Φεστιβάλ Αθηνών: Μόνο σε Επίδαυρο και Ηρώδειο παραστάσεις αυτό το καλοκαίρι.

0

Το Ηρώδειο και η Επίδαυρος μόνο θα ανεβάσουν αυλαία φέτος το καλοκαίρι με κάποιες από τις παραστάσεις που είχαν ήδη προγραμματιστεί ενώ οι υπόλοιπες πρόκειται να μετατεθούν για το καλοκαίρι του 2021.

Παράλληλα, ο χώρος “Πειραιώς 260” θα παραμείνει κλειστός εξαιτίας της κακής ακουστικής που δεν προσφέρεται για παραστάσεις σχεδιασμένες για εσωτερικούς χώρους με πιο χαμηλές εντάσεις.

Σε ανακοίνωση που δημοσίευσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών, Κατερίνα Ευαγγελάτου, αναφέρει ενδεικτικά:

“Μετά τις πρόσφατες οδηγίες από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που απέκλεισαν τη χρήση των κλειστών χώρων και υπαγόρευαν ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή των προβών και των παραστάσεων, μας δόθηκε η οδηγία να χρησιμοποιήσουμε τα τρία ανοιχτά θέατρα (Ηρώδειο, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου). Εξερευνήσαμε επιπλέον, τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα υπαίθριο θέατρο στον κήπο της Πειραιώς, λύση που δεν κρίθηκε ασφαλής, εξαιτίας της κακής ακουστικής και των γενικότερων τεχνικών περιορισμών του κήπου, που δεν προσφέρεται για “χαμηλόφωνες” θεατρικές παραστάσεις, σχεδιασμένες για εσωτερικούς χώρους. Έτσι, μετά από συνεννόηση με τους καλλιτέχνες και τους παραγωγούς, εκτιμήθηκε ότι οι οδηγίες για τη διαδικασία των προβών και των παραστάσεων καθιστούσαν απαγορευτική την υλοποίηση της πλειονότητας των εκδηλώσεων που είχαμε σχεδιάσει και συμφωνήσαμε να δρομολογήσουμε τη συνεργασία μας για την επόμενη χρονιά. Πρωταρχική μας έγνοια ήταν και είναι η στήριξη των συνεργαζόμενων καλλιτεχνών και όλων των ανθρώπων που εμπλέκονται στην δημιουργία και την παρουσίαση ενός καλλιτεχνικού έργου. Οι λύσεις στις οποίες καταλήξαμε, σχεδιάστηκαν με φροντίδα και ιδιαίτερη επιμονή, καθώς έπρεπε να ληφθούν υπ’όψιν παμπολλές ιδιαιτερότητες, να συνεκτιμηθούν όλα τα νομικά κωλύματα και να εφευρεθεί ένα πλαίσιο ασφαλείας χωρίς προηγούμενο”.

Αφήστε μια απάντηση