Λιανεμπόριο: Πώς θα γίνονται οι αγορές από Δευτέρα.

0

Τη λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με τις μεθόδους click away και click in shop, καθώς επίσης το πιλοτικό άνοιγμα των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Αναφορικά με το λιανεμπόριο, είπε ότι επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων, με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ στο 13032 και έως 3 ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος πάλι με ραντεβού (click in shop).

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται 1 πελάτης ανά 25 τμ με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. 

Στις περιοχές της χώρας που εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις «κόκκινες» Περιφέρειες, τα εμπορικά κέντρα (mall) και τα εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και τα shops in a shop θα λειτουργούν πλέον μόνο με το σύστημα του click away ενώ μέχρι πρότινος λειτουργούσαν και με το σύστημα του click in shop, ενώ θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές με «βαθύ κόκκινο».

Την ίδια ώρα τα σούπερ μάρκετ (εκτός Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης) η πώληση των προϊόντων που είχαν κορδέλες απελευθερώνεται.

Αναφορικά με τα σχολεία, όπως είπε ο υφυπουργός, η λειτουργία τους θα αξιολογηθεί την επόμενη εβδομάδα με προοπτική για έναρξη ορισμένων τάξεων στις 12 Απριλίου και με τη χρήση του αυτοδιαγνωστικού οικιακού τεστ, ενώ προσέθεσε ότι θα επαναξιολογηθεί η λειτουργία πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Αφήστε μια απάντηση