Συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδριανού στο Μαξίμου.

0

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός και συζήτησαν μεταξύ άλλων τα ζητήματα που απασχολούν τους Αργολιδείς.

Ο κ. Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε όπως πάντα παραγωγικά τα ζητήματα που απασχολούν τους Αργολιδείς, τόσο εν μέσω της κρίσης της πανδημίας, όσο και ενόψει της επόμενης μέρας της ανάκαμψης και της ισχυρής ανάπτυξης.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ξανά το θερμό του ενδιαφέρον για την Αργολίδα.

Πρώτα απ’ όλα, συζητήσαμε βεβαίως τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπόν προσωπικό των δομών υγείας της Αργολίδας για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις ανάγκες περαιτέρω ενίσχυσής τους που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και την πρόταση για την κατασκευή νέου σύγχρονου νοσοκομείου.

Μεταξύ άλλων συζητήσαμε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική κοινωνία και οικονομία, όπως στον τουρισμό, την εστίαση, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και για τα μέτρα στήριξης στους τομείς που έχουν πληγεί, αλλά και για τις επιπλέον ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες από τους φετινούς παγετούς και ευρύτερα από καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Επίσης συζητήσαμε την πορεία των αναγκαίων έργων υποδομής στην Αργολίδα – όπως ο Ανάβαλος, η σύνδεση της περιοχής με τον αυτοκινητόδρομο, το γενικότερο οδικό δίκτυο, το φυσικό αέριο – την πορεία των έργωνστον τομέα του πολιτισμού που έχουμε ξεκινήσει και υλοποιούνται σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως στο αρχαιολογικό μουσείο του Άργους, το Μπούρτζι, το κτίριο Βίγγα, το τελωνείο και σε ιστορικούς ιερούς ναούς όπως στο Ναύπλιο ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Γεώργιος, καθώς και την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείου στην Επίδαυρο.

Συζητήσαμε ακόμη την ανάγκη ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας – Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού και εργαζόμενοι στις αγροτικές και δικαστικές φυλακές- με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και την ανάγκη αντιμετώπισης του κτιριακού προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου του Ναυπλίου.

Ενημέρωσα τέλος τον Πρωθυπουργό για την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε με την Υπουργό Παιδείας στις σχολικές μονάδες της Αργολίδας, και εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη δημιουργία Πρότυπου Επαγγελματικού Λυκείου στην Αργολίδα, του πρώτου από τα 6 συνολικά που θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση