Βασίλης Μπιμπής :Τους αφήνω στην κρίση των πολιτών που έχουν και τον τελικό λόγο!

0

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

       Απαντώντας σε αναρτήσεις, με αφορμή κείμενό μου για την προκήρυξη 13Κ/2021 του Α.Σ.Ε.Π., αναφορικά με τις θέσεις στο Δήμο Επιδαύρου, θέλοντας να ξεκαθαρίσω τι ακριβώς αφορά το κείμενο που ανήρτησαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, καταθέτω τις παρακάτω απόψεις μου, προκειμένου να ενημερωθούν, πρώτα οι πολίτες και μετέπειτα αυτοί που με καταγγέλλουν με χαρακτηρισμούς έξω από κάθε λογική, γιατί ούτως ή άλλως αυτούς δεν τους ενδιαφέρει η ουσία.

       Αρχικά να πω στους τέσσερεις υπογράφοντες, ότι δεν χρησιμοποίησαν το α΄ πληθυντικό πρόσωπο που έπρεπε, αλλά το έβαλαν όπως τους το έδωσε ο κειμενογράφος τους, ο οποίος ή η οποία, έβγαλε όλη τη χολή που είχε  για να σπιλώσει εμένα και την οικογένειά μου. Ξεστομίζοντας κατηγορίες, όπως οικογενειοκρατία (αλήθεια, που την είδαν;), κοινωνικός ρατσισμός, ατομισμός και άλλους ανάρμοστους χαρακτηρισμούς! Προφανώς και βρήκαν θέμα για να χτυπήσουν το Δήμαρχο και την πλειοψηφία. Για να καλύψουν τη δική τους 9χρονη απραξία και τα δικά τους προβλήματα. Αυτός είναι ο στόχος τους και μόνο!

      Όσον αφορά στην ουσία του θέματος, θέλω να δηλώσω ότι δεν είχα καμία πρόθεση να θίξω ειδικά τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) και ζητάω συγνώμη, αν κάποιοι φίλοι μου, θίχτηκαν από αυτό, καθώς η πρώτη μου αυτή ανάρτηση ήταν δυσνόητη ίσως, για κάποιον που δεν γνωρίζει όλο το πλαίσιο. Ζούμε σε μικρή κοινωνία, γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουν και οι πατριώτες μας τις ευαισθησίες του καθενός μας, στην πράξη και όχι στα λόγια και δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία.

      Η αναφορά μου στο γεγονός, έχει να κάνει με την κατάρτιση πινάκων και τις ειδικές κατηγορίες (ΑμεΑ, συγγενείς ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κ.λπ.). Για να γίνει πλήρως κατανοητό, βάσει νόμου και άριστα εγώ θα προσέθετα, όταν υπάρχει διαγωνισμός μονίμων θέσεων, ένα ποσοστό καλύπτεται από τις ειδικές κατηγορίες, όπως τις προανέφερα και με ποσοστά, 10% ΑμεΑ άνω του 50%, 5% ΑμεΑ άνω του 67%, 15% πολύτεκνοι, 10% τρίτεκνοι, 2% Πόντιοι, 0,5% μουσουλμάνοι Θράκης. Αυτό το ποσοστό μέσω ενός αλγορίθμου, υποτίθεται ότι κατανέμεται στο σύνολο των θέσεων του διαγωνισμού. Ο Δήμος Επιδαύρου (μικρός ορεινός), έχει το δικαίωμα της εντοπιότητας στις προσλήψεις γιατί έχει παρατηρηθεί ότι σε μικρούς Δήμους οι υπάλληλοι όταν έρχονται από μακριά δύσκολα παραμένουν. 

       Στο συγκεκριμένο διαγωνισμό και οι τρεις θέσεις δόθηκαν στο Δήμο μας ως θέσεις ειδικών κατηγοριών, ενώ άλλοι δήμοι με 5 και 8 προσλήψεις δεν έχουν τέτοιες θέσεις! Αυτό που υποστηρίζω λοιπόν, είναι ότι μετά τον βασικό πίνακα όπου θα έχουν προτεραιότητα οι ειδικές κατηγορίες και η εντοπιότητα και εφόσον δεν βρεθεί υποψήφιος να πληροί και τις δύο συνθήκες, να προτάσσεται στον επικουρικό πίνακα η εντοπιότητα έναντι της ειδικής κατηγορίας! Άρα το θέμα που έθετα, δεν είχε να κάνει με αυτά τα ποσοστά, αλλά με τον τρόπο που τα ποσοστά αυτά διανεμήθηκαν στους Δήμους.

       Επίσης για να το ξεκαθαρίζουμε! Ο διαγωνισμός είναι με διαδικασία Α.Σ.Ε.Π. Συνεπώς κανένας Δήμαρχος δεν μπορεί να διορίσει το παιδί κανενός και να θέλει ακόμη, γιατί πάντα οι προκηρύξεις θέτουν κριτήρια και βάσει της μοριοδότησης γίνεται η τελική κατάταξη, την οποία διαδικασία επιλογής έχει κατ΄ αποκλειστικότητα το Ανώτατο Συμβούλιο και όχι ο κάθε παράγοντας. Το Α.Σ.Ε.Π. εγγυάται την εγκυρότητα και την αξιοκρατία. Αν δεν το εμπιστεύεστε, να το δηλώσετε.

       Αυτά κράτησαν οι καλοθελητές και τα έκαναν σημαία τους! Προσπάθησαν και προσπαθούν να φέρουν απέναντί μου όλους τους ανθρώπους των ειδικών κατηγοριών. Μέσα σε αυτούς και τα ΑμεΑ.

       Το θέμα αυτό δεν είναι θέμα μόνο του Δήμου Επιδαύρου. Απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε. στη συνεδρίαση της 27ης Ιανουαρίου 2022. Το 9ο θέμα: “Συζήτηση και λήψη απόφασης για την κατανομή ειδικών κατηγοριών θέσεων στην προκήρυξη 13Κ/2021” με εισηγητή το Δήμαρχο Μυκόνου. Που σημαίνει ότι υπήρχε γενικός προβληματισμός στους μικρούς Δήμους.

       Ας έρθουμε όμως και στο πολιτικό σκέλος της υπόθεσης και των δημοσιευμάτων. Βρήκαν αφορμή για να χτυπήσουν εμένα, αλλά κατά βάθος θέλουν να χτυπήσουν το Δήμαρχο και την πλειοψηφία. Τους ενοχλεί η παρουσία μου στη Δ.Ε.Υ.Α Επιδαύρου. Η εθελοντική μου παρουσία και η ανιδιοτελής προσφορά, για τον τόπο μου, από πολλά μετερίζια μάλιστα, την οποία οι πατριώτες μου γνωρίζουν πολύ καλά για 30 και πλέον χρόνια. Κάτι που δεν έχουν κάνει οι υπογράφοντες. Η πρόοδος και η εξαιρετική πορεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΠ., η τάξη που μπήκε, η ανοδική της πορεία, ο εκσυγχρονισμός, το συμμάζεμα των οικονομικών, για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν, οι τρεις τουλάχιστον, γιατί πρέπει να πουν στους πολίτες τι γίνονταν τα χρήματά τους! Τα έργα που πραγματοποιούνται. Η διαφάνεια. Ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για τα δικά τους χρόνια, κάτι που δεν έκαναν αυτοί ως όφειλαν! Αυτά φυσικά δεν είναι δικά μου κατορθώματα! Είναι των ανθρώπων που νομίζετε ότι θα πλήξετε! Είμαι εκεί και βοηθάω τον Πρόεδρο και τη δημοτική πλειοψηφία αφιλοκερδώς, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που μας όρισε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο το 2019, έστω και αν αρκετοί διαδίδουν ότι αμείβομαι και με πολλά χρήματα μάλιστα! Να πάψουν και ας κοιτάξουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν και να λογοδοτήσουν στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν και αυτοί τους πούλησαν!

       Τελειώνοντας τους λέω, ότι θα έπρεπε για το λιβελογράφημά τους να κινηθώ νομικά, αλλά δεν θα τους δώσω αυτή τη χαρά! Τους αφήνω στην κρίση των πολιτών που έχουν και τον τελικό λόγο!

Λυγουριό, 3-2-2022

Βασίλης Γ. Μπιμπής

Ενεργός πολίτης του

Δήμου Επιδαύρου

Αφήστε μια απάντηση