Πορεία Δημιουργίας : Eν κρυπτώ και χωρίς Δημοκρατικές διαδικασίες η Δημοτικές Αποφάσεις.

0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο  δελτίο τύπου της 22-7-2020   πληροφορήσαμε τους συνδημότες μας  την εν κρυπτώ  διαδικασία που  έχει επιλέξει ο Δήμαρχός μας προκειμένου να κάνει  ότι, όπως και όποτε θέλει, χωρίς να είναι δυνατόν να τηρηθούν οι στοιχειώδεις Δημοκρατικές διαδικασίες για την λήψη των Δημοτικών αποφάσεων  και  προπαντός κατ’ αυτόν τον τρόπο να μην παίρνει είδηση κανείς Δημότης, και όλα αυτά  – νόμιμα-  

Αναφερόμαστε  στην διαδικασία  λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου δια περιφοράς.

Θεωρούμε  ότι  η επιλογή του αυτή εκτός της  εν΄ κρυπτώ  λογικής  έχει και τον χαρακτήρα του εκ΄ του πονηρού. Αρα και επικίνδυνου.

Μας δίνει  αυτό το δικαίωμα να του αποδίδουμε αυτή την μομφή όταν επιλέγει την δια περιφοράς λήψη αποφάσεων στο δημοτικό συμβούλιο προσχηματικά λόγο κορωνοϊού δήθεν όταν ΄αφενός  άλλα  δημοτικά συμβούλια με περισσότερα μέλη ( π.χ Αργους  για να μην πάμε μακρύτερα) πραγματοποιούν συνεδριάσεις με φυσική  παρουσία και  τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας βεβαίως.

Αφ΄ετέρου δε, ενώ έχει ψηλά τη σημαία της προστασίας απ΄τον κορωνοϊό πραγματοποιεί χωρίς προσχήματα  αθλητικές  εκδηλώσεις –Φιέστες με συμμετοχή συνδημοτών μας.

Αγαπητοί μας συνδημότες  όπως αναφέραμε στην εν΄κρυπτώ  και εκ΄του πονηρού  διαδικασία λήψης αποφάσεων, που γίνεται ουσιαστικά  χωρίς διαβούλευση / χωρίς αντίλογο/ χωρίς συναίνεση   δε μπορεί  να δεσμεύεται το μέλλον όλων μας   για θέματα δομικά όπως|

1. Η δημιουργία  χωματερής στα  όρια του Δήμου μας.(όπως σας ενημερώσαμε ήδη)

2. Το νέο φρούτο που θα συζητηθεί στο επόμενο δια περιφοράς  Δημοτικό συμβούλιο στις 11-09-2020 .

Αυτό το  νέο φρούτο αφορά την  συμμετοχή-εγκλοβισμό, του Δήμου μας σε Αναπτυξιακό  Οργανισμό  με έδρα  πολύ  κοντά μας , στην Παλλήνη Αττικής  παρακαλώ.

Επίσης δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν σοβαρά δια περιφοράς βαρύτατα  θέματα πού θέλουμε  ως  αντιπολίτευση να φέρουμε για επεξεργασία  και πληροφόρηση στο Δημοτικό  συμβούλιο  Π.Χ.

Δεν  είναι δυνατόν  να  αναληθεί  η υπόθεση της κατάργησης στην ουσία, που την λένε  αναστολή  λειτουργίας  του  Δ Ι Ε Κ  Επιδαύρου – Αγίου Δημητρίου, ούτε να καθοριστούν τρόποι  αντίδρασης του Δήμου μας σ΄αυτό το μεγάλο θέμα.

Επίσης για τους ίδιους λόγους δεν είναι δυνατόν να συζητηθεί σε δημοτικό συμβούλιο το άλλο τεράστιο θέμα που αφορά την μη  λειτουργία του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ  Λυγουριού , και άλλα που δεν μπορούμε να εξαντλήσουμε εδώ.—

Μετά απ΄αυτά που σας αναφέραμε  αναλυτικά *

Η  απόφασή μας είναι και σας την γνωστοποιούμε  καταγγέλοντας   την επιλογή του Δημάρχου ότι απείχαμε από το Δημοτικό συμβούλιο της 07-09-2020 και θα απέχουμε και από το αυριανό της 11-09-2020  Δημοτικό συμβούλιο.

Τέλος η « ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» σας ενημερώνουμε πως θα κάνει απολογισμό πεπραγμένων του πρώτου  έτους της  νέας Δημοτικής  αρχής προκειμένου  να  πληροφορηθείτε  άμεσα και   υπεύθυνα  για το τι  έγινε και τι δεν εγινε σ΄αυτό το χρονικό  διάστημα.

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

    ΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση