Ξεκινάει ο Αγροτουρισμός στην Επίδαυρο.

0

Ένα χρόνο πριν την “αργυρή 25ετία”, ο Αγροτουρισμός Επιδαύρου ετοιμάζεται την Παρασκευή 2/7/2021 να ανοίξει τις πύλες του στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και με “προίκα” την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, εν μέσω covid-19, η έκθεση θα είναι ανοιχτή από 2/7/2021 έως 8/8/2021 κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή.

Πλημμυρισμένη με γεύσεις και αρώματα της Επιδαύριας Γης, σε ένα πλούσιο μωσαϊκό από παραδοσιακά προϊόντα και προϊόντα οικοτεχνιών, δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει την Επίδαυρο μέσα από τις αισθήσεις του! Πορτοκάλια, λάδι, μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, αλόη, αρωματικά φυτά και βότανα, μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά κουταλιού, όλα με τη “σφραγίδα” της Επιδαύριας Γης.

Η Έκθεση αγροτουρισμού Επιδαύρου είναι ένας θεσμός. Ξεκίνησε ως μια ιδέα που έγινε πράξη το 1998 από το Ελληνικό Κέντρο Αγροτουρισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Επιδαύρου.
Την σπίθα για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ αγροτουρισμού ή για το πανηγύρι αγροτουρισμού όπως ονομάστηκε, άναψε ο Σύλλογος «οι Φίλοι της Μουσικής» κι ο αείμνηστος πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Χρήστος Λαμπράκης. Με τα χρόνια το Φεστιβάλ καθιερώθηκε και η φήμη του έφτασε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό. Έτσι, η πανέμορφη πόλη της Αρχαίας Επιδαύρου κάθε ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο, παράλληλα με τις παραστάσεις του Μικρού θεάτρου της Επιδαύρου, γίνεται κέντρο πολιτισμού και τουριστικής προσέλευσης.

Φέτος για πρώτη φόρα τα εγκαίνια θα γίνουν Κυριακή 4/7/2021 προκειμένου να υπάρχει άνεση στον χρόνο για τους φιλοξενούμενούς μας. Επίσης κάθε Κυριακή θα υπάρχει και μια σημαντική εκδήλωση.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, την Κυριακή 4/7/2021 στις 20.00΄ στα εγκαίνια της 24ης Έκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου σε συνδιοργάνωση του Δήμου Επιδαύρου, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση