Συνάντηση Ανδριανού με Μενδώνη για θέματα που αφορούν την Αργολίδα.

0

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συναντήθηκε σήμερα με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη με την οποία συζήτησε τα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου που αφορούν την Αργολίδα.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την Υπουργό είχαμε όπως πάντα μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση. Με τη Λίνα Μενδώνη μας συνδέει μια μακρά συνεργασία και γνωρίζω από πρώτο χέρι τη βαθιά της γνώση και το έντονο ενδιαφέρον της για τα έργα πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου, στην Αργολίδα, πολλά από τα οποία δρομολογήσαμε μαζί και έκτοτε είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να τα επισκεφθούμε και μαζί.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων συζητήσαμε:

– Για την πορεία των έργων στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους που προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

– Για το Μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, που αποτελεί προτεραιότητα μας, καθώς όπως με διαβεβαίωσε η Υπουργός η ολοκλήρωσή του αποτελεί και για την ίδια προσωπικό στόχο, έργο για το οποίο έχουν προχωρήσει αρκετά οι σχετικές μελέτες.

– Για τα αναγκαία έργα πυρασφάλειας στις Μυκήνες που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, καθώς για την πορεία των έργων συντήρησης και ανάδειξης των μοναδικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας μυκηναϊκών γεφυρών.

– Για τα έργα ενίσχυσης της προσβασιμότητας του κάστρου του Παλαμηδίου από επισκέπτες με αναπηρία, όπου έχουν προχωρήσει ήδη οι σχετικές διαδικασίες.

– Για το Μπούρτζι, όπου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

– Για τα αναγκαία έργα επισκευής και συντήρησης των Ιερών Ναών Αγίου Νικολάου, όπου τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει, και Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο, που θα προχωρήσουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αλλά και του Ενετικού, που είχαμε επισκεφθεί μαζί την Υπουργό κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και του κτιρίου Βίγγα, όπου προχωρά κανονικά η επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης.

– Για τα αναγκαία έργα συντήρησης της μονής Ταλαντίου στο Αραχναίο.

– Για τα έργα στο Τελωνείο, που έχουν ενταχθεί στο αντίστοιχο πρόγραμμα.

– Για το κάστρο της Λάρισας στο Άργος, όπου έχουμε ολοκληρώσει τα έργα συντήρησης και ανάδειξης και σ’ αυτή τη φάση αποτελεί αναγκαιότητα η βελτίωση της οδικής προσβασιμότητας στον αρχαιολογικό χώρο.

– Για τα έργα στο Κάστρο της Πιάδας που προχωρούν κανονικά.

– Για την πορεία υλοποίησης του Μουσείου της Ερμιόνης που θα στεγαστεί στο παλιό δημαρχείο της πόλης, μια πρωτοβουλία που έχει προωθήσει σημαντικά η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

– Για τα έργα συντήρησης στη Νέα Τίρυνθα και για την απαλλοτρίωση του αρχαιολογικού χώρου της Μπαρμπούνας στο Τολό, διαδικασία που προχωρά.

– Για τα έργα ανάδειξης της Λέρνας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, καθώς και για την ανάγκη ανάληψης έργου συντήρησης και ανάδειξης της Πυραμίδας του Ελληνικού.

– Για τα Πυργόσπιτα στον Άγιο Ανδριανό και στην Κάντια.

Για μια ακόμη φορά, θέλω να ευχαριστήσω τη Λίνα Μενδώνη για την εξαιρετική μας συνεργασία και για το σημαντικό έργο που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια μαζί προωθήσει για τη διαφύλαξη, την συντήρηση και την ανάδειξη του τεράστιου πολιτιστικού πλούτου της Αργολίδας».

Αφήστε μια απάντηση