Πρόβλημα στο Android κάνει τις εφαρμογές να “κρασάρουν” – Τι πρέπει να κάνετε.

0

Η Google εντόπισε το πρόβλημα που κάνει δημοφιλείς εφαρμογές να “κρασάρουν” σε περιβάλλον Android και αναμένεται να λυθεί άμεσα.Αναστάτωση σε πολλούς χρήστες συσκευών με λειτουργικό Android, έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ένα πρόβλημα που κάνει τις εφαρμογές να “κρασάρουν”.Συγκεκριμένα χιλιάδες χρήστες διαμαρτυρήθηκαν ότι εφαρμογές όπως το Google play και το Chrome σταμάτησαν να λειτουργούν ξαφνικά, με αποτέλεσμα να σημάνει… συναγερμός.

Τι πρέπει να κάνετε

Eπιλέξτε το Google Play, αναζητήστε το Android System WebView και επιλέξτε αναβάθμιση. Επαναλάβετε τα βήματα για τον Google Chrome.

Το πρόβλημα παραμένει για όσους δεν προχωρήσουν σε ενημέρωση του Android System WebView (ver. 89.0.4389.105) και του Google Chrome μέσα από το Play Store προκειμένου να εγκατασταθούν οι διορθωμένες εκδόσεις. Το bug επηρέασε μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές όπως Gmail, Google, Yahoo Mail και πολλές άλλες που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη της πλατφόρμας, με συνεχή «κρασαρίσματα». Μια προσωρινή λύση που βρήκαν αρκετοί χρήστες ήταν η απεγκατάσταση του WebView και της τελευταίας ενημέρωσης, κάτι που πρότεινε και η Samsung στους κατόχους των δικών της κινητών. Το WebView επιτρέπει σε εφαρμογές να εμφανίσουν περιεχόμενο από ιστοσελίδες χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να βγει από αυτές. 

Αφήστε μια απάντηση