Το ΚΘΒΕ συναντάει και πάλι την Επίδαυρο.

0

Το ΚΘΒΕ συναντάει και πάλι την Επίδαυρο


Σάββατο 13 Νοεμβρίου


36η Philoxenia

Άρρηκτοι είναι οι δεσμοί που συνδέουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την Επίδαυρο. Κάθε καλοκαίρι, πρωταγωνιστές και συντελεστές του ταξιδεύουν στο πιο γνωστό θέατρο του κόσμου καταθέτοντας το πολιτιστικό αποτύπωμα του οργανισμού. Η πολύχρονη και πετυχημένη παρουσία του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο έχει δημιουργήσει μια συγγενική και ουσιαστική σχέση ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Επίδαυρο.


Φέτος το ΚΘΒΕ συμμετέχει στις δράσεις του Δήμου Επιδαύρου, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της 36ης Philoxenia, που διοργανώνει στους χώρους της η ΔΕΘ HELEXPO από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου. Η Επίδαυρος είναι φέτος ο τιμώμενος Δήμος της διοργάνωσης.


Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι οι επισκέπτες του stand 4 στο Περίπτερο 15 θα συναντήσουν τους ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Θέμη Πάνου, Χρύσα Τουμανίδου και Αίγλη Κατσίκη οι οποίοι θα τους «μιλήσουν», μέσα από τη θεατρική πράξη, για την καλοκαιρινή επιτυχία «Ελένη» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου που συγκέντρωσε διθυραμβικές κριτικές. Ο Θέμης Πάνου ως Μενέλαος θα αναφερθεί στο αρχαίο θέατρο αλλά και στο σημαντικό ρόλο που ερμήνευσε στην παράσταση ενώ η Χρύσα Τουμανίδου και η Αίγλη Κατσίκη θα τραγουδήσουν ένα στάσιμο του έργου.

 

Αφήστε μια απάντηση