Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού» με το ποσόν του 1.837.500 ευρώ.

DCIM100MEDIADJI_0289.JPG

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η προσθήκη και επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού. Το εν λόγω έργα αφορούν την προσθήκη και επέκταση σχολικών κτηρίων προϋπολογισμού 1.837.500 ευρώ!

Το έργο αφορά μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους.

Τα έργα αυτά θα γίνουν στο επίπεδο που είναι σήμερα η τουαλέτες και στον αύλιο χώρο που ήταν παλιά τα όργανα της παιδικής χαράς του σχολείου.

Μετά από την πολύ σημαντική αυτή είδηση που σηματοδοτεί και μια μεγάλη επιτυχία της διοικούσας Δημοτικής Αρχής Ο Δήμαρχος Επιδαύρου δήλωσε :

“Προσθήκη και επέκταση 12θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λυγουριού, απόφαση ένταξης με προϋπολογισμό 1.837.500 €’’, και μόνο με αυτό τον τίτλο μπορούμε πολλά να πούμε!
Εμείς λέμε απλά, ότι τα καταφέραμε! Μετά από πολλά χρόνια αναμονής μπαίνει ΚΑΙ αυτό το έργο σε τροχιά υλοποίησης. 

Οι σκέψεις ήταν από τότε που ο Δήμος Ασκληπιείου είδε αυτή την ανάγκη. 

Οι πρώτες μελέτες, οι αναθεωρήσεις, οι σημειακές αλλαγές, οι εγκρίσεις, οι συμπληρώσεις, οι προσπάθειες κατάθεσης φακέλου και τελικά η ένταξη της πρότασης ήταν τα βήματα που ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια. 

Στο τέλος του 2019, μόλις αναλάβαμε, ανασύραμε τους φακέλους με το έργο. Τρέξαμε να διορθώσουμε τα λάθη και τις αδυναμίες της πρότασης, κόντρα στο χρόνο αλλά με σύμμαχο την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ καταφέραμε να εντάξουμε το σημαντικό αυτό, μεγάλο, έργο το οποίο θα βοηθήσει τα παιδιά μας αλλά και την τοπική κοινωνία να δημιουργήσει για την επόμενη μέρα σε σύγχρονες υποδομές. 

Επί της ουσίας φτιάχνουμε μια μεγάλη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με τραπεζαρία και γυμναστήριο, κυλικείο, κουζίνα, αποθήκη, τέσσερις (4) νέες αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο εκπαιδευτικών, Βιβλιοθήκη, σύγχρονα wc, υπόγειο με 400 τ.μ. βοηθητικούς χώρους. 

Όλο το έργο είναι σύμφωνο με τις προδιαγραφές ΑΜΕΑ και φυσικά όλα αυτά τα κτίρια που υπήρχαν (κυλικείο, κοντέινερ, σημερινές τουαλέτες) θα φύγουν και θα διαμορφωθεί όπως πρέπει ο αύλειος χώρος. 

Πολλές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα, στην Διαχειριστική Ε.Π. Πελοποννήσου τον Προϊστάμενο και τα Στελέχη της, στον Περιφερειακό διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στον πρώην Διευθυντή και τη νυν Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για την συμπαράσταση και βοήθεια τους όπου χρειάστηκε και φυσικά στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου που ‘’έτρεξε’’ όλο αυτό το έργο. 

Ο δήμος Επιδαύρου και η δημοτική αρχή πιστοί στον προγραμματισμό τους, ενώ διανύουμε ήδη τον 11ο μήνα Υγειονομικής κρίσης σε 17 μήνες συνολικής θητείας, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κάνουν την Επίδαυρο όχι μόνο τόπο να δεις αλλά και τόπο να ζεις!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *