Αλ. Τσιλογιάννης: Οι αποστάτες αποδεικνύονται αναξιόπιστοι.

0

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Με αφορμή την ανακοίνωση των τεσσάρων ( ανεξάρτητων πλέον) αποστατών της δημοτικής παράταξης « ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» παρατηρούμε πως είναι τόσο το βάρος των τύψεων που νιώθουν από τον βιασμό της αλήθειας, ώστε να μην μπορούν να συντάξουν ένα κείμενο με εννοιολογικό ειρμό.                   

  • Η ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου είναι πολιτική πράξη και κρίνεται.
  • Η ανεξαρτητοποίηση — αποστασιοποίηση, προκύπτει συνήθως από διαφωνία για  σοβαρό θέμα που αφορά το δήμο μας και το μέλλον του.
  • Η ανεξαρτητοποίηση υποστηρίζεται από την τοποθέτηση της διαφορετικής άποψης αφ’ ενός αλλά και της ανακοίνωσης του θέματος  ή  προβλήματος αφετέρου.

Κατόπιν των παραπάνω προκύπτουν απόψεις και ερωτήματα όπως:

 Όταν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, παρακολουθεί απόλυτα την δράση και την λειτουργία της Δημοτικής αρχής, επεμβαίνοντας, κρίνοντας, προτείνοντας, αλλά και καταγγέλλοντας ακόμη και πολλές φορές μόνος του χωρίς να υπάρχει αντίρρηση από τους ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους, αυτό χαρακτηρίζεται ή συνιστά εσωστρέφεια και πρόταξη του προσωπικού του συμφέροντος;;;

Αν έχουν έτσι τα πράγματα, τότε εξωστρέφεια θα πει: να δρομολογείς ποδηγέτηση της Δημοτικής Λαϊκής Βούλησης για τις επόμενες εκλογές!!!

Το αν ο Αλέκος ο Τσιλογιάννης θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού στις επόμενες εκλογές δεν είναι δουλειά δική τους αλλά όλου του ψηφοδελτίου της ¨ΠΟΡΕΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ¨ και δεν έχουν ούτε το δικαίωμα ούτε την δυνατότητα να το επιβάλουν με εκβιαστικές ανεξαρτητοποιήσεις.

Αν το έκαναν από ευαισθησία για την υποτονική αντιπολιτευτική του τακτική που είναι μόνο στη φαντασία τους,  αποδεικνύονται αναξιόπιστοι γιατί η ευαισθησία τους έπρεπε να επιδειχθεί όταν υπήρχαν κακώς-κάκιστα κείμενα κατά την διάρκεια της προηγούμενης Δημοτικής αρχής που ενώ συμμετείχαν έκαναν ότι δεν συμβαίνει τίποτε.

Αυτά τα κακώς κείμενα υποχρέωσαν την ¨ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ¨ να ζητήσει και πάλι την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.

Αυτά τα ξέχασαν και τώρα πασχίζουν να δώσουν ανάσες ανακούφισης στην σημερινή Δημοτική Αρχή που συνεχίζει τον κατήφορο της προηγούμενης, για το Δήμο μας.

Όταν γίνει κατανοητό πως:

  1. Κανείς δεν τους ζήτησε την αποχώρησή τους, αυτό το κατόρθωμα το κατάφεραν μόνοι τους και έπραξαν καλώς, αφού το ήθος και οι αξίες που υπηρετούν είναι πλέον αποδεδειγμένο, ότι είναι ξένες από την δημοτικής μας παράταξη.
  2. Αν κατάφεραν να παντρέψουν την έννοια της λέξης ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ με τέτοια ασύστολα ψέματα τότε πάνε για NOBEL ηθοπλασίας.
  3. Η έννοια της λέξης ανεπάρκεια  που χρησιμοποίησαν στο κείμενό τους, είναι επιεικώς ύβρις ,¨ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ’ΑΥΤΟΝ¨ είναι πάντα επίκαιρο και δεν το έχουν κατανοήσει —  ποτέ δεν είναι αργά όμως…
  4. Η ¨ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ¨ δεν μπορεί να συνεχίζει την παρουσία της μέσω επιγόνων.
  5. Πρέπει να αντιληφθούν ότι: το χρέος για τον τόπο και τις μέλλουσες γενιές, η πολιτική εντιμότητα, το ήθος και η αξιοπρέπεια για  να έχουν κάποια σχέση  μαζί τους πρέπει να προχωρήσουν στην άμεση παραίτησή τους από Δημοτικοί Σύμβουλοι!!!
  6. Η λαϊκή ετυμηγορία τους έταξε σε μια θέση προκειμένου να επιτελέσουν ένα έργο συγκεκριμένο και πρέπει να την σεβαστούν. Όταν αντί του συγκεκριμένου έργου αναλώνονται σε άκαιρες προσπάθειες για τον καθορισμό του επόμενου υποψήφιου Δημάρχου τότε η δράση τους συνιστά ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ και καθιστούν την παρουσία τους για τα δημοτικά δρώμενα επικίνδυνη.

Τελειώνοντας δηλώνουμε:

  1. Ότι το θέμα της αποστασίας  και των αποστατών είναι αδικαιολόγητο, είναι ανυπόστατο, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη και άσχετα αν προκαλεί γέλια ή κλάματα, για μας έχει οριστικά κλείσει.  ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.
  2. Η Δημοτική παράταξη ¨ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ¨ ήταν, είναι και θα είναι εδώ, στις επόμενες Δημοτικές εκλογές, με γνώμονα το μέλλον και την προκοπή του τόπου, έτσι όπως έχει εγγράψει στην ιστορία της.         Επικροτώντας το σωστό και καταγγέλλοντας το λάθος.                                 Εμείς όταν λένε ενότητα, την εννοούμε στο επίπεδο των συνδημοτών μας, απέναντι στα κοινά οράματα και προβλήματα του τόπου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                                       

  ΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση