Χρόνης : Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να λαϊκίσουν . Σας είδε η ντροπή και κρύφτηκε…(video-φώτο)

0

Το διήμερο 25-26/7/2021 ήταν από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών.Μια φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή Ντεβετζή το Σάββατο το μεσημέρι ήταν αρκετή για να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα τόσο σε δασική όσο και σε αγροτική έκταση. Με τη λήξη του συναγερμού δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Αραχναίου η οποία εξελίχθηκε λόγω των δυνατών ανέμων και δυστυχώς μετά από αρκετή ώρα καύσης έφτασε να απειλεί το χωριό Γκάτζια. Το θετικό της αποτίμησης είναι ότι δεν επλήγει το χωριό και τα σπίτια του και φυσικά δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες, παρά τις δύσκολες συνθήκες και την τροπή της κατάστασης.

Υπάρχουν και αυτοί που μάλλον, μην πούμε ευθαρσώς ότι χάρηκαν, να πούμε ότι βρήκαν ευκαιρία να λαϊκίσουν πάνω στα αποκαΐδια, προκειμένου να γίνουν αρεστοί σε πολίτες που επλήγησαν ή αν μη τι άλλο στεναχωρήθηκαν από όλη αυτή την κατάσταση.
Σημασία όμως έχει και ποιος τα λέει όλα αυτά! Και επειδή το δελτίο τύπου του κ. Ξυπολιά, μπορεί αν ξεκαθαρίζει στη μείζονα αντιπολίτευση ‘’ποιος είναι το αφεντικό’’, πράγμα που πέρα από τυπικούς λόγους, διόλου δεν μας ενδιαφέρει εφόσον οι ίδιοι το ανέχονται, όμως τα λέει ο επί πέντε χρόνια ΕΜΙΣΘΟΣ αντιδήμαρχος της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Η παρούσα δημοτική αρχή διαχειρίστηκε και ακόμα το κάνει, την κρίση του covid με ευθύνη, ετοιμότητα και ελάχιστη διασπορά στην κοινότητα. Είναι αυτή που πέρυσι και φέτος έπεισε, επιχειρηματολογώντας, τους υπεύθυνους φορείς για την ασφάλεια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ και συνέβαλε, κατά το δυνατό, στο να μην πληγεί ακόμα πιο πολύ η τοπική οικονομία.

Είναι αυτή που παρέλαβε ένα καιόμενο σκουπιδότοπο και ΚΑΝΕΝΑΝ υπάλληλο πυρασφάλειας, την πρώτη μέρα που ανέλαβε, καθώς στους υπαλλήλους είχαν πει ότι ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟ θα τα πάρουν με τη νέα διοίκηση. Αποτέλεσμα ήταν να φυλάμε εμείς οι αιρετοί τη φωτιά και κάθε βράδυ να αλλάζουμε βάρδιες. Είναι αυτή που στο συμβάν του Σαββάτου είχε προβλέψει και είχε φύλακα στο χώρο, όπου διερευνάται ήδη το τι διαπίστωσε και πότε. Είναι αυτή που διατηρούσε , με συνεχείς ενέργειες ένα αρκετά καλό επίπεδο αποκατάστασης σε ανεξέλεγκτους ΧΑΔΑ. Είναι αυτή που μάζεψε πάνω από δέκα σημεία ανεξέλεγκτης απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών.

Είναι αυτή που, παρά τις δικές σας κωλοτούμπες, χωροθέτησε σημείο μεταφόρτωσης απορριμμάτων και σύντομα θα ξεκινήσει το έργο, προϋπολογισμού άνω του 1.000.000€, για να απαλλαγούμε οριστικά από τις ‘’κληρονομιές’’ που μας αφήσατε! Είναι αυτή που έχει σβήσει δεκάδες φωτιές χωρίς να το πάρετε χαμπάρι. Είναι αυτή που πέρυσι ήταν στη μεγάλη φωτιά στο Κολιάκι. Επίσης είναι αυτή η δημοτική αρχή η οποία έχει κάνει το μεγαλύτερο έργο αγροτικής οδοποιίας που θυμόμαστε και φυσικά μπορούν σχεδόν παντού να μπουν οχήματα και βυτιοφόρα, πράγμα που έγινε στην Γκάτζια. Τέλος είναι αυτή που μερίμνησε για να υπάρχει νερό ως το τέλος της κρίσιμης κατάστασης, καθώς είχαν γίνει έργα που έδιναν αυτή τη δυνατότητα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Ελληνική Αστυνομία, η πολιτική προστασία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων μαζί με τον Δήμο Επιδαύρου έχουν άλλη εικόνα από αυτή που θέλετε να μεταφέρετε, καθώς οι ενέργειες προετοιμασίας αλλά και οι ενέργειες την ώρα του συμβάντος ήταν καθοριστικές, απόλυτες και σαφείς! Φυσικά όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά καλό είναι μερικές φορές να αναγνωρίζουμε την προσφορά της κάθε υπηρεσίας και να το λέμε! Εμείς λοιπόν αναγνωρίζουμε για όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, ότι υπερέβησαν εαυτό και γι αυτό δεν είχαμε μεγαλύτερες ζημιές.
Εμείς λοιπόν κύριε Ξυπολιά και ΣΙΑ, είχαμε πάει ΠΡΙΝ γίνει το κακό για όλα αυτά, ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού με τις υπηρεσίες την κατάσταση ώστε να μην καούν άνθρωποι και οικίες και ΜΕΤΑ για να δούμε πως θα επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξαν! Εσείς δεν ξέρω που ήσασταν και δεν με αφορά κιόλας! Πάντως το 2ημερο δεν σας είδαμε κάπου! Οι κάτοικοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αν τους ρωτήσετε θα σας διαφωτίσουν που ήμασταν εφόσον εσείς μας ψάχνατε!


Ο άνθρωπος που καλείτε να παραιτηθεί είναι ο ίδιος, που μαζί με την ομάδα μας μερίμνησε για τα παραπάνω. Άλλα πάει πολύ να μιλάτε ΕΣΕΙΣ για παραιτήσεις! Εσείς που, ως πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, ‘’ξεχάσατε’’ να κάνετε μήνυση σε αυτούς που έκλεψαν και παραγράφηκε το αδίκημα και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Εσείς που, ως ΕΜΙΣΘΟΣ αντιδήμαρχος αφιερώνατε στο δήμο δέκα ώρες την εβδομάδα, εσείς λοιπόν καλείτε τον ΑΜΙΣΘΟ εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας κ. Μαργιόλα να παραιτηθεί! Σας είδε η ντροπή και κρύφτηκε…
Όσο για τα κοινωνικά δίκτυα, επειδή βλέπω ότι με παρακολουθείτε, μπορείτε απλά να με κάνετε unfollow αν σας κουράζω, δεν θα παρεξηγηθώ!

ΤΑΣΟΣ ΧΡΟΝΗΣ

Δήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση