Αναβάλλεται ο Επιδαύριος δρόμος και το Epidavros Action .

0

Τελικά δεν γλίτωσε από την πανδημία ούτε ο Επιδαύριος δρόμος. Με ανακοίνωση του ο Δήμος Επιδαύρου έκανε γνωστό ότι φέτος δεν θα υπάρχουν οι πολύ πετυχημένες αυτές αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικά :

Προς την αθλητική​ κοινότητα

Η Επίδαυρος τα τελευταία χρόνια πέρα από τόπος πολιτισμού έχει κυριαρχήσει και στον αθλητισμό. Με τις επιτυχημένες οργανώσεις Τρίαθλο Επιδαύρου και Επιδαύριος δρόμος τις οποίες στηρίζεται τόσα χρόνια η νοοτροπία των κατοίκων αλλά και των επαγγελματιών έχει αλλάξει και έχει δώσει ένα θετικό πρόσημο στον αθλητισμό και κυρίως σε δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, η κολύμβηση και το τρέξιμο αναδεικνύοντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία και επιρροή που είχαν οι αθλητικές εκδηλώσεις στους δημότες μας.

Φέτος είναι μια χρονία περίεργη από όλες τις απόψεις. Μέρα με τη μέρα αλλάζουν όλα τα δεδομένα για την διοργάνωση εκδηλώσεων και αθλητικών γεγονότων. Αυτό που τώρα ισχύει είναι ότι όλα τα αθλητικά γεγονότα θα γίνουν,​ εάν γίνουν χωρίς φιλάθλους,​ χωρίς θεατές, με ακριβές πρωτόκολλο και συγκεκριμένες πρωτόγνωρες συνθήκες.​

Μετά από πολύ σκέψη, από συζήτηση με τα αρμόδια υπουργεία, από συζήτηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία απέσυρε την αιγίδα και την χορηγία της από όλες τις εκδηλώσεις​ και από συζήτηση της δημοτικής αρχής με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης,​ ​ θεωρούμε σωστό να​ μεταφέρουμε για το 2021​ το φετινό Epidavros Action και τον Επιδαύριο δρόμο και να δώσουμε τη δύναμη μας να γίνουν την επόμενη χρονιά δύο πολύ δυνατά αθλητικά γεγονότα!

Ή απόφαση μόνο εύκολη δεν ήταν,​ όμως το να περιμένουμε μέρα με τη μέρα να δούμε τι μπορεί να γίνει και με ποιες προδιαγραφές,​ ενώ πλησιάζουμε την ημέρα διεξαγωγής του τριαθλου νομίζω είναι άδικο πρώτα απ όλα για τους αθλητές που προετοιμάζονται όλον αυτό τον καιρό και θα έκαναν τελικά έναν “περίεργο αγώνα “, όσο και για τους διοργανωτές οι οποίοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαφορετικές καταστάσεις.​ Δυστυχώς κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει σε 20​ μέρες. Mπορούμε όμως με σιγουριά να πούμε ότι εάν πάει κάτι στραβά μπαίνει σε περιπέτειες η αθλητική κοινότητα του τριάθλου, όλη η τοπική κοινωνία και ο Δήμος μας. Τα κρούσματα του ιού κάθε μέρα αυξάνονται και μαζί αυξάνεται και η ανησυχία των πολιτών για το φετινό δύσκολο φθινόπωρο και χειμώνα που έχουμε μπροστά μας.

Η Επίδαυρος πάντα θα δέχεται εσάς,​ ​ την αθλητική κοινότητα ως ανθρώπους δικούς της και να είστε σίγουροι ότι το 2021, με την​ πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά, θα βάλουμε τα δυνατά μας να σας καλωσορίσουμε όπως ακριβώς σας αξίζει και όπως εμείς θέλουμε!

Ραντεβού λοιπόν τον Ιούνιο 2021 για τον Επιδαύριο Δρόμο 2021

και στις 11-12 Σεπτέμβριου 2021 για το Τρίαθλο Επιδαύρου 2021.

Θα ακολουθήσει συμπληρωματική και αναλυτική ενημέρωση από την whynot.

Τάσος Χρόνης

Δήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση