Ο Δήμος Επιδαύρου τιμώμενος Δήμος στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2021(video).

0

Σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, καθώς διανύσαμε δυο τουριστικές περιόδους εν μέσω υγειονομικής κρίσης, ο Δήμος Επιδαύρου επιλέχθηκε να είναι ο τιμώμενος Δήμος , στην κορυφαία έκθεση τουρισμού ‘’Philoxenia 2021’’, η οποία επανακάμπτει δυναμικά και θα πραγματοποιηθεί από 12 έως 14 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο τόπος μας είναι ένας τόπος προικισμένος τόσο από κορυφαίους ιστορικούς χώρους όσο και από ήπια τουριστική ανάπτυξη με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού οι οποίες έχουν γίνει ευρέως γνωστές και αποδεκτές μέσω κορυφαίων γεγονότων!

Το διεθνούς φήμης Ασκληπιείο της Επιδαύρου, όπου στο Θέατρό του κάθε χρόνο διεξάγεται από το 1954 το Φεστιβάλ Επιδαύρου, η ‘’Μικρή Επίδαυρος’’ όπου παρουσιάζονται κορυφαίες μουσικές παραγωγές της διεθνούς μουσικής σκηνής είναι μόνο δύο από τους λόγους που κάποιος θα επισκεφθεί τον τόπο μας.

Στα χώματά μας, συγκριμένα στη Νέα Επίδαυρο, οι πρώτοι παραστάτες (σημερινοί βουλευτές) από όλο τον Ελλαδικό χώρο έδωσαν όρκους και συνυπέγραψαν το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας πριν 200 χρόνια!

Τα ποιοτικά και βραβευμένα προϊόντα μας όπως το λάδι από το Λυγουριό, τη Δήμαινα και τον Άγιο Δημήτριο, τα πορτοκάλια και τα φρούτα εποχής από τη Νέα και την Αρχαία Επίδαυρο. Τα τυροκομικά, τα παξιμάδια και τα ζυμαρικά από την Τραχειά, το Κολιάκι και το Αδάμι όπως και το μέλι από τον Άγιο Δημήτριο χρησιμοποιούνται από τις επιχειρήσεις μας και εκτίθενται για να τα γνωρίσουν οι επισκέπτες μας, κάθε Ιούλιο στη μεγάλη ‘’Γιορτή Αγροτουρισμού Επιδαύρου’’.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός τουρισμός, η πεζοπορία σε ιστορικούς χώρους όπως η γέφυρα της Καζάρμας, το ‘’πάρα πέντε’’, οι καταδύσεις, ο βιωματικός τουρισμός για ψάρεμα ή συγκομιδή αγροτικών προϊόντων και άλλα πολλά θα παρουσιασθούν στους επισκέπτες της Έκθεσης, προκειμένου να μάθουν όλοι την ‘’άλλη Επίδαυρο’’. Την Επίδαυρο της ανάπτυξης, της φιλοξενίας, των οικογενειακών διακοπών, της διασκέδασης αλλά και της δυνατής εμπειρίας!

Επίδαυρος τόπος να δεις αλλά και τόπος να ζεις!

Τάσος Χρόνης
Δήμαρχος Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση