρησκευτικές εικόνες  που ετέθη θέμα αποκαθήλωσής τους από τους τοίχους των δημοτικών κτηρίων τι θα γίνει;  Τι λέει ο Δήμαρχος και οι περί αυτόν όταν ο προβληματισμός τους ήταν η περιοδεία του Αγίου Φωτός στους δρόμους  των περιοχών μας; 
  5. Δήμαρχε στο δελτίο τύπου της Μεγάλης Πέμπτης αναφέρεσαι σε έργα και δράσεις όπως(παιδικές χάρες/δρόμους κ.λ) όλοι ξέρεις με ξένα κόλλυβα πόσα μνημόσυνα  κάνουν?
  6. Η Πορεία Δημιουργίας ως Δημοτική παράταξη έχει την ιστορία της, και την συνεισφορά της στον τόπο και όπως είναι γνωστό στους συμπολίτες μας είναι ΜΙΑ. Επίσης έχει αποδεχτεί και σεβαστεί πάνω από οκτώ εκλογικά αποτελέσματα, το ζητούμενο είναι να κατανοήσετε εσείς το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα.  Καλό θα είναι κ. Δήμαρχε να ασχολείσαι με τα της Δημοτικής Παράταξης σου και όχι με  των άλλων Δημοτικών Παρατάξεων για συνιστώσες γιατί μάλλον είστε συνιστάμενη  χωρίς συνιστώσες, με αποτέλεσμα την επισφαλή ισορροπία.

Η Πορεία Δημιουργίας έχει ξεκάθαρη άποψη; Απαιτεί σεβασμό, συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο. Οι έως τώρα συνθήκες δεν έχουν αποδείξει κάτι σχετικό.

Επίσης παραμένουν μυστικές και αναπάντητες οι θέσεις  του Δημάρχου και των περί αυτού για τα όσα η Πορεία Δημιουργίας πρότεινε και αφορούν :                                                    

 1. Απαλλαγή από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού(αρθρ. 1 παρ.1 ν. 25/1975)

2. Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων

3. Απαλλαγή μισθωμάτων δημοτικών καταστημάτων, που μισθώνονται από επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή της λειτουργίας τους.

4.Ενεργειες για μέτρα υπέρ των αγροτών και της αγροτικής οικονομίας του δήμου μας που αυτή την περίοδο έχουν σοβαρά προβλήματα.

Στο πλαίσιο των όσων αναφέρουμε επαναλαμβάνουμε ότι:

 Η πρόοδος του κάθε δήμου εξαρτάται από την σύμπνοια που υπάρχει στους ανθρώπους του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό επιδιώκουμε και αυτό ζητάμε. Διάλογο, εξέταση των θεμάτων και παροχή λύσεων που θα προσφέρουν στην τοπική οικονομία και την κοινωνία.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση