Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές τελικά δεν εκκενώνεται το Σοφικό(video).

0

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η ανατολική Κορινθία, καθώς η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στις Κεχριές δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο – Ολονύχτια η μάχη των πυροσβεστών – Θρίλερ με την εκκένωση του Σοφικού η οποία τελικά δεν ίσχυε.

Δεν προωθείται απομάκρυνση κατοίκων του Σοφικού και δεν υπάρχει κίνδυνος για την περιοχή, διευκρινίζει με τη σειρά της και η Πυροσβεστική. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ πως δεν υπάρχει κίνηση του μετώπου της πυρκαγιάς με μεγάλη ταχύτητα. Στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν οι πολλές διάσπαρτες εστίες, με συνεχείς αναζωπυρώσεις, και στην περιοχή επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το μηχανοκίνητο ειδικών επιχειρήσεων, εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά στην Κορινθία μαίνεται ανεξέλεγκτη και σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου προωθείται η εκκένωση του Σοφικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενημερώθηκε ότι η φωτιά αναπτύσσεται σε μέτωπο 30 χιλιομέτρων».

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη στην Κορινθία καθώς οι φλόγες συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο και σήμερα. Από νωρίς το πρωί το χωριό Αλαμάνο έχει εκκενωθεί, ενώ ακολούθησαν ο οικισμός Ντράσσα και το ράντζο κατασκήνωση στο Σοφικό με τα παιδιά να μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου. Το απόγευμα αποφασίσθηκε να εκκενωθεί και ο οικισμός Ρυτό.

Νύχτα αγωνίας: Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 23/07/2020 |OPEN TV

Συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς στις Κεχριές

Αφήστε μια απάντηση