Τη δυνατότητα μετατροπής του ΔΙΕΚ Επιδαύρου σε επαγγελματική σχολή κατάρτισης ώστε να δέχεται εγγραφές σπουδαστών οι οποίοι είναι απόφοιτοι και υποχρεωτικής εκπαίδευσης , χωρίς προϋπόθεση κατοχής απολυτηρίου λυκείου ζήτησε ο Βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Αδριανός .

Αναλυτικά δήλωσε :

Το ΔΙΕΚ-ΕΚΟ Επιδαύρου θα λειτουργήσει ως επαγγελματική σχολή κατάρτισης και θα δέχεται σπουδαστές χωρίς προϋπόθεση κατοχής απολυτηρίου λυκείου.

«Σε συνάντηση που είχα στο Υπουργείο Παιδείας με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γιώργο Βούτσινο ζήτησα να συνεχίσει η λειτουργία του ΔΙΕΚ-ΕΚΟ Επιδαύρου. Συζητήσαμε λοιπόν τη δυνατότητα μετατροπής της δομής σε επαγγελματική σχολή κατάρτισης ώστε να δέχεται εγγραφές σπουδαστών οι οποίοι είναι απόφοιτοι και υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Ο Γενικός Γραμματέας με διαβεβαίωσε ότι θα γίνει αυτή η μετατροπή και θα υπάρξουν οι σχετικές προβλέψεις στο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση που θα έρθει τον φθινόπωρο ώστε η πολύτιμη για τον τόπο μας αυτή δομή να συνεχίσει να λειτουργεί πλέον ως επαγγελματική σχολή κατάρτισης στις εγκαταστάσεις του πρώην γυμνασίου του Αγίου Δημητρίου στον Δήμο Επιδαύρου».

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου δήλωσε :

Μετά το από 13/8/2020 έγγραφο του υπουργείου Παιδείας για αναστολή λειτουργίας του ΔΙΕΚ ΕΚΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ και την ενημέρωση που κάναμε στον κυβερνητικό βουλευτή Αργολίδας κ. Ανδριανο, άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση του και πλέον η σχολή από το επόμενο έτος θα λειτουργεί ως σχολή επαγγελματικής κατάρτισης και θα δέχεται καταρτιζομενους με απολυτήριο βασικής εκπαίδευσης!
Συγχαρητήρια στον κ. Ανδριανο για την εξέλιξη αυτή και την δέσμευση του υπουργείου ως προς τη συνέχιση λειτουργίας της σχολής.

Αφήστε μια απάντηση