Χρόνης προς Τσιλογιάννη : Αυτός που σας γράφει τα δελτία τύπου δεν είναι καλά ενημερωμένος.

0

Απάντησε στο τελευταίο δελτίο τύπου της “ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ” του Αλ. Τσιλογιάννη ο Δήμαρχος Αν. Χρόνης τονίζοντας ότι είναι θλιβερό να βλέπεις πρώην δήμαρχο να πέφτει τόσο χαμηλά και συνιστά ψυχραιμία.

Αναλυτικά η δήλωση :

Ο “έμπειρος” κύριος Τσιλογιάννης ξαναχτύπησε με ένα δελτίο τύπου, που ούτε υποψήφιος τοπικός σύμβουλος 18 ετών δεν θα έγραφε! 
Ας τα πάρουμε λοιπόν απ την αρχή. 

Μιλά για απώλειες εσόδων επειδή κατατεθειμένες προτάσεις σε προγράμματα δεν χρηματοδοτήθηκαν! Κύριε “έμπειρε” για ενημερώστε τον κόσμο. Από πότε όλες οι προτάσεις οδηγούν σε χρηματοδότηση; Τα βήματα είναι τα εξής: Κάνεις τη μελέτη, την καταθέτεις και μετά η υπηρεσία που την ελέγχει αξιολογεί και χρηματοδοτεί. 

Για το συγκεκριμένο: Πρόταση 1.800.000€ για αγροτική οδοποιία, και όχι 900.000€ (το ξέχασαν κιόλας τα εξαπτέρυγα που σας συμβουλεύουν;). Η πρόσκληση βγήκε στις 2/8/2018 για το πρόγραμμα “Φιλόδημος 1” και η πρόταση κατατέθηκε στις 29/3/2019. Αναλάβαμε την 1η Σεπτέμβρη του 2019 και το “Φιλόδημος 1” έγινε “Αντώνης Τρίτσης”, αν δεν σας το είπαν. Δυστυχώς δεν ήταν στα έργα “Γέφυρα” και προσπαθούμε εκ νέου να το εντάξουμε πάλι. Με την ευκαιρία για ρωτήστε τον ψηλό της 4άδας. Οι μελέτες ήταν σωστές από άποψη διαδικασιών; Γιατί ακόμα τις πληρώνουμε….!! Εκεί που πάτε προς τις υπηρεσίες κάθε μέρα για να κάνετε τις “φοβερές” καταγγελίες σας, προσέξτε λίγο γιατί στο τέλος θα μπλέξετε τους συνοδοιπόρους σας. 

Έργο 600.000€ για κολυμβητήριο Λυγουριού! Υπάρχει τέτοια πρόταση; Σε άλλο συμβούλιο είσαστε ή αυτός που σας γράφει τα δελτία τύπου δεν είναι καλά ενημερωμένος, επειδή ο κόσμος του έδειξε ότι πρέπει να κάτσει σπίτι του; Η πρόταση του Δήμου είναι για εκσυγχρονισμό αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Επιδαύρου και κατασκευή ταρτάν και στίβου στο Λυγουριό! Τα υπόλοιπα είναι αστεία. Ας τα προχωρούσαν οι φωστήρες που έχετε δίπλα σας, καθώς η πρόσκληση ήταν ανοιχτή από τον Ιανουάριο του 2019 και το μόνο που έκαναν ήταν μια απόφαση δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καμία άλλη διαδικασία! Αλλά ξέχασα είχαν άλλες δουλειές! Έπρεπε να καλύψουν τις κλοπές που τους έκαναν μέσα στα μάτια τους! 

Αυτά είναι τα χρήματα που χάθηκαν πραγματικά! Τα κλεμμένα από την επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου και η κάλυψη των συνεργατών σας για να παραγραφούν τα αδικήματα και όχι οι μη χρηματοδοτήσεις έργων από κατατεθειμένες προτάσεις της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Να σημειώσω ότι το γραφείο που συνεργαζόμαστε είναι το ίδιο με της προηγούμενης δημοτικής αρχής με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Όσο για τις γεωτρήσεις, από τον Ιούλιο του 2018 ήταν οι μελέτες και έκαναν λάθος διαδικασίες και φτάσαμε πριν 2 μήνες να μπορέσουμε να τις χτυπήσουμε. Μην αναφερθώ εκτενώς στα 11.000 € που χρεωθήκαμε ως επιχείρηση για τη δημοσίευση (!!!!) της διακήρυξης με ευθύνη του τότε Προέδρου και στις υπόλοιπες παρατυπίες που έγιναν. Δυστυχώς τα σημεία “υπεδείχθησαν” από κάποιους και φάνηκαν τα αποτελέσματα της κακίας και της πολιτικής εκδίκησης. Εμείς είπαμε ότι σε λίγο διάστημα θα έχουμε λύσει το πρόβλημα του νερού και για αυτό παλεύουμε! Αντίθετα όταν εσείς ήσασταν δήμαρχος είχατε κάνει μια μελέτη χωρίς σημείο, βάθος κλπ το 2004 απλά για να κλείσετε τα μάτια στους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου, η οποία και φυσικά δεν προχώρησε. 

Δυστυχώς η πολιτική λογική του “κάνω επαφές για να μην γίνει τίποτα στο Δήμο προκειμένου να δείξω την απραξία” είναι λογική των περασμένων δεκαετιών. Αυτήν υπηρετείτε με μεγάλη προσοχή! Αν το ήθελε ο λαός θα σας έδινε τη δύναμη στις εκλογές και δεν θα σας ποδοπατούσε! Προφανώς και θυμόταν το ένδοξο παρελθόν σας! 

Επειδή, επίσης, έχετε κωλύματα με το τι σπούδασε ο καθένας και τι δουλειά κάνει να σας ενημερώσω ότι δεν μου έστειλαν το πτυχίο στο σπίτι και ο νοών νοείτω. Αφήστε λίγο τα κόμπλεξ σας στην άκρη! 

Τώρα γιατί θεωρείται ιλαροτραγωδίες τις ονοματοδοσίες πλατειών και χώρων για να τιμήσουμε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, όπου και αν ανήκαν πολιτικά, εσείς το ξέρετε και οι γύρω σας, καθώς στο τοπικό συμβούλιο Αδαμίου ψηφίσατε την σχετική πρόταση με τον εκπρόσωπό σας και στο δημοτικό συμβούλιο αποχωρήσατε! 

Υγ. 1: Η καθημερινή ενασχόληση σας με τις υπηρεσίες και τις καταγγελίες οδηγεί τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ψάχνουν… και όσο ψάχνουν βρίσκουν… Ενημερώστε την τετράδα που έχετε συστήσει ότι εσείς έχετε παρελθόν, όπως και αυτοί! Εμείς τώρα ήρθαμε και το πολύ-πολύ να έχουμε κάνει λάθος κάποια τυπική διαδικασία! Μαθαίνουμε γρήγορα. Μην αγχώνεστε! 

Υγ. 2: Είναι θλιβερό να βλέπεις πρώην δήμαρχο να πέφτει τόσο χαμηλά απαξιώνοντας τον ίδιο το θεσμό! Αλήθεια είναι σύνηθες και δεν εγείρει υποψίες να γίνονται συναντήσεις ή τηλεφωνήματα της τετράδας με εργολάβους δημοσίων έργων και συνεργάτες του δήμου, απειλώντας τους ουσιαστικά για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων; 

Υγ. 3: Επειδή τόσο εσείς, όσο και η τετράς δεν έχετε δουλειά να κάνετε, σας ενημερώνω ότι κάθε μέρα τουλάχιστον 10 αιρετοί βρίσκονται στις επάλξεις και δίνουν λύσεις σε μικρά ή μεγάλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 9 χρόνια και δεν είχαν αγγίξει οι προηγούμενοι! Αν θέλετε να είστε λίγο χρήσιμοι τουλάχιστον μην προσπαθείτε να κόβετε τις ενέργειες που κάνουμε για “τυπικούς λόγους”. Είναι κρίμα για τον τόπο! Αν σας ενδιαφέρει φυσικά! Δυστυχώς όμως δεν προλαβαίνουμε να απαντάμε στις γκεμπελίστικες ανακοινώσεις σας κάθε φορά! Περιμένουμε και καμία πρόταση. Όχι μόνο κραυγές! 

Υγ. 4: Στον απολογισμό της χρονιάς θα συζητήσουμε ότι άλλο θέλετε για τις ενέργειες και τις πράξεις μας. Μέχρι τότε ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Αντιπολίτευση είναι…. θα περάσει… Όταν το καταλάβετε και αποσυρθείτε εντελώς! 

Υγ. 5: Καλή επιτυχία στο θεσμό του Φεστιβάλ Επιδαύρου αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις του δήμου μας στην δύσκολη περίοδο που περνάμε και προσπαθούν να επιβιώσουν! Εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μας! 

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ 
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση