Απαλλαγή των δημοτικών τελών προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Επιδαύρου.

0

Πρόταση για απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα δημοτικά τέλη

Η δημοτική αρχή όλο το προηγούμενο διάστημα παρέμεινε συνένοχη και σιωπηλή απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες και στους εργαζόμενους.

Κουβέντα για τις μειώσεις μισθών με το καθεστώς της αναστολής συμβάσεων, κουβέντα για την μετάθεση χρεών που δημιουργούνται, στο μέλλον, αντί διαγραφής των υποχρεώσεων των μικρών επαγγελματιών, σιωπή για την επείγουσα ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του συστήματος υγείας, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της εκπαίδευσης.

Δεν έκανε ούτε το ελάχιστο που μπορούσε δηλαδή να απαλλάξει τους μικρούς επαγγελματίες από δημοτικά τέλη και φόρους για το διάστημα περιορισμού της λειτουργίας τους από τα κυβερνητικά μέτρα. Να υπενθυμίσουμε ότι την πρόταση αυτή την έχουμε καταθέσει από τον Ιούνιου του 2020 και ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάρει πάνω από 200.000 ευρώ για την αναπλήρωση των εσόδων που θα χάσει.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, χωρίς να υποστέλλει τον αγώνα για το σύνολο των διεκδικήσεων της (για να μη μειωθεί σε κανέναν εργαζόμενο και μικρό επαγγελματία ο μισθός και το εισόδημα, για έκτακτη οικονομική ενίσχυση ανέργων, για μέτρα προστασίας της υγείας σε χώρους δουλειάς, ΜΜΜ, σχολεία, για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας που όλες οι κυβερνήσεις έχουν διαλύσει, για άμεση εξασφάλιση δωρεάν εμβολίων και των φαρμάκων κατά της πανδημίας), θα καταθέσει ξανά ως ελάχιστη έστω ανακούφιση των επαγγελματιών την παρακάτω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο:

  1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Επιδαύρου αποφασίζει την απαλλαγή των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές από τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τους επαγγελματίες και τα καταστήματα που αφορούν οι σχετικοί ΚΑΔ. Η πρόταση βασίζεται στην ΠΝΠ 20.3.2020, ΦΕΚ 68, άρθρο 37, παράγραφοι 8 και 9.
  2. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της απαλλαγής έχουν εξοφλήσει τα δημοτικά τέλη που τους αναλογούν, τότε πρέπει να προσκομίσουν στον Δήμο τους εξοφλημένους λογαριασμούς του ΔΕΔΔΗΕ ή άλλου παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) της επιχείρησής τους εκτυπωμένους από τη σχετική καρτέλα του taxisnet, ώστε στη συνέχεια να επιστραφούν στους ίδιους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα τα τέλη του χρονικού διαστήματος αυτού.

Αντίστοιχη απόφαση έχει πάρει ο Δήμος Πάτρας και άλλοι 80 δήμοι και την εφαρμόζουν.

Επίδαυρος 15/02/2021

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Επιδαύρου

Μπουρδάκος Ναπολέων

Δημοτικός Σύμβουλος

Αφήστε μια απάντηση