Άνοιξαν τα μουσεία : Ωράριο, τιμές εισιτηρίων και κανόνες για τους επισκέπτες για το μουσειο Επιδαύρου.

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, επαναλειτουργεί τα μουσεία αρμοδιότητάς της, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ασκληπιείου Επιδαύρου: Μέγιστος αριθμός επισκεπτών: 8 άτομα. Τιμή εισιτηρίου για τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο: 12 ευρώ. Ωράριο λειτουργίας: 08:00-20:00.

Οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν τις παρακάτω οδηγίες για την ασφάλειά τους:

  • Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
  • Να κρατούν απόσταση, τουλάχιστον, δύο μέτρων μεταξύ τους.
  • Να ακολουθούν τις υποδείξεις του φυλακτικού προσωπικού των μουσείων για την ασφαλή τους περιήγηση.
  • Να απολυμαίνουν τα χέρια τους συχνά.
  • Να αποφεύγουν κάθε συνωστισμό εντός των μουσείων και των βοηθητικών χώρων.
  • Εντός των μουσείων, επιτρέπονται ομαδικές ξεναγήσεις έως 8 άτομα.

Στους αρχαιολογικούς χώρους Μυκηνών, Τίρυνθας, Ασίνης, Φρουρίου Παλαμηδίου, στα αρχαιολογικά μουσεία Μυκηνών και Ναυπλίου καθώς και στο Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ενιαίο εισιτήριο (τιμή 20 ευρώ).

Την Τρίτη 18Μαΐουόλα τα μουσεία αρμοδιότητας της Εφορέίας Αρχαιοτήτων θα παραμείνουν ανοικτά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Αφήστε μια απάντηση