Γ. Μακρής : Τα στοιχεία γκαι οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

0

Με αφορμή την αναφορά του κυρίου Παύλου στο όνομα μου και τον καταιγισμό προσβολών και ειρωνικών σχολίων θα μιλήσω με στοιχεία γιατί πράγματι οι πράξεις μιλάνε από μόνες τους.

Αρχικά με τα λεγόμενα σας παραδέχεστε ότι μεταφέρατε νερό με βυτία η ποιότητα του οποίου έχει διαπιστωθεί από τους δημότες οι οποίοι και κάνουν λόγο για ανευθυνότητα καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση.

Οι αναλύσεις νερού που επικαλείστε, γίνονταν ανέκαθεν. Υπάρχουν όμως αναλύσεις το χρονικό διάστημα που γίνεται η μεταφορά από τα βυτία? Πάρθηκε δείγμα από πιστοποιημένο εργαστήριο? Τόσο πολύ υποτιμάτε την νοημοσύνη των δημοτών? Γίνεται επίσης αναφορά σε χλωριωτές στις γεωτρήσεις, οι οποίοι υπήρχαν ανέκαθεν και υπάρχουν και τα στοιχεία πιστοποιημένων εργαστηρίων οπότε ή ψεύδεστε ή σας ενημέρωσε λάθος ο συμβουλάτορας σας.

Μου χρεώνετε άκυρους διαγωνισμούς? Να ενημερώσω λοιπόν ότι η ευθύνη ήταν της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου ή οποία προχώρησε σε διαγωνισμό με μη σύννομα τεύχη δημοπράτησης και εξέθεσε την ΔΕΥΑΕΠ. Όσον αφορά την καταγγελία που κατατέθηκε στην ΔΕΥΑΕΠ από τον πανελλήνιο σύλλογο εργοληπτών γεωλόγων δημοσίων έργων την 12/04/2019, σαν πρόεδρος κάλεσα έκτακτη συνεδρίαση και την 16/04/2019 με Αρ.59 αποφασίστηκε να τεθούν τα ερωτήματα προς απάντηση από την τεχνική υπηρεσία και ο δήμος ως όφειλε να αποδώσει ευθύνες απ’ όπου και αν προέρχονται γεγονός το οποίο και δεν έγινε από την πλευρά του δήμου.

Αυτός ήταν και ο λόγος της παραίτησης μου (που με τόσο στόμφο ονομάζεται ανευθυνότητα) διότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν ανταποκρίθηκαν όπως όφειλαν και λόγω προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση.

Όσο για τους διαγωνισμούς που επικαλείστε την 10/09/2019 και 24/09/2019 πάλι ψεύδεστε ή κακώς ενημερωθήκατε διότι δεν ήμουν τότε πρόεδρος της επιχείρησης. Προσπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις λέγοντας ότι παραιτήθηκα διότι δεν με στήριξε ο Κώστας Γκάτζιος στις εκλογές. Άσχετα με την διαφωνία μας ήμασταν και είμαστε φίλοι!

Οι συμβουλάτορές σας γνωρίζουν τους λόγους της παραίτησης μου. Ωστόσο για να είμαστε αντικειμενικοί και να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πρόβλημα νερού στον Άγιο Δημήτριο και μεταφορά με βυτία υπήρξε επι δημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Τσακαλιάρη το οποίο και αντιμετωπίστηκε οριστικά στην αρχή κ όλας της θητείας του Κώστα Γκάτζιου.

Έκτοτε και μέχρι τώρα ποτέ δεν είχε υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση στον Άγιο Δημήτριο και ποτέ δεν είχε γίνει μεταφορά με βυτία. Επί θητείας μου στην ΔΕΥΑΠ εκδόθηκαν οι άδειες την 24/07/2018 για ανόρυξη υδρογεωτρήσεων στον Άγιο Δημήτριο και το τοπικό διαμέρισμα Τραχειάς. Δεν περιμέναμε χρηματοδότηση για να εκτελέσουμε τα έργα, απλά ενεργήσαμε από κοινού με τον δήμαρχο και την εξασφαλίσαμε, όπως και την αναβάθμιση των βιολογικών Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου καθώς και πρόταση για αντικατάσταση υδρομέτρων. Για την προσφορά μου δε στην ΔΕΥΑΕΠ γνωρίζουν όλοι οι δημότες, ποια ήταν και πόσο αποτελεσματικός ήμουν στην λύση προβλημάτων.

Φυσικά από εσάς και τους συνεργάτες σας δεν περίμενα αποδοχή αυτής. Το θέμα υπεξαίρεσης αντιμετωπίστηκε άμεσα, αποτελεσματικά και υπεύθυνα, αναμένοντας τις ενέργειες της δικαιοσύνης. Εσείς όμως κάνατε όλες τις απαραίτητες ενέργειες γ’ αυτήν και ανάλογες περιπτώσεις που προέκυψαν? Δυστυχώς κύριε Παύλου είστε εκτός τόπου και χρόνου! Με κατηγορείτε ότι δεν προέβη στην ρύθμιση των 120 δόσεων οφειλών της επιχείρησης ενώ εκείνο το διάστημα δεν ήμουν καν πρόεδρος.

Έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και με κατηγορείτε για μικροπολιτική κρίνοντας εξ ιδίων, “βολεύοντας” όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού σας στον δήμο και την δημοτική επιχείρηση.

Τέλος, όσο για την γεώτρηση Νίκα κύριε Παύλου πάλι εκτείθεστε. Καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας μου το αντλητικό συγκρότημα λειτουργούσε κανονικά και αυτό αποδεικνύεται από τις καταναλώσεις ρεύματος. Εκτός αυτού είχε κατατεθεί και φάκελος στην διεύθυνση υδάτων για άδεια εκβάθυνσης την οποία και δεν προχωρήσατε. Θα περιμένουμε λοιπόν κύριε Παύλου και κύριοι της δημοτικής αρχής να μας ενημερώσετε στον απολογισμό για έργα που έχετε εκτελέσει και αυτά που έχετε δρομολογήσει.

Μακρής Γεώργιος

Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Επιδαύρου

Πρώην πρόεδρος ΔΕΥΑΕΠ

Αφήστε μια απάντηση