Γαλάνης : Αντάρα για μια κολυμβητική δεξαμενή;

0

Ενωτική Κίνηση Επιδαύρου

‘’Δήμος για όλους’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Έργα «εκτός», Έργα «εντός» και στη μέση …ο Λαός!!!!


Μεγάλη κουβέντα άνοιξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και όχι μόνο, μετά την ανάρτηση συναδέλφου Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας για ένα σπουδαίο έργο για τον τόπο που δεν υποστηρίχθηκε και τελικά χάθηκε.

      Αντάρα για ακύρωση ενός έργου με πιστεύω, όραμα, και σχεδιασμό, που ήταν στο τελικό στάδιο ενταγμένο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
      Για την αλλαγή στόχου, για άλλον σχεδιασμό σε βάρος του πολυδιαφημισμένου κολυμβητηρίου Λυγουριού.

Τηλεκατευθυνόμενες φωνές που τα περισσότερα βέλη στοχεύουν (τυχαία;) την ελάσσονα μειοψηφία και πολλά άλλα !!!

Επειδή λοιπόν η ελάσσονα μειοψηφία δεν «άγεται και φέρεται» αλλά αποδεδειγμένα διαθέτει και λογική και φιλότιμο και το θάρρος της γνώμης της, εξηγούμεθα:

ΝΑΙ. Στηρίξαμε πρόταση για κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των αθλητικών μας εγκαταστάσεων στο μέτρο του χρηματοδοτικού  προγράμματος που ήταν «ανοιχτό», αντί της κολυμβητικής δεξαμενής, διότι:

  • Διαπιστώσαμε ότι στο φάκελο του συγκεκριμένου έργου, στο πλαίσιο του μέτρου «Φιλόδημος ΙΙ πρόσκληση IV» υπήρχε πρώτον, μια απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου που λήφθηκε στις 27.03.2019 με Αυξ. Αριθ. 52 η οποία επί λέξη αναφέρει: «ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ κατά πλειοψηφία – 1. Υποβάλει αίτημα ένταξης για χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση κολυμβητικής δεξαμενής στο Δήμο Επιδαύρου», προϋπολογισμού 20.000,00 ευρώ στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος II», στο πλαίσιο της πρόσκλησης V με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων»
    – 2. Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης και την υπογραφή όλων των απαιτούμενων εγγράφων για την οριστική έγκριση και υλοποίηση της πράξης.  Δηλαδή
    : το προσχέδιο μελέτης 744.000,00 ευρώ, η συζήτηση στο Δ.Σ για έργο 600.000,00 και η απόφαση 20.000,00 ευρώ.

    Δείτε την απόφαση στον σύνδεσμο:
    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9D%CE%A7%CE%95%CE%A9%CE%A1%CE%A8-0%CE%9C%CE%99?inline=true    … ΑΔΑ: ΩΝΧΕΩΡΨ-0ΜΙ
  • Διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για σχεδιασμό κατασκευής μιας απλής ανοξείδωτης δεξαμενής εξωτερικού χώρου 550,00 περίπου τόνων που για να προσαρμοστεί στις σύγχρονες τεχνικές για χαμηλότερο κόστος λειτουργίας, το κόστος κατασκευής θα διπλασιαζόταν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν προϋπολογισμούς κατασκευής Κολυμβητηρίων σε όλη την Ελλάδα όπως για παράδειγμα το κόστος κατασκευής του κολυμβητηρίου Άργους-Μυκηνών 1.200.000 ευρώ περίπου.
  • Διαπιστώσαμε ότι το προσχέδιο της μελέτης στόχευε σε παλαιού τύπου κατασκευή με καυστήρα πετρελαίου 200.000 kcal/hr και με μεμβράνη PVC στον πυθμένα, κατάλληλη στην ηλιακή ακτινοβολία, που μεταφράζετε στο ότι, μόνο σε κατανάλωση πετρελαίου χρειάζεται (200.000kcal : 10.000 kcal/1ldizel/hr> 20 λίτρα πετρέλαιο την ώρα.
    Άρα με καύση 10 ώρες στο 24ωρο = 200 λίτρα Χ 30 μέρες =6.000 λίτρα τον μήνα.
  • Διαπιστώσαμε ότι, τα έξοδα λειτουργίας για τον καθαρισμό της δεξαμενής από φερτά υλικά του αέρα αφού επρόκειτο για ανοιχτή, την χλωρίωση ώστε να είναι κατάλληλη για την υγεία του πολίτη κ.τ.λ το κόστος ξεπερνά τις 7 με 8.000 ευρώ το μήνα, πέραν του απαιτούμενου προσωπικού.

Επειδή όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητες του προϋπολογισμού του Δήμου μας, θα έπρεπε το μεγαλύτερο μέρος του λειτουργικού κόστους να καλυφτεί από συνδρομές των εν δυνάμει αθλούμενων Δημοτών μας, πράγμα που είναι αδύνατον για τον Δήμο μας.

Όσο λοιπόν όμορφο και αν ακούγεται, όσο όμορφη και αν ήταν η σκέψη και ο οραματισμός, όταν αποφασίζουμε για τον Δημότη και τα χρήματά του, οφείλουμε να «πατάμε στην γη».

Προβληματιστήκαμε πολύ και διερευνήσαμε κάθε πιθανή λύση πριν πάρουμε την τελική απόφαση ότι δεν μπορεί να σταθεί ένα τέτοιο έργο αυτή την στιγμή στον δήμο μας γιατί, και τα διπλάσια χρήματα να βρίσκαμε στο μικρό χρονικό περιθώριο που είχαμε, στο τέλος θα εντάσσαμε και αυτό το έργο στην μοίρα των ολυμπιακών έργων του 2004.
Έτσι συμφωνήσαμε στην κατάθεση άλλης πρόταση από τον Δήμο, άμεσα υλοποιήσιμης και αναγκαίας για την λειτουργικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος των ενεργών αθλημάτων και του αθλητισμού δημοτών μας.

Εμείς πολιτικά παιχνίδια σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου τον οποίο υπηρετούμε,  δεν παίζουμε. Μας ενδιαφέρει και εργαζόμαστε υπέρ της υλοποίησης έργων που μπορούν να αυτοσυντηρηθούν τουλάχιστον, σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και αν εντάσσονται, και από οποιονδήποτε και αν σκέφτηκε ή κατέθεσε την πρόταση, με βάση πάντα το συμφέρον και το άριστο για τους συνδημότες μας.

      Απόδειξη ότι υποστηρίζουμε με πράξεις τα συμφέροντα των δημοτών, και την αποφυγή κάθε πιθανής αστοχίας εκούσιας η ακούσιας, είναι η πρόσφατη προσφυγή μας (μετά από πολλές άλλες) προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου-Τμήμα Διοικητικού-Οικονομικού Ν. Αργολίδας κατά της 75/24-5-2021 απόφασή της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην Προτεραιοποίηση προτάσεων που έχουν υποβληθεί από τον Δήμο Επιδαύρου για υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος ‘ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’, σύμφωνα με την οποία μένουν «με ανορθόδοξες ενέργειες» εκτός ήδη ενταγμένα έργα που είχαν προταθεί από την προηγούμενη Δημοτική περίοδο.
(Αρ. Πρωτ. 95637/04.06.2021)
       Ας μας πουν οι συνάδελφοι των λοιπών δημοτικών παρατάξεων, με ποιον τρόπο αντέδρασαν για να διασφαλιστεί ότι δεν θα χαθούν τα ήδη ενταγμένα έργα πέρα των διατυπώσεων και των σχολίων ;;;;;;      Φυσικά κανένα.

      Προκαλούμε λοιπόν σε μια διαδικτυακή ανοιχτή συζήτηση ώστε να δουν και να
         κρίνουν οι συνδημότες μας.

Λυγουριό 12.06.2021 Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡ. ΓΑΛΑΝΗΣ




Αφήστε μια απάντηση