Γ. Παύλου : Η σιωπή είναι χρυσός μερικές φορές.

0

Yπάρχει μια παροιμία που λέει «Οι πράξεις μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια».
Για να δούμε λοιπόν!
Μακρής Γεώργιος πρόεδρος ΔΕΥΑΕΠ από 1/7/2017 μέχρι 27/5/2019, παραιτήθηκε πριν λήξη η θητεία του, εν μέσω καλοκαιριού, γιατί δεν τον στήριξε ο τ. δήμαρχος στις εκλογές! Η επιτομή του υπεύθυνου ανθρώπου!
Δημοτικός σύμβουλος 2014-2019! Θέτει σοβαρά ερωτήματα! Ας τα δούμε!

Σε περίοδο έντονης λειψυδρίας και οι ανάγκες των κατοίκων είναι αυξημένες, μεταφέρουμε με βυτία νερό όταν χρειαστεί. Το βυτίο που μεταφέρει νερό για αυτόν τον σκοπό, έχει πιστοποίηση και εφοδιάζεται νερό από το δίκτυο των κοινοτήτων του Δήμου με νερό από τις δεξαμενές,
χλωριωμένο και κατάλληλο για κατανάλωση.


Η δεξαμενή στον Άγιο Δημήτριο καθαρίστηκε στις 24/2/2020 και οι τελευταίες αναλύσεις νερού που πραγματοποίησε το πιστοποιημένο εργαστήριο δείχνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη
κατανάλωση.
Στις γεωτρήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. έχουν τοποθετηθεί αυτόματοι χλωριωτές και γίνεται χλωρίωση όπως προβλέπεται και όχι περιστασιακά όπως γινότανε στη θητεία σας. Γιατί δεν πρέπει να παίζουμε με την υγεία των καταναλωτών.


Για τις γεωτρήσεις λοιπόν!

Γεώτρηση Τραχειάς:
 3 άκυροι διαγωνισμοί στην προηγούμενη θητεία 28/3/2019, 10/9/2019, 24/9/2019
 4 ος διαγωνισμός 28-2-2020 επί νέας διοίκησης. Υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο στις 18/5/2020.
 2 διανοίξεις χωρίς αποτέλεσμα 21/5/2020 και 23/ 9/ 2020.

Άγιος Δημήτριος:
Το πρόβλημα του Αγίου Δημητρίου έρχεται από το 2010 περίπου και δεν είναι σημερινό. Το λύσατε τα χρόνια της θητείας σας ως δημοτικός σύμβουλος καταγόμενος κιόλας από τον Άγιο Δημήτριο; Όχι!

Περιμένατε 9 χρόνια την επιχορήγηση του ΥΠΕΣ στις 20/11/2018, λες και ξέρατε ότι θα δώσει έκτακτη χρηματοδότηση!! Όλα στην τύχη τους!! Η απόφαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας έληγε στις 30/10/2020 και ύστερα από εμπεριστατωμένο αίτημά μας παρατάθηκε μέχρι 20/11/2021. Δεν έχει χαθεί η χρηματοδότηση. Μην κινδυνολογείτε για τις
εντυπώσεις!


Βέβαια πως θα μπορούσατε να το κάνετε χωρίς χρηματοδότηση, αφού είχατε ‘’φαλιρήσει’’ την επιχείρηση!
Έλειψαν από την επιχείρηση 160.000€ και φυσικά αφήσατε, κάνοντας μικροπολιτική, τις υποχρεώσεις των καταναλωτών να εκτοξευτούν στο 1.450.000€!!


Όσον αφορά τη γεώτρηση του Αγίου Δημητρίου πήραμε τη σχετική απόφαση αγοράς στις 29/9/2020, όμως λόγω Covid-19, κάποιες εκκρεμότητες των ιδιοκτητών – κληρονόμων μας καθυστέρησαν μέχρι σήμερα, οι οποίες τελειώνουν και σύντομα θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα!


Όταν παραιτηθήκατε, το ταμείο δεν είχε να καλύψει ούτε τις μισθοδοσίες των εργαζομένων! Δεν υπήρχε η δυνατότητα να πληρωθείτε εσείς και ο Αντιπρόεδρος και τα ζητούσατε όταν αναλάβαμε.


Τόσο πολύ ελέγχατε την επιχείρηση ώστε για τη δημοσίευση των διακηρύξεων του 1ου διαγωνισμού των γεωτρήσεων, χρεώσατε την επιχείρηση με το ποσό των 11.532,00€!!! αντί της περίληψης που
προβλέπεται, με κόστος 300,00€!!, το οποίο φυσικά πληρώσαμε εμείς και δεν προχωρήσαμε σε καταλογισμό .


Θα μπορούσατε να έχετε αντικαταστήσει το καμένο υποβρύχιο στη γεώτρηση Νίκα που είχατε αφαιρέσει το ηλεκτρολογικό υλικό ( soft start stop), το οποίο αντικαταστήσαμε άμεσα όπως
κάνουμε για κάθε βλάβη που μας παρουσιάζετε. Το κόστος ανήλθε στο ποσό των 10.000,00€ περίπου.

Δεν μπήκατε καν στο κόπο να υπαχθεί η επιχείρηση στις 120 δόσεις σε ΔΟΥ, ΙΚΑ, ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπαχθούμε στις 24 δόσεις, κάτι που ήταν δυσβάστακτο όταν αναλάβαμε το Νοέμβρη του 2019, όταν στο ταμείο υπήρχαν μόνο 20.700€ και έτρεχαν πολλές υποχρεώσεις.
Φυσικά ακολούθησαν και δικαστικές αποφάσεις και πληρώσαμε 66.668,76€.

Αναφορικά με την αναβάθμιση των βιολογικών Αρχαίας και Νέας Επιδαύρου, σας θυμίζουμε ( γιατί έχετε ασθενή επιλεκτική μνήμη!) ότι η απόφαση ένταξης έγινε στις 17/4/2019, στο «Φιλόδημος ΙΙ»,αλλά υπήρχε ένα απλό αίτημα, χωρίς να είναι έτοιμο για δημοπράτηση και χωρίς τεύχη
δημοπράτησης.

Το έργο στις 27/12/2020 μεταφέρθηκε από το «Φιλόδημος ΙΙ» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και έχουμε αναθέσει σε ανάδοχο την ολοκλήρωση των μελετών και των τευχών δημοπράτησης. Εκκρεμεί και το έργο του απομακρυσμένου ελέγχου διαρροών, το οποίο παλέψαμε πολύ για να μπει στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και προτεραιοποιήσαμε για να μην το χάσουμε αν και δεν ήταν πλήρες προκειμένου να δημοπρατηθεί! Ακόμη τρέχουμε για να ετοιμαστούν αυτά που προβλέπονται!


Για το βιολογικό του Λυγουριού, δεν θα πρέπει να μιλάτε γιατί παραλάβατε το 2011, έναν βιολογικό σε λειτουργία τουλάχιστον ( με τα προβλήματά του) και δυστυχώς τον εγκαταλείψατε! Έχουμε αναθέσει την μελέτη για την αναβάθμισή του, αλλά παράλληλα προωθούμε και άλλες άμεσες λύσεις. Δεν απαξιώνουμε ότι βρίσκουμε, αλλά το αναβαθμίζουμε.


Τελειώνοντας, σας καλούμε, όπως και όλους τους δημότες, να παρευρεθείτε στον απολογισμό της δημοτικής αρχής για το 2019 και 2020 ώστε να ενημερωθείτε για όλα τα θέματα της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ. και την υγιή πορεία της. Εσείς φυσικά στη θητεία σας των 9 χρόνων, τη δημοκρατική αυτή υποχρέωση προς τους πολίτες την είχατε ξεχασμένη στα συρτάρια. Μην ομιλείτε λοιπόν κύριε Μακρή για μυστικοπάθεια! Όλα είναι στο φως και οι πολίτες ενημερώνονται άμεσα και όταν πρέπει, κάτι που εσείς θυμηθήκατε τώρα!


Γιώργος Παύλου
Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση