Τι δήλωσαν Χρόνης-Χαρδαλίας-Ανδριανός και Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος στη Ν. Επίδαυρο.

0

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου στα εγκαίνια του Πυροσβεατικού κλιμακίου δήλωσε :

“…Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό τόπο. Δίπλα μας είναι ο φοίνικας, το σύμβολο του νέου ελληνικού κράτους, όπου αναγεννήθηκε εκ της τέφρας του.
Εδώ έλαβε σάρκα και οστά για πρώτη φορά το ενιαίο κράτος των Ελλήνων.
Η Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων είναι, αδιαμφισβήτητα, το κρισιμότερο ιστορικό – διοικητικό γεγονός της νεότερης Ελλάδας.
Η Νέα Επίδαυρος είναι τόπος ιερός. Για πολλά χρόνια κεφαλοχώρι της γύρω περιοχής, αυτό άλλωστε δείχνουν σύγχρονα επίσημα στοιχεία.
Κύριε υπουργέ, μια διαχρονική απαίτηση της τοπικής κοινωνίας της Επιδαύρου έγινε πλέον πραγματικότητα. Ο Δήμος μας , ο δήμος Επιδαύρου έχει πλέον Πυροσβεστικό κλιμάκιο…

Η απαίτηση αυτή δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, είχε χαρακτήρα καθαρά επιχειρησιακό!

Κύριε υπουργέ, κύριε αρχηγέ η επιλογή της Νέας Επιδαύρου δεν εγινε τυχαία!
Μέσα στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού σας, οπου δίνεται βάση στη διασπορά δυνάμεων και στην μάχιμη κάλυψη των περιοχών μας, εκτός του κλιμακίου που ιδρύεται σε νευραλγική θέση, αναμεσα σε Κορινθιά και Αργολίδα ουσιαστικά, επιλέξατε να υπαρχει και πεζοπόρο τμήμα στο Αδάμι του Δήμου Επιδαύρου , τις μέρες που αυτό είναι απαραίτητο. Όλα αυτά συνέβαλαν και συμβάλουν στην θωράκιση της περιοχής έναντι των φυσικών απειλών και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλέον είναι δεδομένα λόγω και της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας.
Για όλους αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να βρεθεί ο τρόπος και να παραταθεί η λειτουργία του κλιμακίου για όλο το χρόνο, καθώς είναι επιτακτική επιχειρησιακή και φυσική ανάγκη να προστατευθεί ο αστικός ιστός με τις εκατοντάδες κατοικίες και ξενοδοχεία και να είστε σίγουρος ότι η αρωγή και η αγκαλια του Δήμου είναι δεδομένη για να στηρίξει αυτή την υπηρεσία και τη μητρική της Π.Υ. Ναυπλίου.

Κύριε αρχηγέ , στο από 2/ 7/ 2020 έγγραφό σας, μας αναφέρεται ότι η υπηρεσία σας αξιολογησε την επιστολή μας και ιδρύθηκε το Π.Κ. Νέας Επιδαύρου, η αλήθεια είναι ότι κάνατε ένα σπουδαίο επιχειρησιακό πλάνο, το οποίο το διαπιστώσαμε στη φωτιά του Κολιακίου πριν λίγες μερες όπου μέσα σε λίγες ώρες οι πολίτες μας αισθάνθηκαν ασφαλείς . Ο Περιφερειακός διοικητής, ο διοικητής Νομού, ο διοικητής της Π.Υ. Ναυπλίου και όλοι οι μάχιμοι πυροσβέστες με αυταπάρνηση και επαγγελματισμό ανέδειξαν την υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα τους.Όλοι αυτοί οι υπηρεσιακοί παράγοντες, ο κ. Κολυβήρας, ο κ. Καλαϊτσίδης και ο κ. Γεωργοπουλος έβαλαν τα θεμέλια για να κάνουμε εδώ σημερα τα εγκαίνια, κατόπιν των εντολών σας και των εντολών του υπουργού για να αισθάνεται και να είναι ο πολίτης προστατευμένος.

Θα ήθελα να σημειώσω επίσης τη συνεργασία του δήμου με την Περιφεριακή διοίκηση και την Αντιπεριφέρεια Αργολίδας, στο κομμάτι της πρόληψης, καθώς μόνο φέτος καθαρίστηκαν πάνω από 45 χλμ δασικών δρόμων με την αρωγή και τη σημαντική συμβολή της δασικής υπηρεσίας και τα μισά από αυτά ήταν στο δήμο μας.

Τέλος να ευχαριστήσουμε και τους υπόλοιπους ανθρώπους που πίστεψαν στο εγχείρημα και το αγκάλιασαν, όπως ο πυροσβέστης και εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας του Δήμου μας κ. Κουστένης οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των πυροσβεστών και πολλοί ακόμα.

Κύριε υπουργέ. Κύριε αρχηγέ να γνωρίζεται ότι το αίτημα μας για μόνιμο κλιμάκιο είναι καθαρό, σοβαρό και απόλυτα ελεγχόμενο ως προς τη δική μας συμβολή!
Επίσης να ξέρετε ότι σας έχουμε εμπιστοσύνη και γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν κοιμούνται για να κοιμόμαστε ήσυχοι εμείς!”

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του ανέφερε ότι, «… είναι μία όμορφη μέρα για την Επίδαυρο. Νομίζω είναι μία όμορφη μέρα γενικά για την Αργολίδα. Η λογική της ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών με τα εποχικά κλιμάκια, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κινήθηκε αποκλειστικά και μόνο σε επίπεδο επιχειρησιακών κριτηρίων. Η απάντησή μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, απέναντι στην ανάγκη μας να αναπροσαρμόσουμε όλα μας τα δόγματα επιχειρησιακά, δεν ήρθε μόνο με την ίδρυση των 80 εποχικών κλιμακίων, ήρθε με την ενίσχυση φέτος της αντιπυρικής περιόδου με 2.500 εποχικούς υπαλλήλους, με την ενίσχυση των δυνάμεών μας αεροπυρόσβεσης με επιπλέον 3 βαρέως τύπου ελικόπτερα, με την ίδρυση και λειτουργία 2 αερομεταφερόμενων μονάδων για την κάλυψη των αναγκών μας στο Αιγαίο και το Ιόνιο και γενικά με την απόλυτη αναπροσαρμογή όλων των δογμάτων μας σε σχέση με την πρόληψη, σε σχέση με την απόκριση, σε σχέση με τα αντανακλαστικά που πρέπει να δείχνουμε.

Είμαι περήφανος για το Πυροσβεστικό Σώμα, για τη δύναμη της ψυχής του πυροσβέστη, που πιστέψετε με, χτυπάει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας και που με αυταπάρνηση, με γενναιότητα, με σοβαρότητα κάθε μέρα είναι αντιμέτωπη με το θάνατο, προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές, προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες περιουσίες, προσπαθώντας να διατηρήσουν τον φυσικό πλούτο, το περιβάλλον της πατρίδας μας. Δεν μπορεί προβλήματα δεκαετιών να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη και για εμάς κάθε μέρα είναι ένα μεγάλο μάθημα, είναι μια μεγάλη εμπειρία για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Κάτω από αυτό το πρίσμα λοιπόν, κάτω από αυτή τη λογική, σας καλώ να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεών μας σε όλη τη χώρα. Τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας, όσο ο Υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης, του οποίου τις ευχές για το νέο κλιμάκιο σας μεταφέρω, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να μπορέσει ο Έλληνας, όχι απλά να αισθάνεται, αλλά και να είναι ασφαλής».

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο, τόνισε ότι, «… η πολιτεία στο πλαίσιο της εμπέδωσης του αισθήματος της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη, καταβάλλει ιδιαίτερες προσπάθειες, οργανώνοντας μηχανισμούς για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των καταστροφών τόσο από τα φυσικά όσο και τεχνολογικά φαινόμενα.

Το Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο που εγκαινιάζουμε σήμερα αποδεικνύει έμπρακτα αυτό το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον τόπο αυτό, του οποίου η αξία τόσο από άποψη πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και φυσικού πλούτου είναι τεράστια. Διασφαλίζουμε τη ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους αλλά και την ευημερία, την ασφάλεια, την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής, της οποίας η τουριστική και πολιτιστική αξία είναι αδιαφιλονίκητη. Η νέα αυτή μας υπηρεσία, θα βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, για την ασφάλεια της ζωής, της περιουσίας τους, αλλά και την προστασία του εθνικού και φυσικού πλούτου της πατρίδας μας».

Ο βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός και ο Δήμαρχος Επιδαύρου Αναστάσιος Χρόνης, λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους του Πυροσβεστικού Εποχικού Κλιμακίου.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τήρηση όλων των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του covid 19, παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος Ιθάκη) με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Αθανάσιος Κολυβύρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Αργολίδας Κωνσταντίνος Καλαϊτσίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Αντιπύραρχος Βασίλειος Γεωργόπουλος, πυροσβεστικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αφήστε μια απάντηση