Ξεκινάει το φεστιβάλ Επιδαύρου (φώτο).

0

Με τον Λεωνίδα Καβάκο στο Μεγάλο και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο Μικρο Θέατρο ξεκινάει το φεστιβάλ Επιδαύρου. Με απόλυτο σεβασμό στην τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Ο κορυφαίος βιολονίστας θα ερμηνεύσει έργα του Μπαχ σηματοδοτώντας την έναρξη του φετινού Φεστιβάλ. Μία επαναφορά στην πρωτογενή λειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου, ως τόπου ίασης, ανακούφισης, θεραπείας. Σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 21:00, ο κορυφαίος βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος θα σταθεί μόνος του στην ορχήστρα του Αρχαίου Θεάτρου της Επιδαύρου για να ερμηνεύσει έργα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, σε μία συναυλία που αναμένεται ν’ αποτελέσει ορόσημο στην ιστορία του Φεστιβάλ.

Στο Μικρό Θέατρο Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης χτίζει ένα ηχητικό σύμπαν μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται ο ατμοσφαιρικός κόσμος της Φόνισσας του Παπαδιαμάντη. Στο πρώτο μέρος της παράστασης μελοποιούνται τα δύο τελευταία κεφάλαια της αριστουργηματικής νουβέλας, ανοίγοντας μια συνομιλία ανάμεσα σε τρεις σολίστες που ισορροπούν μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου, του παπαδιαμαντικού κόσμου και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Αφήστε μια απάντηση