Άρση των περιοριστικών μέτρων : Τι θα ισχύει από Δευτέρα 25/1.

0

Tην άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων για την Αργολίδα μεταξύ άλλων ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας.Επομένως, τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου είναι τα ίδια με της υπόλοιπης Ελλάδας.

Αναλυτικά: 

Mετακινήσεις 

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα στο lockdown, δηλαδή:

-Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού

-Μετακινήσεις μόνο με SMS στο 13033

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

-Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ανοίγουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ από την 1 Φεβρουαρίου, αλλά όχι τα καταστήματα ΟΠΑΠ play.

 -Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για κυνήγι και ψάρεμα.

Λιανεμπόριο

Με περιορισμούς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο από τις 25 Ιανουαρίου 

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα (κωδικό 2), προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

-Το μήνυμα έχει διάρκεια 2 ωρών κατά την οποία ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

-Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

-Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Ανοιχτά θα είναι  μετά τις 25 Ιανουαρίου κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής αλλά και διαιτολογικές υπηρεσίες με τους παρακάτω όρους:

-Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

-Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

-Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

-Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

-Για επιχειρήσεις με εμβαδόν μέχρι 100 τετραγωνικά (πλην βοηθητικών πχ γραφεία, αποθήκη) επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και για επιπλέον τετραγωνικά ένα επιπλέον άτομο ανά 25 τ.μ.

-Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

-Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

ΚΤΕΟ

Για τα ΚΤΕΟ προβλέπεται ότι οι πελάτες θα προσέρχονται μόνον κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να διατηρούν κατάλογο με τα ραντεβού, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας προστασίας στο προσωπικό εργασίας, τα γάντια μιας χρήσεως και η χρήση αντισηπτικού.

Αφήστε μια απάντηση