Ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες δυνατότητες της Ευρώπης: Η Επίδαυρος πρόκειται να γίνει «Ευρωπαϊκό Διαμάντι».

0

Μαζί με τα Πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών Freiburg και Kehl (Γερμανία) και τη συμβουλευτική εταιρεία Freiburg Sciconomy, ο καθηγητής Δρ Sebastian Kaiser – Jovy του Πανεπιστημίου Heilbronn ξεκίνησε το πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Διαμάντι.

Ένα Ευρωπαϊκό Διαμάντι  είναι μια περιοχή εντός της Ευρώπης με πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες. Στις περιοχές- μέλη του προγράμματος, θα αναλυθούν οι συνθήκες ανταγωνισμού και θα προκύψουν προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.  Με την έννοια μιας διακρατικής προσέγγισης, το έργο συνδέει τις περιοχές εταίρους Μέλανας Δρυμός  (Γερμανία), Μπρεστ / Βρετάνη (Γαλλία) και Επίδαυρος / Πελοπόννησος (Ελλάδα).

Στο τρέχον θερινό εξάμηνο του 2021, μια διεθνής ομάδα φοιτητών εργάζεται ήδη πάνω στα θεμέλια των περιφερειακών σπουδών.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στο διεθνές θερινό σχολείο που διοργάνωσε ο καθηγητής Kaiser-Jovy στην Επίδαυρο τον Ιούλιο του 2021.

Εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του Δήμου Επιδαύρου και του Πανεπιστημίου Heilbronn.

«Η συνεργασία με τον καθηγητή Kaiser-Jovy από το Πανεπιστήμιο Heilbronn είναι μια ενέργεια υψηλής προτεραιότητας και σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για τη βιώσιμη ανάπτυξη του δήμου μας. Εκτιμούμε πολύ τη συμβολή της ερευνητικής ομάδας και προσβλέπουμε σε μια μακροπρόθεσμη και γόνιμη αυτής της συνεργασίας, δημιουργώντας ένα δήμο με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και συνέργειες», δήλωσε ο Τάσος Χρόνης, Δήμαρχος Επιδαύρου

Από το Γραφείο Δημάρχου

Αφήστε μια απάντηση