Μια λέξη μόνο. Η νέα ποιητική συλλογή της Σταυρούλας Φραγκουδάκη.

0

Κυκλοφόρησε πρόσφατα η νέα ποιητική συλλογή, της Σταυρούλας Φραγκουδάκη, με τίτλο ¨Μια λέξη μόνο” από τις Εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος.

“Πόση δύναμη μπορεί να έχει μια λέξη. Μια λέξη μπορεί να ξεκινήσει ή να τελειώσει έναν πόλεμο. Μπορεί να μας καταδικάσει ή να μας αθωώσει, να μας σώσει ή να μας καταστρέψει… να μας αναζωογονήσει σαν δροσερό νερό ή να μας πνίξει σαν ορμητικός χείμαρρος.

Μια λέξη αλλάζει τον κόσμο. Μια συγγνώμη, ένα σ’ αγαπώ, ένα μπορώ, προσπαθώ, ελπίζω, αντέχω, υπάρχω, αναπνέω, νιώθω, αγγίζω. Λέξεις που όσο τις λέμε και τις νιώθουμε έχουν ζωή.

Οι λέξεις δεν είναι πούπουλα που φυσάει ο άνεμος και τις παίρνει μακριά… έχουν βάρος και ζωή, ξέρουν πού θα ακουμπήσουν και πώς θα λειτουργήσουν.

Έτσι γράφτηκε το βιβλίο αυτό λοιπόν… ζητώντας… ακούγοντας από γύρω μου μια λέξη…

Μια λέξη που στα αυτιά μου ηχούσε κάθε φορά σαν καινούργιο ταξίδι στο πέλαγος των σκέψεων. Ένα ταξίδι που μπορεί τα μάτια μου να έβλεπαν μόνο μπλε… μα η καρδιά μου γέμιζε εικόνες αρώματα και αισθήσεις σε κάθε τελεία που έβαζα στο χαρτί.”

[από τον πρόλογο του βιβλίου]

Παραγγελίες στις εκδόσεις 2103835421 ,sales@bartzoulianos.com& bartzoulianoseditions@gmail.com και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση