Α. Τσιλογιάννης: Οι χειρισμοί του Δημάρχου και της πλειοψηφίας είναι πρόχειροι και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου μας.

0

                    Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

               ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!!

Ένα νέο μεγάλο έργο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στις 26/1/2021 κατά την συζήτηση 7ου θέματος , << Πρόταση χωροθέτησης Σταθμού Μεταμόρφωσης Απορριμμάτων-  ΣΜΑ >>

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου λοιπόν αποφάσισε  να προτείνει στον  ΦΟ.ΔΣΑ. (Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων)  την  κατασκευή  Σ.Μ.Α. στη θέση  ΄΄ ΚΡΑΝΙ ΄΄  πλησίον των οικισμών Παυλέικα και Σπηλεία   του Λυγουριού !!!!

Η επιτροπή που είχε συσταθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο για πρόταση του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας από τον Οκτώβριο του 2019 δεν είχε συνεδριάσει για αυτό το θέμα  μέχρι σήμερα.

Ο  Δήμαρχος χθες δήλωσε ότι ο τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας θα είναι ο περιφερειακός σχεδιασμός όταν ολοκληρωθεί , δηλαδή  80 €  ανά τόνο  απορριμμάτων και διπλάσια επιβάρυνση των Δημοτών στα τέλη καθαριότητας, χωρίς το σημερινό δημοτικό συμβούλιο να έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο, και χωρίς να εξετάζουμε άλλες μορφές  διαχείρισης, όπως ενδιάμεση επεξεργασία με 30€ ανά τόνο  η και άλλες μορφές επεξεργασίας που αρμόζουν στο Δήμο  μας και με λιγότερο κόστος για τους δημότες μας .

Όλα τα απορρίμματα του Δήμου θα διέρχονται μέσα από τον οικισμό Λυγουριού προκειμένου να φτάσουν στο Σ.Μ.Α. για να φύγουν προς όποια κατεύθυνση γίνει η ολοκληρωμένη διαχείριση εφ΄ όσον υπάρχει αυτή άλλως θα παραμείνουν εκεί  στη νέα χωματερή όπως σας έχουμε ενημερώσει από τον ΙΟΥΛΙΟ  του 2020.

Την    απόφαση αυτή  του Δημοτικού Συμβουλίου   ψήφισαν θετικά η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον κο Δήμαρχο  και η δημοτική παράταξη «ΔΗΜΟΣ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με επικεφαλή το κο Αθανάσιο Γαλάνη αντίθετα καταψήφισαν  οι  Δημοτικές  Παρατάξεις      “ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Τσιλογιάννη  και  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ» με επικεφαλή τον κο Ναπολέον Μπουρδάκο.

Φίλες και φίλοι,

Εμείς λέμε ότι:  Για την κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) θα πρέπει να γίνει μελέτη  οικονομική και χωροταξική  και να προκύψει η σωστή θέση   έξω από τους οικισμούς και μακριά από τους Αρχαιολογικούς Χώρους.

Οι χειρισμοί του Δημάρχου και της πλειοψηφίας όπως αποτυπώνονται , είναι πρόχειροι και δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου μας.

Είναι επικίνδυνοι , γίνονται χωρίς συναίνεση , απέχουν από τις προεκλογικές  του  δεσμεύσεις και στερούνται υπευθυνότητας   απέναντι στους πολίτες και  στο περιβάλλον.

Χειροκροτείστε λοιπόν, το

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,

«ΝΕΑ  ΧΩΜΑΤΕΡΗ  ΣΤΟ ΛΥΓΟΥΡΙΟ»

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΧΩΡΙΣ  ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ 

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΚΗ.

Για την Δημοτική Παράταξη του Δήμου  Επιδαύρου

΄΄ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ΄΄

Αλέξανδρος Τσιλογιάννης

Αφήστε μια απάντηση