Σάλος με το αποκριάτικο άρμα στον Κόμβο του Κ.Υ. Λυγουριού (poll).

0

Άρμα που στήθηκε στον κόμβο του Κ.Υ. Λυγουριού προς Ναύπλιο αποτέλεσε τελικά θέμα μεγάλης αντιπαράθεσης μεταξύ κάποιων εργαζομένων του κέντρου υγείας και του πολιτιστικού συλλόγου Καββαδία.

Με επιστολή του ο διευθυντής του Κ.Υ.Λυγουριού Κ. Παναγιώτης Καμπόσος προς τον Προοδευτικό Σύλλογο Λυγουριού «Ο Καββαδίας», το δήμαρχο Επιδαύρου και το τοπικό αστυνομικό τμήμα ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του εν λόγω άρματος Θεωρώντας πώς πρόσβαλε τους εργαζόμενους και το χώρο της υγείας εν μέσω πανδημίας.

Ο Προοδευτικός  Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” δήλωσε :

«Σήμερα το πρωί προς μεγάλη έκπληξη, έλαβα μια επιστολή από το διευθυντή του Κέντρου Υγείας Λυγουριού κύριο Παναγιώτη Καμπόσο την οποία και κοινοποιώ, όπου εκφράζει την επιθυμία αλλά και απαίτηση πολλών όπως αναφέρει εργαζομένων του ΚΥΛ, που θεωρούν προσβλητική μια αποκριάτικη κατασκευή η οποία έχει τοποθετηθεί στον κόμβο του Κέντρου Υγείας Λυγουριού και ζητάει να απομακρυνθεί.

Να προσθέσω ότι η συγκεκριμένη επιστολή έχει κοινοποιηθεί σε εμένα ως πρόεδρο του προοδευτικού συλλόγου Λυγουριού ο Καββαδίας, στο δήμαρχο Επίδαυρου και στο αστυνομικό τμήμα Επιδαύρου.

Ως νόμιμος εκπρόσωπος του Καββαδία αλλά και ως δημοκρατικός πολίτης που σέβεται κάθε συμπολίτη του και αγαπά τον τόπο του, θέλω να δηλώσω πως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση με την τοποθέτηση της αποκριάτικης κατασκευής στο συγκεκριμένο σημείο να προσβάλει η να θίξει τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο υγείας, πόσο μάλλον τους συγχωριανούς μας που εργάζονται στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Η απόφαση του Συλλόγου μας σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία του Λυγουριού αποκριάτικες κατασκευές, στοχεύει στη δημιουργία αποκριάτικου κλίματος ώστε να ξεφύγουμε λίγο από δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ως κοινωνία λόγω της πανδημίας και ταυτόχρονα να μη χαθεί η μοναδικότητα του Παραδοσιακού Λυγουριάτικου Καρναβαλιού, που χαρακτηρίζεται από την καυστική σάτυρα της επικαιρότητας σε κάθε τομέα, μέσα από τα χειροποίητα άρματα και στιχάκια, εμπνευσμένα από τους Λυγουριάτες Καρναβαλιστές !

Σεβόμενοι την επιθυμία αλλά όχι απαίτηση των ανθρώπων που θεωρούν ότι θίγονται, αντικαταστήσαμε την αρχική πινακίδα και ζητάμε συγνώμη αν πραγματικά προσβλήθηκαν.

Το Παραδοσιακό Λυγουριάτικο Καρναβάλι έχει μακρά ιστορία αφού φέτος κλείνει 40 χρόνια από την αναβίωση του το 1981 και πρώτη φορά δέχεται σε τέτοιο βαθμό λογοκρισία για τη σάτυρα του».

Συμφωνείτε με την αφαίρεση της επίμαχης ταμπέλας;

Πρίν την αντικατάσταση της επιγραφής :

Μετά την αντικατάσταση της επιγραφής :

Η επιστολή του Κ.Υ. Λυγουρίού :

Αφήστε μια απάντηση