Δελτίο τύπου Πορείας Δημιουργίας : Αφήνετε αναπάντητα σοβαρά ερωτήματα!

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αγαπητοί  Συνδημότες

Κατά τακτά χρονικά διαστήματα ή για  λόγους επείγοντα χαρακτήρα, θεωρούμε υποχρέωσή μας από τη θέση της αντιπολίτευσης ή αλλιώς της μειοψηφίας του Δήμου μας, να επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να είστε ενήμεροι για θέματα που συμβαίνουν ή αφορούν το Δήμο μας. Δηλαδή όλους μας.-

Αυτή η ενημέρωση θεωρούμε ότι πρέπει να έχει μια επισημότητα – σοβαρότητα γι΄ αυτό επιλέγουμε τα Δελτία τύπου .

Πρέπει κατ΄ αρχή να ξεκαθαρίσουμε κάποιες έννοιες βασικές της δημοτικής λειτουργίας διότι κάποιοι είτε δεν τις  γνωρίζουν είτε κάνουν πως δεν τις γνωρίζουν και ρίχνουν κροτίδες  λάμψης και ομίχλης για να  συσκοτίζουν την πραγματικότητα .-

Επιθυμούμε να θυμήσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ρόλοι του Δήμαρχου με την πλειοψηφία αλλά και την μειοψηφία είναι συγκεκριμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ρόλος του Δήμαρχου με την πλειοψηφία είναι να παίρνει κάθε  απόφαση για να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ( για το οποίο του δόθηκε από τους δημότες η ηγεσία του Δήμου) και να προβαίνει στις όποιες ενέργειες είναι απαραίτητες γι΄ αυτό.

Στη συνέχεια ….

  1. Αν η Δημοτκή αρχη δεν πραγματοποιήσει το πρόγραμμα που υποσχέθηκε τότε κρίνεται για πολιτική απάτη .
  2.  Αν προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει να φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε τότε κρίνεται για πολιτική ανικανότητα.
  3.  Αν θεωρεί ότι δεν πειράζει , ας μην γίνουν κάποια πράγματα που έχουμε ανάγκη ως κοινωνία , τότε κρίνεται για πολιτική ανευθυνότητα.
  4. Αν με τις πράξεις ή παραλείψεις της βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια και υγεία , τότε κρίνεται για πολιτική εγκληματικότητα.
  5.  Αν κατά τη λειτουργία της χάνονται χρήματα ή καταναλώνονται  επιπόλαια , (χρήματα που είναι όλων μας ) τότε κρίνεται για  οικονομικές ατασθαλίες και τα συναφή.
  6. Αν πάλι λειτουργεί έξω απ’ το  νομικό πλαίσιο, γιατί όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει, χωρίς  να ξέρει τι της γίνεται τότε κρίνεται για ανωριμότητα και έκνομη σε κάθε περίπτωση διαγωγή.
  7.  Αν τέλος δεν λειτουργεί σύμφωνα με τις θεσμοθετημένες      Δημοκρατικές  διαδικασίες και τις περιφρονεί  τεχνιέντως  τότε κρίνεται για αυταρχισμό ή σατραπισμό με τις πιο ήπιες εκφράσεις για να μην χρησιμοποιηθούν  δοκιμότερες  νεωτέρου  πολιτικού λόγου.-

Ο ρόλος της μειοψηφίας που επιλέγεται απ’ τους Δημότες είναι  να βοηθά την πλειοψηφία για την πραγματοποίηση του έργου της , να προτείνει τα κατά την άποψη της ακόμη καλλίτερα αλλά και προπαντός  να ελέχγει για όλα τα αν  που προαναφέραμε την Δημοτικη λειτουργία.

Αν δεν τα κάνει αυτά τότε κρίνεται και αυτή ως κακή και ανεπαρκής .-

Τέλος δε συνολικά η διαδικασία της Δημοτικής λειτουργίας  σε όλο το φάσμα της, εξυπακούεται , ό,τι  γίνεται  σε ένα μεγάλο και ιερό βήμα που λέγεται  Δημοτικό  συμβούλιο ή αλλιώς Βουλή του Δήμου . Και καμια φορά αν υπάρχουν κότσια ή ανάγκη σε μια λαική  Συνέλευση.

Το Τελευταίο διάστημα παρ’ όλο που εμείς  ως μειοψηφία έχουμε βάλει σοβαρά ερωτήματα και στα δημοτικά συμβούλια και στα δελτία τύπου μας και απάντηση δεν παίρνουμε , παρακολουθούμε μεγάλη φλυαρία από στελέχη της πλειοψηφίας και το Δήμαρχο μαζί με ένα σμήνος ένθερμων αυτόκλητων  και υστερόβουλων χειροκροτητών τους με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με τη σοβαρότητα, ούτε με τη λογική , ούτε με την αλήθεια  προπαντός.

Και  εξηγούμαστε ρωτώντας  τον Δήμαρχο που οδύρεται δακρυροών για την απώλεια χρημάτων λόγο προστίμου στα δίκτυα!!!

  1. Θα δώσετε απάντηση στην καταγγελία μας για έλλειψη στοιχειώδους πολιτικού σεβασμού ?
  2. Θα μας αναλύσετε τη λογική της ανάθεσης που κάνατε σε ‘’ανάδοχο’’ με 24.000 ευρώ  χρήσης χωματουργικού μηχανήματος για 100 ημέρες και μάλιστα για έργο που είχε ήδη εκτελεστεί?
  3. Θα διορθώσετε το δελτίο σας τύπου  της Μ. Πέμπτης που πουλάτε εργασία και προσπάθεια  άλλης Δημοτικής αρχής για  δικά σας έργα?
  4. Θα μας απαντήσει ο Δήμαρχος με τους εξαιρετικά ένθεους περί αυτόν ποια είναι η άποψή του για την αποκαθήλωση των Θρησκευτικών εικόνων απ’ τους τοίχους  δημοτικών κτιρίων?
  5. Θα απαντήσει ο Δήμαρχος αν το στέγαστρο που λανσάριζε για έργο του είχε μελέτη άρα και στατική ασφάλεια, και στη συνέχεια προσπαθώντας να  αποσβέσει τις ευθύνες  του το αναφέρει ως έργο της καημένης σχολικής επιτροπής?

Και τέλος ρωτάμε και τον Δήμαρχο και τον πρωίμως ώριμο (αν και Οψιμούλης) Πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών

Πότε και με ποια απόφαση της Σχολικής Επιτροπής  αγοράστηκαν τα μηχανήματα και οι υπολογιστές που προβάλλει ως έργα σας πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες  δηλαδή  καπηλευόμενοι την εργασία  των διευθυντών  των σχολείων μας και του υπουργείου παιδείας που τα παραχώρησε;

Ο Δήμαρχος δεν πρέπει να ξέρει  σε ποια δημοτική περίοδο έγινε κάθε έργο,  όπως της κεντρικής πλατείας του Λυγουριού ;

  του αρέσει να ψεύδεται ή τον παραπληροφόρησε  ο σκαιώδης Δήμαρχος;

Κύριοι της συμπολίτευσης σοβαρευτείτε. Η προκοπή χρειάζεται εξυπνάδα και προσηλωμένη εργασία  και όχι  «εξυπνακισμούς» και μαθητευόμενους μάγους.

Στην απάντησή μας προς τον Δήμαρχο στις 28-4-20 σας είπαμε ότι είστε συνιστάμενη χωρίς συνιστώσες με αποτέλεσμα  την επισφαλή σας ισορροπία , και επαληθευτήκαμε αμέσως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όταν εισπράξατε το τίμημα της αλαζονείας  σας και του αυταρχισμού σας.

«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών… προσέξτε γιατί η διαγωγή σας κρίνεται με πολλά αν όπως προαναφέραμε. Αν λέει ψέματα ένας δημοτικός σύμβουλος είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και αχαρακτήριστο. Όταν λέει ψέματα ο Δήμαρχος είναι  απροσπέραστο, όταν λέει ψέματα δε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  τότε ευνουχίζεται η αξιοπιστία  και η βαρύτητα όλου του Δήμου. Και δεν ξέρουμε πως μπορεί να συνεχίζει την λειτουργία του.

Όσο για εμάς και τις ενέργειές μας  απευθυνόμενοι στους συνδημότες μας λέμε ότι:

 Μπροστά στην υγεία , την ασφάλεια και το όφελος των  συνδημοτών μας δεν βάζουμε τίποτα .

 Όσο η πλειοψηφία αδυνατεί να αντιληφθεί το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και συνεχίζει την αυτάρεσκη και ακατανόητη στάση της  αγνοώντας προτάσεις και προτροπές μας  εμείς πιστοί στο ρόλο που μας έδωσε  η εντολή σας θα λειτουργούμε, μέχρι τέλους ακούραστα προασπίζοντας τα.

Τέλος θα ήταν παράλειψή μας να μην επαινέσουμε για ένα κατόρθωμα τον Δήμαρχό μας. Ζητάμε συγνώμη αλλά αφήσαμε για το τέλος  την αφιέρωσή μας. Αφιερώνουμε στους Δημότες την ωραία , αναλυτική , δίκαιη και ισότιμη παρουσίαση  του Δήμου μας  στην τηλεοπτική εκπομπή της κας Μενεγάκη!!!! Να τον χαιρόμαστε. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

     ΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση