Σε σκληρό lockdown το Άργος. Τι θα γίνει με την υπόλοιπη Αργολίδα;

0

Τελικά το Άργος από το πρωί του Σαββάτου 20/02/2021 θα τεθεί και πάλι σε σκληρό  lockdown . Έτσι μαζί με την Κόρινθο και την Νεμέα  και μέχρι την 1η Μαρτίου τα εξής μέτρα:

1ον. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, πλην της Αττικής.

2ον. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3ον. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ον. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με προκαθορισμένο ραντεβού (click-in-a-shop) και με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Τι θα γίνει όμως με την υπόλοιπη Αργολίδα? Γιατί τελικά το σκληρό lockdown ισχύει μόνο για το Άργος και όχι για τους διπλανούς δήμους που παραδοσιακά ο πληθυσμός τους καθημερινά διακινείται σχεδόν ανεξέλεγκτα και ακόμα και τώρα  μπορεί να μεταβεί κανονικά για τα ψώνια του η για της ανάγκες που του επιτρέπονται ?

Πόσο κινδυνεύει ο Δήμος Ναυπλίου και ο Δήμος Επιδαύρου?

Πηγές από το Υπουργείο πολιτικής προστασίας κάνουν λόγο για στενή παρακολούθηση της περιοχής (όπου εκφράζουν και στοιχεία με κρούσματα στην περιοχή) και σε περίπτωση που αυτά αυξηθούν τις επόμενες μέρες υπάρχει φόβος να επεκταθεί το lockdown και στου υπόλοιπους Δήμους της Αργολίδας.

Αφήστε μια απάντηση