Επίσκεψη Ανδριανού-Μενδώνη στο κάστρο της Ν. Επιδαύρου.Πότε ξεκινάνε τα έργα.

Επίσκεψη με τη κ.Υπουργό στη Νέα Επίδαυρο για τα έργα συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου Πιάδας.

Επισκεφτήκαμε το Κάστρο της Νέας Επιδαύρου, μετά το Ναύπλιο και το Άργος, με κ. Λίνα Μενδώνη , μαζί με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου και τον Αρχαιολόγο κ. Κώστα Μπουντούρη.

Στις δηλώσεις μου τόνισα πως :

«Το έργο συντήρησης και ανάδειξης του Κάστρου της Νέας Επιδαύρου είχε ενταχθεί το 2014 κατά τη θητεία μου ως Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού και της τότε Γενικής Γραμματέα και σήμερα Υπουργού κ. Μενδώνη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά από το 2015 μέχρι το 2019 δεν προχώρησε.

Σήμερα, ήδη προχωρούν οι απαιτούμενες διαδικασίες υλοποίησης του έργου το οποίο πλέον θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 780.000 ευρώ.

Θερμά ευχαριστώ για άλλη μια φορά την Υπουργό που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση να επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο της Νέας Επιδαύρου, ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο και ένα από τα εμβληματικά τοπόσημα της ευρύτερης περιοχής, με μεταξύ άλλων τρεις βυζαντινούς ναούς γιατί η παρουσία της εδώ δίνει ώθηση στην υλοποίηση των απαιτούμενων έργων που προβλέπονται στη σχετική μελέτη.

Και μάλιστα οι εργασίες θα ξεκινήσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο αφού γίνει η σχετική προεργασία για την κατασκευή ράμπας για τη μεταφορά των υλικών.

Είναι ένας ακόμη στόχος που με χαρά τον βλέπω να αρχίζει να υλοποιείται.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Και αυτό το έργο στο Κάστρο της Πιάδας, μαζί με τα έργα στο Ναύπλιο, στο Μπούρτζι, αλλά και στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους, εκτός από την τεράστια σημασία που έχουν για την προστασία της βαριάς πολιτιστικής μας κληρονομιάς, οι απαραίτητες εργασίες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο δημιουργούν και θέσεις δουλειάς. Επίσης θα γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ενέργειες ώστε να αγοραστεί εγκαταλελειμμένος οικίσκος λίγο πριν την είσοδο στο Κάστρο ώστε να αξιοποιηθεί καταλλήλως στο πλαίσιο της όλης αναβάθμισης, ενώ συζητήσαμε να υπάρξει μελέτη φωτισμού του Κάστρου μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Μετά την επίσκεψη στο Κάστρο και τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά εκκλησάκια που βρίσκονται στην περιοχή, επισκεφθήκαμε και το μουσείο και τον χώρο της Α’ Εθνοσυνέλευσης.

Συνεννοηθήκαμε τέλος με την Υπουργό να επισκεφθούμε την Ερμιονίδα αργότερα επειδή το πρόγραμμά της δεν της επέτρεπε σήμερα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x