Ανακοίνωση του Δήμου Επιδαύρου για την απώλεια της Ουρανίας συζύγου Γεωργίου Συμεών.

0

«Ο Γεώργιος Συμεών του Παντελή και της Σοφίας (1919-2002), γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λυγουριό το οποίο υπεραγαπούσε, όπως και την οικογένεια του. Το 1979 με το υπ αριθμ. 577 συμβόλαιο και επί δημαρχίας αειμνήστου Σταύρου Παπαϊωάννου αποφάσισε και παραχώρησε στον Δήμο το παλαιό σπίτι του πατέρα του για να γίνει Δημαρχείο.

Η δωρεά έγινε δεκτή με την υπ’ αριθμ. 27/ 1979 ομόφωνη απόφαση της συνεδρίασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Λυγουριού, στις 14/4/1979.

Ο μόνος όρος ήταν να δημιουργηθεί ένα δώμα για να μπορεί να παραθερίζει ο ίδιος με την γυναίκα του Ουρανία που καταγόταν από το Διμηνιό Κορινθίας, αλλά αγάπησε το Λυγουριό σα δικό της μέρος.

Εφόσον “έφευγε” πρώτος είχε προβλέψει η γυναίκα του να έχει για το υπόλοιπο της ζωής της το δικαίωμα οικήσεως επ’ αυτού και μετά το θάνατο της, να περιέρχεται και αυτό στον Δήμο.

Όλα τα χρόνια που ήταν εν ζωή και οι δύο, παραθέριζαν συστηματικά στο άνω δώμα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και το Πάσχα. Απολάμβαναν την ήρεμη ζωή και το καλό κλίμα του Λυγουριού, καθώς και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου, σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παντελής Συμεών, πατέρας του Γεωργίου, είχε διατελέσει πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού το 1929.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου επικοινώνησε με τους συγγενείς των δωρητών και εξέφρασε την θλίψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας για τα αγαπητά πρόσωπα του Λυγουριού που πλέον δεν είναι μαζί μας.

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποστείλει την απόφαση του στο 40ήμερο μνημόσυνο της αείμνηστης κ. Ουρανίας, κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την οικογένεια της εκλιπούσης και εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες, αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου θα παρευρεθεί στην τελετή».

Αφήστε μια απάντηση