Πέθανε η αγαπημένη συγγραφέας, φιλόλογος Κατερίνα Κυριάκη.

0

Πέθανε το πρωί της Κυριακής η αγαπημένη καθηγήτρια και συγγραφέας του βιβλίου φεστιβάλ Επιδαύρου – Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας» Κατερίνα Κυριάκη.

Είχε διατελέσει καθηγήτρια στο Ναύπλιο, στο Λυγουριό και στο Γαλατά.

Μεγάλο ήταν και το συγγραφικό της έργο μέσα από το βιβλίο «φεστιβάλ Επιδαύρου – Μνήμες και επιδράσεις του θεσμού στην πολιτισμική ταυτότητα της τοπικής κοινωνίας»

Καιρό τώρα πάλευε με την επάρατη νόσο αλλά τελικά έχασε την ΄δύσκολη αυτή μάχη.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί, οπότε και θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρχαίας Επιδαύρου.

Όπως ανακοίνωσαν οι οικείοι της αντί Στεφάνων θα συλλεχθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Συνδέσμος Φιλολόγων Αργολίδας έβγαλε ανακοίνωση :

Ο Παράδεισος έχει ανοίξει τις πύλες του και υποδέχεται την εκλεκτή συνάδελφο Φιλόλογο και αγαπημένη φίλη Κατερίνα Κυριάκη. 
Σε τέτοιες στιγμές ο κόσμος σταματά, παίρνει μια βαθιά ανάσα και αποτίνει τον δέοντα φόρο τιμής σε έναν σπουδαίο άνθρωπο, σε μια σπουδαία Φιλόλογο. 
Η Κατερίνα Κυριάκη μας αφήνει ως τεράστια παρακαταθήκη τη φλόγα της Δασκάλας, τη θέληση του ανθρώπου που μάχεται με ευγένεια και καρτερικότητα ενάντια στις δυσκολίες και την αστείρευτη καλοσύνη της. 
Αφιέρωσε όλο το πυρ που είχε μέσα της για τον κόσμο ολάκερο, γιατί το μεγαλείο της δεν χωρούσε παρά μονάχα σε όλη την πλάση! Άρμεγε με τα μάτια της το φως της οικουμένης! 
Όλοι μας οφείλουμε να αισθανόμαστε τυχεροί που γνωρίσαμε από κοντά αυτή την μέγιστη αγωνίστρια για τη ζωή!! Η σκέψη μας είναι στην οικογένειά της! Αναμφίβολα, από σήμερα είμαστε φτωχότεροι. 
Η μνήμη της έστω αιωνία!! 
Για το Δ.Σ. 
Ο Πρόεδρος Νικόλαος Μπουμπάρης 
Η Γενική ΓραμματέαςΚαλλιόπη Καλποδήμου

Αφήστε μια απάντηση