Πρόταση για σχολή ξεναγών στην Επίδαυρο έκανε ο Χρόνης Υφυπουργό Τουρισμού

0

Με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

Μιλήσανε για τον τουρισμό τις εναλλακτικές μορφές του , ανέλυσαν διάφορες σκέψεις αλλά κυρίως συζήτησαν την πρόταση Επιδαύρου για διερεύνηση της δημιουργίας σχολής ξεναγών στον δήμο.

Αναλυτικά η δήλωση του Δήμαρχου Επιδαύρου :

Με την Υφυπουργό Τουρισμού Sofia Zacharaki συζητήσαμε σήμερα για την Επίδαυρο!Μιλήσαμε για τις προσπάθειες που έγιναν την περασμένη χρονιά ώστε να μη χαθεί εντελώς ο τουρισμός και οι θέσεις εργασίας αλλά και για τις προετοιμασίες της φετινής τουριστικής σεζόν.

Αναλύθηκαν οι σκέψεις μας για σύνδεση του αγροδιατροφικου τομέα και των ποιοτικών τοπικών προϊόντων με τα μνημεία της περιοχής μας (Πολυχώρος Κορωνιου- Λυγουριο).

Η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και η εστίαση στα ήδη σηματοδοτημένα μονοπάτια (8), σε αυτά που ετοιμάζονται αλλά και στον θρησκευτικό τουρισμό με τις βυζαντινές εκκλησιές μας.Συζητήθηκε η σύμπραξη και συνεννόηση των Δήμων με τα πρώτα σε επισκεψιμότητα μνημεία και οι από κοινού προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν στο Υπουργείο.

Κυρίως όμως συμφωνήσαμε να διερευνήσουμε τη δυνατότητα για να γίνει στο Δήμο Επίδαυρο η επόμενη σχολή ξεναγών! Μια σχολή με πλήρη δομή και λειτουργία δίπλα ακριβώς από το μνημείο που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προτίμησης των τουριστών!

Εγχείρημα δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!Η υφυπουργός, μας προσέφερε με ειλικρίνεια τη βοήθεια της και την από κοινού επίλυση προβλημάτων, των τομέων του Υπουργείο. Κοινή άποψη, ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί στοχευμένα και με μεγαλύτερη ένταση!”

Αφήστε μια απάντηση